Πρώτη έκθεση για την "Ένωση Ασφάλειας" στην Ευρώπη

Το περιβάλλον ασφάλειας αλλάζει ραγδαία, και για τον λόγο αυτό "πρέπει να παρακολουθούμε στενά και να είμαστε αποτελεσματικοί σε όλους τους σχετικούς τομείς, ώστε να δημιουργήσουμε μια πραγματική και αποτελεσματική Ένωση Ασφάλειας", δήλωσε σήμερα ο Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, παρουσιάζοντας την πρώτη έκθεση για την "Ένωση Ασφάλειας".
 
Αναφερόμενος μάλιστα στην υπόθεση της σύλληψης τρομοκρατών, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το πρωί στη Γερμανία και προσπαθώντας να δώσει ένα παράδειγμα της προστιθέμενης αξίας της συνεργασίας μεταξύ των κρατών μελών ο Επίτροπος εξήγησε ότι σημαντικό ρόλο έπαιξαν τα εξής στοιχεία: Στη σύλληψη οδήγησε η στενή συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών πληροφοριών και της αστυνομίας. Τα συστατικά των εκρηκτικών υλών που βρέθηκαν στην κατοχή του δράστη υπόκεινται σε αυστηρό έλεγχο σύμφωνα με τους υφιστάμενους κανόνες μας. Ο δράστης βρισκόταν υπό παρακολούθηση από τις υπηρεσίες ασφαλείας.
 
Προ όλα τα παραπάνω, οι ενέργειές της Κομισιόν και τη ΕΕ για την "Ένωση Ασφάλειας" έχουν "πραγματικό αντίκτυπο" είπε ο Επίτροπος και διευκρίνισε: "από την καλύτερη ανταλλαγή πληροφοριών και την ενίσχυση της Europol και του Ευρωπαϊκού Αντιτρομοκρατικού Κέντρου, ως τη διασφάλιση της αποτελεσματικής εφαρμογής όλων των κανόνων στον τομέα της ασφάλειας από τα Κράτη Μέλη, την επίτευξη συμφωνιών σε σύντομο χρονικό διάστημα σε μια σειρά από προτάσεις κλειδιά για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, αλλά και την κατάθεση νέων προτάσεων αργότερα αυτό το φθινόπωρο".
 
 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Έκρηξη σε αγωγό φυσικού αερίου στο Χιούστον του Τέξας-Οι κάτοικοι εκκένωσαν την περιοχή
Σε συναγερμό η επιστημονική κοινότητα μετά τις ακραίες πλημμύρες-Τι προκάλεσε την φονική κακοκαιρία στην Ευρώπη
Αποκαλύψεις για την τραγωδία του υποβρυχίου Titan-Η πρώτη εικόνα από τα συντρίμμια
Προετοιμάζεται για έναν μακρύ πόλεμο με το Ισραήλ η Χαμάς
Μαχαιρωμένος στο χέρι βρέθηκε ο επικεφαλής της Yamaha Motor στην Ιαπωνία-Συνελήφθη η κόρη του
Δεν κατέθεσε στο δικαστήριο ο Πελικό για λόγους υγείας-Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους υπέρ της Ζιζέλ
Γλύτωσε τη φυλακή για την παιδική πορνογραφία ο πρώην παρουσιαστής του BBC
Τραγική ειρωνία... Ο πατέρας της Kristina ήταν αυτός που βρήκε το κεφάλι της, ενώ δίπλα έπαιζαν τα παιδιά της
Έκρηξη στο κέντρο της Κολωνίας-Συναγερμός στην Αστυνομία
Βάλλει στο FBI η Μελάνια Τραμπ-«Είναι προειδοποίηση για όλους τους Αμερικανούς»