Ο Κύπριος που έγινε δολοφόνος γιατί τον αποκάλεσαν «χοντρό Έλληνα»

Στις 22 Δεκεμβρίου του 1997 στην Αγγλία, περίπου στις 9.30 το βράδυ, ο Anthony Morgan δολοφονήθηκε με 15 μαχαιριές από τον νεαρό Κύπριο Γιώργο Τρύφωνος, με τα θανατηφόρα τραύματα να αποδεικνύουν την αγριότητα του εγκλήματος.  

Μετά από 2 χρόνια δίκης, ο Κύπριος κρίθηκε ένοχος για το φόνο και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη ενώ το δικαστήριο της Αγγλίας απέρριψε τον ισχυρισμό του ότι «ενεργούσε σε αυτοάμυνα μετά από επίθεση που δέχθηκε με μαχαίρι πρώτος».

Το βράδυ της δολοφονίας το θύμα μαζί με τη φίλη του μετέβησαν στην οικία της αδελφής της, εκεί όπου βρισκόταν και ο Τρύφωνος, για φαγητό.

Σε κάποια στιγμή, ο νεαρός Κύπριος αστειευόμενος ανέφερε στην αδελφή της φίλης του θύματος ότι «έχει παχύνει».  Τότε το θύμα επενέβη και του απάντησε «εσύ μπορείς να μιλάς αφού είσαι χοντρός και άσχημος Έλληνας».  

Τότε τα αίματα άναψαν και θύμα και θύτης άρχισαν να διαπληκτίζονται.

Στη συνέχεια το θύμα μαζί με τη φίλη του αποχώρησαν από το σπίτι ενώ ο Κύπριος δολοφόνος άρπαξε το μαχαίρι και του φώναξε «να έρθει». Πράγμα το οποίο έκανε το θύμα και ακολούθως ο Τρύφωνος άρχισε να του καρφώνει το μαχαίρι στο σώμα και το λαιμό του, μπροστά στα μάτια της φίλης του, ενώ το θανατηφόρο χτύπημα ήταν στο κεφάλι.

Μετά το στυγερό έγκλημα ο Κύπριος εξαφανίστηκε ενώ συνελήφθη στις 5 Ιανουαρίου 1998, δηλαδή 2 εβδομάδες αργότερα.  

Ο ρατσισμός που δεχόταν όπλισε το χέρι του

Ο Γιώργος Τρύφωνος όταν διέπραξε το φόνο ήταν 26 ετών και έπασχε από κατάθλιψη. Μετά την στρατιωτική του θητεία στην Κύπρο μετέβη στην Αγγλία.  

Όπως διαπιστώθηκε το χέρι του νεαρού όπλισε το γεγονός ότι το θύμα αστειευόταν για το βάρος του Τρύφωνος και αυτό τον ενοχλούσε.  

Ο ίδιος ανακρινόμενος υποστήριξε ότι δεν είχε την πρόθεση να τον σκοτώσει ενώ απόδωσε την πράξη του σε εκβρασμό ψυχής αναφέροντας ότι «έχασε τον έλεγχο του εαυτού του».    

Επίσης Τρύφωνος ανέφερε ενώπιον δικαστηρίου ότι δεχόταν συχνά ρατσιστική επίθεση από το θύμα τόσο για το βάρος του όσο και για την εθνικότητα του, ισχυριζόμενος ότι σε αρκετές περιπτώσεις του έλεγε με προσβλητικό ύφος «γαμχχχχχ χοντρέ Έλληνα».

Δειτε Επισης

Η Ρωσία προειδοποιεί τη Δύση με πυρηνικό πόλεμο με αφορμή την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου
Πληροφορίες για πρόταση συμφωνίας προς τη Χαμάς για τερματισμό των μαχών στη Γάζα από το Ισραήλ
Σε δίκη παραπέμφθηκαν δυο πρόσωπα για υπόθεση διακίνησης μεταναστών
Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Κατηγορεί ευθέως το Ισραήλ για τις επιθέσεις με τα walkie-talkie ο Νασράλα-«Κήρυξη πολέμου»
Τέλος η μεταφορά βομβητών και γουόκι τόκι από επιβάτες σε πτήσεις από Βηρυτό μετά τις εκρήξεις
Χάθηκαν τα ίχνη 17χρονου από το χώρο διαμονής του στη Λεμεσό (pics)
Έφτασε στην Κύπρο φορτωμένος με 26 κιλά κάνναβης-Χειροπέδες σε 23χρονο (pics)
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά δίπλα από τον αυτοκινητόδρομο στη Σκαρίνου
Ολονύκτιες εργασίες στον αυτοκινητόδρομο μεταξύ Λατσιών-Πέρα Χωρίου Νήσου