Η πρώτη μεταμόσχευση πέους θα γίνει στην Ελλάδα

Έχω κάνει απόπειρες αυτοκτονίας, δεν μπορώ να έχω μία σύντροφο, μου έλεγαν ότι λόγω έλλειψης πέους δεν είμαι άντρας, εξομολογείται ο Camille Franciosi - Η επέμβαση θα γίνει στο πρώτο Ευρωπαϊκό Κέντρο Διαφυλικής Χειρουργικής και Μεταμόσχευσης Γεννητικών Οργάνων από τους Δρ Andre Van Der Merwe,  Δρ Vladimir Kojovic και Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη
 
Περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι στην Ευρώπη εκτιμάται ότι επιθυμούν να προχωρήσουν σε   αλλαγή φύλου ή σε μεταμόσχευση γεννητικών οργάνων – τελικά λίγοι το αποφασίζουν λόγω του ταμπού και του κοινωνικού στιγματισμού. Ο 29χρονος  Γάλλος  Camille   Franciosi  είναι ένας από τους «τολμηρούς»: είναι  υποψήφιος για μεταμόσχευση πέους, η οποία μάλιστα θα φέρει έντονο το ελληνικό στοιχείο. Κι αυτό διότι, αφενός θα γίνει στην Ελλάδα, αφετέρου με τη συμμετοχή τριών κορυφαίων επιστημόνων –μεταξύ των οποίων και ένας Έλληνας- που ειδικεύονται στη συγκεκριμένη χειρουργική επέμβαση.
 
Όπως ανακοινώθηκε τη Δευτέρα, η επέμβαση θα γίνει στο πρώτο Ευρωπαϊκό   Κέντρο   Διαφυλικής   Χειρουργικής    και Μεταμόσχευσης Γεννητικών Οργάνων (αποτέλεσμα της συνεργασίας του Ανδρολογικού Ινστιτούτου   Αθηνών   και   του   Ιατρικού   Κέντρου   Αθηνών) και για την διενέργειά της θα συνεργαστούν ο Δρ Andre Van Der Merwe, καθηγητής Ουρολογίας και διευθυντής του Ουρολογικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Stellenbosch στη Νότιο Αφρική, ο Δρ Vladimir Kojovic, επίκουρος καθηγητής Ουρολογίας στο Πανεπιστήμιο του Βελιγραδίου και κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, συντονιστής και υπεύθυνος του Κέντρου Διαφυλικής Χειρουργικής   Μεταμόσχευσης   Γεννητικών   Οργάνων,  διευθυντής   της   Κλινικής Σεξουαλικής Υγείας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών. 

Συνυφασμένο με την σεξουαλικότητα και την αναπαραγωγή το πέος απασχολεί επί μακρόν την επιστημονική κοινότητα σε ό,τι αφορά τα προβλήματα και τη δυσλειτουργία του. Ο 29χρονος Γάλλος έχει βιώσει δραματικά την «ανυπαρξία» πέους, την «στέρηση» του κατεξοχήν συμβόλου του ανδρισμού του.
 
«Δεν μπορώ να έχω φυσιολογική σεξουαλική ζωή,  έχω κάνει απόπειρες αυτοκτονίας, δεν μπορώ να έχω μία σύντροφο. Στο σχολείο είχα προβλήματα, γιατί μου έλεγαν ότι λόγω έλλειψης πέους δεν είμαι άντρας. Είναι κάτι που δεν μπορείς να μοιραστείς, έτσι το κρατούσα για εμένα. Μίλησα με τον κ. Κωνσταντινίδη και με τον κ. Kojovic και φτιάξαμε έναν χώρο στο διαδίκτυο   (http://arepahs.eu/),   όπου   οι   άνθρωποι   με   τέτοιου   είδους   προβλήματα μπορούμε να επικοινωνούμε μεταξύ μας και να ενημερωνόμαστε. Ψάχναμε για 25 ολόκληρα χρόνια να βρούμε ένα σοβαρό κέντρο και να απευθυνθούμε για βοήθεια. Πήγα σε διάφορους γιατρούς σε όλη την Ευρώπη, αλλά κανείς δεν ήθελε να πάρει το ρίσκο. Μόνο ο κ. Κωνσταντινίδης, ο κ. Merwe και ο κ. Kojovic αποφάσισαν να με βοηθήσουν. Ακόμη και όταν γνωρίζω μια κοπέλα, νιώθω πως δεν είμαι ολόκληρος. Το μυαλό είναι μεγαλύτερο πρόβλημα και από το σώμα» ήταν τα λόγια του νέου άνδρα που μεταφέρθηκαν μέσω video κατά την παρουσίαση της λειτουργίας του πρώτου Ευρωπαϊκό  Κέντρο Διαφυλικής   Χειρουργικής και Μεταμόσχευσης Γεννητικών Οργάνων.
 
Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης
Συντονιστής και υπεύθυνος του Κέντρου Διαφυλικής Χειρουργικής   Μεταμόσχευσης   Γεννητικών   Οργάνων,  διευθυντής   της   Κλινικής Σεξουαλικής Υγείας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών
 
Η μεταμόσχευση αποτελεί την πιο «ακραία» ιατρική πράξη παρέμβασης στο συγκεκριμένο όργανο, η οποία προϋποθέτει βεβαίως πολύ συγκεκριμένες καταστάσεις. «Μεταμόσχευση  γίνεται σε περιπτώσεις συγγενών ανωμαλιών όπου λείπει το πέος ή είναι παρά πολύ μικρό  (μικροφαλλία), σε περιπτώσεις ακρωτηριασμού, ατυχημάτων ή ιατρικών λαθών σε περιπτώσεις διαφυλικών  όπου η γυναίκα θέλει να γίνει άνδρας» εξηγούσε ο Δρ Andre Van Der Merwe στο ΘΕΜΑ, τον Απρίλιο του 2014, με αφορμή την πρώτη παγκοσμίως  επιτυχημένη μεταμόσχευση πέους σε 21χρονο Νοτιοαφρικανό που πιστώθηκε ο ίδιος και η επιστημονική του ομάδα. Μάλιστα, πλέον έχει πραγματοποιηθεί και δεύτερη επιτυχής μεταμόσχευση στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ ο πρώτος δέκτης πέους απολαμβάνει εκτός από την σεξουαλική ζωή, και την πατρότητα, καθώς απέκτησαν με τη σύντροφό του μωρό.

Πηγή: Πρώτο Θέμα 
  

Δειτε Επισης

Άρτεμις Κοματίνα & Κωνσταντίνα Παλάλα: Υπηρεσία Στήριξης στο Πένθος (video)
«Όγκος σαν μπάλα του τένις αφαιρέθηκε μέσω των φρυδιών μου»-Aσθενής υποβλήθηκε σε καινοτόμο επέμβαση από Έλληνα γιατρό
Εντοπισμός ατόμων με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου εντόπισε το Ινστιτούτο Νευρολογίας Κύπρου
Δρ. Κυριάκος Στυλιανίδης: Υπηρεσία Κατ’ Οίκον Υποστηρικτικής και Ανακουφιστικής Φροντίδας ΠΑΣΥΚΑΦ (video)
Νέος συνδυασμός θεραπειών μειώνει 40% τους θανάτους από καρκίνο του τραχήλου της μήτρας
Μαρία Κρινή: Το έργο και η σημασία του Τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης (video)
Η θλιβερή περίπτωση του νεότερου ανθρώπου που διαγνώστηκε με τη νόσο Αλτσχάιμερ
Κορυφαία προτεραιότητα του Υπουργείου Υγείας η αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού-«Η πρόληψη είναι δύναμη»
Γιατί είναι σημαντικό να κοιμάστε πριν από τα μεσάνυχτα
Δεν υπάρχει σύνδεση μεταξύ κινητών και καρκίνου του εγκεφάλου-Τι δείχνει μελέτη του ΠΟΥ