Τη δημαρχία Στροβόλου διεκδικεί ο Χρίστος Τσίγκης

Την υποψηφιότητα του για τη Δημαρχία Στροβόλου εξήγγειλε και επίσημα ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος του ΔΗΚΟ, Χρίστος Τσίγκης. «Αντιλαμβανόμενος την ανάγκη του Δήμου Στροβόλου για εκσυγχρονισμό και ανταποκρινόμενος στο καθολικό αίτημα των συνδημοτών μου για ένα καλύτερο Δήμο, αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα για τη Δημαρχία Στροβόλου, ώστε να συμβάλω  ουσιαστικά προς αυτή την κατεύθυνση από τη θέση του Δημάρχου, σε συνεργασία με το Δημοτικό Συμβούλιο, με το προσωπικό και τις υπηρεσίες του Δήμου, με τα οργανωμένα σύνολα και με τους δημότες του Στροβόλου», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.
 
Στόχος, του, προσθέτει, είναι η δημιουργία ενός καλύτερου Στροβόλου. «Δεν μας αρκεί ο Δήμος Στροβόλου να είναι απλά «καλός». Πρέπει και μπορεί να γίνει καλύτερος, επειδή αυτό απαιτούν και αξίζουν οι Δημότες του», τονίζει.
Προχωρώντας, ο κ. Τσίγκης αναφέρει ότι ο σημερινός Δήμαρχος αρκείται να διαχειρίζεται και να συντηρεί την υφιστάμενη κατάσταση.
 
«Ο Στρόβολος χρειάζεται νέα ηγεσία με όραμα, που να θέλει και να μπορεί να πετύχει περισσότερα, που να είναι σε θέση να σχεδιάσει και να δημιουργήσει τον Δήμο του μέλλοντος. Ο Στρόβολος χρειάζεται νέο Δήμαρχο. Ένα νέο Δήμαρχο, που θα κάνει το Στρόβολο καλύτερο. Ένα νέο Δήμαρχο που θα βελτιώσει το Δήμο μας ώστε να αξιοποιεί τις υποδομές του καλύτερα, να ανταποκρίνεται στους δημότες του γρηγορότερα, να αφουγκράζεται την κοινωνία περισσότερο και να χρεώνει τις υπηρεσίες του φθηνότερα. Ένα νέο Δήμαρχο που θα αναπτύξει το Στρόβολο ώστε να διαθέτει στρατηγικό προγραμματισμό, να καθορίζει μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες προτεραιότητες, να λειτουργεί με βάση μετρήσιμους δείκτες απόδοσης και να αξιολογεί διαρκώς το σύνολο των δραστηριοτήτων του. Ένα νέο Δήμαρχο, που θα αναβαθμίσει το Δήμο μας ώστε να απορροφά περισσότερους ευρωπαϊκούς πόρους, να αξιοποιεί αποδοτικότερα τους εθνικούς πόρους και να επενδύει σε τομείς υψηλής προστιθέμενης αξίας. Ένα νέο Δήμαρχο, που θα καταστήσει το Στρόβολο πρότυπο για την Κύπρο, που θα αναπτύξει καινοτόμες πρακτικές και θα εφαρμόσει πρωτοποριακές πρωτοβουλίες, και που θα εδραιωθεί στη συνείδηση του κόσμου ως ένας Δήμος που καταφέρνει συνεχώς να βελτιώνεται, να εκσυγχρονίζεται και να γίνεται καλύτερος», αναφέρει χαρακτηριστικά ο υποψήφιος δήμαρχος.
 
«Απευθύνομαι στο σύνολο των δημοτών του Στροβόλου, έτσι ώστε μέσα από την επαφή και τον διάλογο με την κοινωνία να διαμορφώσουμε ένα πλειοψηφικό ρεύμα που θα αποτελέσει την απαρχή για έναν καλύτερο Στρόβολο. Ο Δήμος Στροβόλου χρειάζεται νέο Δήμαρχο. Ο Δήμος Στροβόλου μπορεί και πρέπει να γίνει καλύτερος», καταλήγει ο κ. Τσίγκης.
 
