Και Brexit και ευρωπαϊκή αγορά θέλει η Μέι

Η βρετανική κυβέρνηση θα επιδιώξει «τη μέγιστη δυνατή πρόσβαση» στην ευρωπαϊκή αγορά όταν φύγει από την ΕΕ, είπε η Πρωθυπουργός Μέι στη Βουλή των Κοινοτήτων το μεσημέρι της Τετάρτης.
 
Η Βρετανίδα Πρωθυπουργός έκανε τη συγκεκριμένη δήλωση κατά την ώρα των ερωτήσεων προς το πρόσωπό της με σκοπό να κατευνάσει τις έντονες ανησυχίες βουλευτών της αντιπολίτευσης αλλά και του κόμματός της ότι η χώρα οδεύει προς ένα «σκληρό» Brexit.
 
«Αυτό που πρόκειται να κάνουμε είναι να είμαστε φιλόδοξοι στη διαπραγμάτευσή μας, να διαπραγματευτούμε την καλύτερη συμφωνία για τον βρετανικό λαό και αυτή θα περιλαμβάνει τη μέγιστη δυνατή πρόσβαση στην ευρωπαϊκή αγορά για εταιρείες ώστε να συναλλάσσονται με αυτή και να δραστηριοποιούνται εντός αυτής», είπε η κα Μέι.
 
Παράλληλα, ωστόσο, επανέλαβε ότι η ψήφος υπέρ του Brexit σημαίνει πως ο βρετανικός λαός θέλει ελέγχους στη μετανάστευση από την ΕΕ προς το Ηνωμένο Βασίλειο.
 
Ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν κατηγόρησε την Τερέζα Μέι ότι οδηγεί τη χώρα προς ένα «χαοτικό» Brexit.
 
Η κυβέρνηση υπέβαλε το βράδυ της Τρίτης τροπολογία επί πρότασης των Εργατικών αποδεχόμενη ενδελεχή έλεγχο της διαδικασίας του Brexit από το κοινοβούλιο πριν από την ενεργοποίηση του Άρθρου 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας για την έξοδο της χώρας από την ΕΕ.
 
Παρόλα αυτά, η Πρωθυπουργός επιμένει στη θέση της ότι η ενεργοποίηση του Άρθρου 50 δεν είναι υπόθεση του κοινοβουλίου αλλά της εκτελεστικής εξουσίας και ως εκ τούτου δεν είναι διατεθειμένη να εισακούσει το αίτημα πολλών βουλευτών για ψηφοφορία στη Βουλή των Κοινοτήτων επί των όρων του Brexit που θα πρέπει να επιδιώξει η κυβέρνηση.
 
Το απόγευμα της Τετάρτης πραγματοποιείται στη Βουλή των Κοινοτήτων συζήτηση που εξασφάλισαν οι Εργατικοί για να απαιτήσουν από την κυβέρνηση να επιτρέψει τον μέγιστο δυνατό έλεγχο της πορείας προς το Brexit από το κοινοβούλιο.
 
Οι Εργατικοί υπέβαλαν προς απάντηση από την κυβέρνηση 170 σχετικές ερωτήσεις, μία για κάθε ημέρα έως το τέλος Μαρτίου του 2017 που έχει προσδιοριστεί από την Τερέζα Μέι ως χρονικό όριο για την επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ.
 
ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Έκρηξη σε αγωγό φυσικού αερίου στο Χιούστον του Τέξας-Οι κάτοικοι εκκένωσαν την περιοχή
Σε συναγερμό η επιστημονική κοινότητα μετά τις ακραίες πλημμύρες-Τι προκάλεσε την φονική κακοκαιρία στην Ευρώπη
Αποκαλύψεις για την τραγωδία του υποβρυχίου Titan-Η πρώτη εικόνα από τα συντρίμμια
Προετοιμάζεται για έναν μακρύ πόλεμο με το Ισραήλ η Χαμάς
Μαχαιρωμένος στο χέρι βρέθηκε ο επικεφαλής της Yamaha Motor στην Ιαπωνία-Συνελήφθη η κόρη του
Δεν κατέθεσε στο δικαστήριο ο Πελικό για λόγους υγείας-Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους υπέρ της Ζιζέλ
Γλύτωσε τη φυλακή για την παιδική πορνογραφία ο πρώην παρουσιαστής του BBC
Τραγική ειρωνία... Ο πατέρας της Kristina ήταν αυτός που βρήκε το κεφάλι της, ενώ δίπλα έπαιζαν τα παιδιά της
Έκρηξη στο κέντρο της Κολωνίας-Συναγερμός στην Αστυνομία
Βάλλει στο FBI η Μελάνια Τραμπ-«Είναι προειδοποίηση για όλους τους Αμερικανούς»