Ξέρουμε ποιοι χτύπησαν το κονβόι των ΗΕ στη Συρία

Η επίθεση στην αυτοκινητοπομπή των ΗΕ, που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στο χαλέπι της Συρίας, τον περασμένο μήνα και για την οποία η Ουάσινγκτονκατηγόρησε τη Ρωσία, ήταν στην πραγματικότητα πράξη μίας εκ των τρομοκρατικών ομάδων που δρουν στην περιοχή. Αυτό δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.
 
«Ήταν μία από τις τρομοκρατικές ομάδες. Και το γνωρίζουμε και οι Αμερικανοί το γνωρίζουν , αλλά προτιμούν να κρατήσουν διαφορετική στάση, κατηγορώντας ψευδώς Ρωσία. Αυτό δεν βοηθά », είπε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε οικονομικό φόρουμ που πραγματοποιείται στη Μόσχα.
 
Η αυτοκινητοπομπή δέχθηκε επίθεση το βράδυ της 20ης Σεπτεμβρίου με αποτέλεσμα 20 άμαχοι να σκοτωθούν και 18 οχήματα που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στο Χαλέπι, να καταστραφούν.
Το Πεντάγωνο υποστήριξε ότι το χτύπημα πραγματοποιήθηκε από ρωσικά μαχητικά που βρίσκονταν στην περιοχή, κάτι που η Μόσχα από την πρώτη στιγμή, αρνήθηκε κατηγορηματικά.
 
Ο Πούτιν σχολίασε επίσης την πανωλεθρία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, η οποία τελικά οδήγησε στην ματαίωση της επίσκεψής του στη Γαλλία, μετά και τις δηλώσεις Ολάντ ότι δεν ήξερε κατά πόσον ήθελε να συναντήσει τον Ρώσο Πρόεδρο μετά και το μπλοκάρισμα της Μόσχας στο ψήφισμα για τον τερματισμό των βομβαρδισμών στη Συρία που υπεβλήθη ενώπιον του ΣΑ των ΗΕ.
 
Λαβρόφ και Κέρι στη Λωζάνη για συζητήσεις

Στο μεταξύ, η Μόσχα ανακοίνωσε τη διεθνή συνάντηση με αντικείμενο συζήτησης τη συριακή κρίση το Σάββατο στη Λοζάνη της Ελβετίας, με τη συμμετοχή των υπουργών Εξωτερικών Ρωσίας, ΗΠΑ και πολλών άλλων χωρών.
 
"Στις 15 Οκτωβρίου στη Λοζάνη θα γίνει μια συνάντηση των επικεφαλής της αμερικανικής και της ρωσικής διπλωματίας, καθώς και υπουργών άλλων χωρών, προκειμένου να συζητηθεί η πιθανότητα λήψης μέτρων που θα οδηγούσαν στην επίλυση της κρίσης" ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ.
Σε συνέντευξή που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN ο Λαβρόφ διευκρίνισε ότι στις συνομιλίες αυτές θα μετάσχουν πιθανότατα η Τουρκία, η Σαουδική Αραβία, το Ιράν και, ίσως, το Κατάρ.
Εξάλλου, αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ επιβεβαίωσε τη διεξαγωγή αυτής της συνάντησης.
 
 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Έκρηξη σε αγωγό φυσικού αερίου στο Χιούστον του Τέξας-Οι κάτοικοι εκκένωσαν την περιοχή
Σε συναγερμό η επιστημονική κοινότητα μετά τις ακραίες πλημμύρες-Τι προκάλεσε την φονική κακοκαιρία στην Ευρώπη
Αποκαλύψεις για την τραγωδία του υποβρυχίου Titan-Η πρώτη εικόνα από τα συντρίμμια
Προετοιμάζεται για έναν μακρύ πόλεμο με το Ισραήλ η Χαμάς
Μαχαιρωμένος στο χέρι βρέθηκε ο επικεφαλής της Yamaha Motor στην Ιαπωνία-Συνελήφθη η κόρη του
Δεν κατέθεσε στο δικαστήριο ο Πελικό για λόγους υγείας-Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους υπέρ της Ζιζέλ
Γλύτωσε τη φυλακή για την παιδική πορνογραφία ο πρώην παρουσιαστής του BBC
Τραγική ειρωνία... Ο πατέρας της Kristina ήταν αυτός που βρήκε το κεφάλι της, ενώ δίπλα έπαιζαν τα παιδιά της
Έκρηξη στο κέντρο της Κολωνίας-Συναγερμός στην Αστυνομία
Βάλλει στο FBI η Μελάνια Τραμπ-«Είναι προειδοποίηση για όλους τους Αμερικανούς»