Τα χώνει στην ΕΔΕΚ από το στρατόπεδο Νικολαΐδη ο Γιώργος Αγαπίου

 Δριμεία κριτική στην ηγεσία της ΕΔΕΚ ασκεί ο τέως εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Γιώργος Αγαπίου, ο οποίος πριν από μερικές εβδομάδες αποχώρησε από το πόστο του, ενώ λίαν προσφάτως εντάχθηκε στο εκλογικό επιτελείο του πρώην βουλευτή του κόμματος και υποψήφιου δημάρχου Λεμεσού, Νίκου Νικολαίδη.
Σε άρθρο με τίτλο «Το μεγάλο παζάρι», ο Γιώργος Αγαπίου αναφέρει πως «θέλει μεγάλη προσπάθεια, υπομονή και ατέλειωτη μελέτη της ανθρώπινης σκέψης για να κατανοήσει κανείς τους πολιτικούς λόγους που οι ηγεσίες ΔΗΚΟ και (κυρίως) ΕΔΕΚ επέλεξαν Αντρέα Χρίστου ως τον εκλεκτό τους για τη δημαρχία της Λεμεσού». Ταυτόχρονα, ο μέχρι πρότινος εκπρόσωπος Τύπου της ΕΔΕΚ, διερωτάται κατά πόσο «απλά και μόνο υποστηρίζουν Χρίστου επειδή τους έταξε η ηγεσία του ΑΚΕΛ υποστήριξη σε άλλους δήμους», καταλήγοντας ως εξής: «Μπορεί η αξιοπιστία των κομμάτων να ‘χει φτάσει στο δάπεδο αλλά κάποιοι συνεχίζουν να συμπεριφέρονται σαν να ζουν στο διάστημα. Δεν είναι πολιτικό το θέμα. Είναι ιατρικό».
 
Ακολουθεί αυτούσιο το άρθρο του Γιώργου Αγαπίου:
 
Το μεγάλο παζάρι
 
Του Γιώργου Αγαπίου*
 
Θέλει μεγάλη προσπάθεια, υπομονή και ατέλειωτη μελέτη της ανθρώπινης σκέψης για να κατανοήσει κανείς τους ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ λόγους που οι ηγεσίες ΔΗΚΟ και (κυρίως) ΕΔΕΚ επέλεξαν Αντρέα Χρίστου ως τον εκλεκτό τους για τη δημαρχία της Λεμεσού. Σε αντίθεση με την ηγεσία του ΑΚΕΛ που έκανε το αυτονόητο. Χρίστου = ΑΚΕΛ και ως γνωστό «το αίμα νερό δεν γίνεται».
Μπορούν όμως οι ηγεσίες ΔΗΚΟ και (κυρίως) ΕΔΕΚ να μας εξηγήσουν γιατί Χρίστου και όχι Νικολαΐδη; Μήπως επειδή διάβασαν, ανέλυσαν και «εμβολίασαν» το πρόγραμμα του Αντρέα Χρίστου; Μήπως επειδή θεωρούν τόσο πετυχημένη τη δεκαετία του που πρέπει να γίνει (καλά να ‘ναι ο άνθρωπος) 15ετία, γιατί όχι και 20ετία; Ή μήπως επειδή τα τελευταία δέκα χρόνια βελτιώθηκε τόσο πολύ η καθημερινότητα των πολιτών, το κυκλοφοριακό, οι υποβαθμισμένες συνοικίες ή κουμάνταρε τόσο καλά τα οικονομικά του (καταχρεωμένου) Δήμου; Ή απλά και μόνο υποστηρίζουν Χρίστου επειδή τους έταξε η ηγεσία του ΑΚΕΛ υποστήριξη σε άλλους δήμους;
Το γνωστό κομματικό παζάρι. Το αλισβερίσι. Το πάρε-δώσε. Αποφασίζει το κονκλάβιο της Λευκωσίας  ποιος είναι ο κατάλληλος και ο πιο ικανός για δήμαρχος Γεροσκήπου, Αραδίππου, Γερμασόγειας και ζητούν από τους πολίτες να ακολουθήσουν ως άβουλα εκτελεστικά όργανα.
Η πολιτική όπως θα έπρεπε να ‘ναι. Πολιτική όμως με όρους του ’60 από κομματικές ηγεσίες που επαγγέλλονται τάχατες τον εκσυγχρονισμό και τις… δημοκρατικές διαδικασίες. Μπορεί η αξιοπιστία των κομμάτων να ‘χει φτάσει στο δάπεδο αλλά κάποιοι συνεχίζουν να συμπεριφέρονται σαν να ζουν στο διάστημα. Δεν είναι πολιτικό το θέμα. Είναι ιατρικό.
 
Υστερόγραφο: Το «γιατί» η ηγεσία της ΕΔΕΚ επέλεξε ένα υποψήφιο του ΑΚΕΛ και μάλιστα για τρίτη θητεία (σε πλήρη αντίθεση με όσα διακήρυττε πριν ένα χρόνο στο Καταστατικό Συνέδριο), αυτό θα πρέπει να το εξηγήσει στα μέλη του κόμματος στις 19 του Δεκέμβρη.
 
Υστερόγραφο 2: Λογοδοτούμε πρώτα στη συνείδηση μας. Για τις απόψεις, τις επιλογές, τα πέρα-δώθε μας. Υπομονή. Τα καλύτερα έπονται.
 
*Ο Γιώργος Αγαπίου είναι δημοσιογράφος και μέλος του Εκλογικού Επιτελείου του ανεξάρτητου υποψηφίου για τη Δημαρχία Λεμεσού Νίκου Νικολαΐδη.

Δειτε Επισης

Γιλμάζ: Η Τουρκία θα συνεχίζει να υποστηρίζει την ανάπτυξη της «ΤΔΒΚ»
Δυσφορία Σκυλακάκη για ηλεκτρική διασύνδεση-«Δεν έχουν γίνει αυτά που περιμέναμε»
Ουστέλ: Χέρι-χέρι με την Τουρκία θα αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες
Διόρισαν νέο δικηγόρο οι μοναχοί για το Συνοδικό-Δεν θα ζητήσουν αναβολή, επανήλθε όμως ο Βαβούσκος
Ποινή δύο ετών για κρατούμενους, τρία για δεσμοφύλακες προβλέπει το νομοσχέδιο για χρήση κινητών στις Κεντρικές
Η μετεξέλιξη Νομικής-Ελεγκτικής Υπηρεσίας και τα πρόσωπα κλειδιά για το μέλλον των θεσμών
Μια φωτογραφία η αφορμή για τα προβοκάτσια των Τούρκων στη Δερύνεια-Σε black list όσοι ήταν στην εκδήλωση
Λύση στο θέμα του καλωδίου έχει ο Τατάρ-Προτείνει ηλεκτρική διασύνδεση με την Τουρκία
Δεν υπάρχει πρόθεση αναβολής του Συνοδικού Δικαστηρίου-Πρέπει να παραστούν οι μοναχοί
Εβδομήντα παιδιά εξακολουθούν να αγνοούνται μετά την πυρκαγιά σε κοιτώνα σχολείου στην Κένυα