Βιογραφικό Σημείωμα
O Χρίστος Τσίγκης γεννήθηκε στο Στρόβολο το 1976. Είναι γιος της Αρετής και του Αντρέα Τσίγκη (Υποστράτηγος ε.α.). Εργάστηκε για 11 χρόνια σε διευθυντικές θέσεις επιχειρήσεων, στους τομείς του λιανικού εμπορίου και της βιομηχανίας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές (ΑΠΕ) και διετέλεσε Γραμματέας του Συνδέσμου Αιολικής Ενέργειας Κύπρου για 7 χρόνια. Εκλέγηκε Δημοτικός Σύμβουλος Στροβόλου το 2006 και το 2011, όταν ανέλαβε και Επικεφαλής της Δημοτικής Ομάδας του Δημοκρατικού Κόμματος και εκπρόσωπος του Δήμου Στροβόλου στην Ένωση Δήμων Κύπρου. Το Μάιο του 2013 διορίστηκε, από το Υπουργικό Συμβούλιο, Μέλος της Επιτροπής Προστασίας του Ανταγωνισμού, μέχρι τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι Σύμβουλος Επιχειρήσεων. Είναι Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος από το 2004. Ήταν πρωτεργάτης στην ίδρυση του Ινστιτούτου Νέων Επιστημόνων (ΙΝΕ) και διετέλεσε Επικεφαλής του Διοικητικού Συμβουλίου για 2 χρόνια. Διατέλεσε μέλος της Γενικής Γραμματείας της ΝΕΔΗΚ, Αν. Γενικός Γραμματέας του Σωματείου ΑΠΟΕΛ, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου, Πρόεδρος της ΠΟΦΕΝ, ιδρυτικό μέλος και μέλος του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου του Μεσογειακού Δικτύου Φοιτητών, συντονιστής των Αναγεννήσεων,  Πρόεδρος της Αναγέννησης Ηνωμένου Βασιλείου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΦΕΚ Ηνωμένου Βασιλείου και ήταν ιδρυτής και Πρόεδρος του Cypriot Society του UNL. Κατέχει πτυχίο ΒΑ (Hons) Marketing and Retail Management του University of North London (UNL), όπως επίσης πιστοποιητικά παρακολούθησης εξειδικευμένων μαθημάτων με τίτλους Principle of Stock Exchange Investment από το London Guildhall University και Foreign Policy Analysis από το LSE. Υπηρέτησε στην ΕΦ ως Υποδεκανέας Μηχανικού.  Δημόσιες παρεμβάσεις και άρθρα του δημοσιεύονται τακτικά στον κυπριακό και ξένο τύπο. Είναι παντρεμένος  με την Έλενα Γεωργίου Τσίγκη και έχουν μία κόρη, την Μαρία.
 
 
 

Δειτε Επισης

Σε 21 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά σε σχολείο στην Κένυα
Συναγερμός από CIA και ΜΙ6-Η παγκόσμια τάξη πραγμάτων απειλείται όπως δεν έχουμε ξαναδεί από τον Ψυχρό Πόλεμο
Γιατί είναι σημαντικό να κοιμάστε πριν από τα μεσάνυχτα
Ζελένσκι: Έχουμε ένα ειρηνευτικό σχέδιο και θέλω να το παρουσιάσω στον Μπάιντεν
Γιλμάζ: Η Τουρκία θα συνεχίζει να υποστηρίζει την ανάπτυξη της «ΤΔΒΚ»
Η κραυγή απελπισίας της κόρης του Ντομινίκ Πελικό-Πώς να έχουμε φυσιολογική σεξουαλική ζωή;
Πόλεμος 12 μηνών στη Γάζα, χωρίς να φαίνεται ελπίδα για εκεχειρία
Αποκλεισμένες συνοριακές διαβάσεις ανάμεσα στη Σερβία και το Κόσοβο
Στη Γαλλία εκπαιδεύουν κοράκια για να καθαρίζουν το πάρκο
Χιλιάδες πολίτες στους δρόμους, της Γαλλίας-Διαμαρτύρονται για τον διορισμό του Μπαρνιέ στην πρωθυπουργία