Στόχος πυραυλικής επίθεσης αμερικανικό αντιτορπιλικό

Ένα αντιτορπιλικό του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ έγινε σήμερα στόχος μιας αποτυχημένης πυραυλικής επίθεσης που εξαπολύθηκε από μια περιοχή της Υεμένης την οποία ελέγχουν οι σιίτες αντάρτες Χούθι, που θεωρούνται προσκείμενοι στο Ιράν, όπως δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.
 
Το πλήρωμα του USS Mason, το οποίο συνοδευόταν από το USS Ponce, ένα αποβατικό σκάφος, αντέδρασε με μια ομοβροντία αμυντικών πυρών στην εκτόξευση δύο πυραύλων, ουδείς εκ των οποίων έπληξε το πλοίο ή προκάλεσε ζημιές, καθώς το αντιτορπιλικό έπλεε βόρεια των Στενών Μπαμπ αλ Μάνταμπ, σύμφωνα με τους αξιωματούχους, που μίλησαν υπό τον όρο να μην κατονομαστούν.
 
Η νέα επίθεση εναντίον ενός αμερικανικού πολεμικού εντείνει την πίεση στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις να προχωρήσουν σε αντίποινα-κάτι το οποίο, εάν συμβεί, θα σηματοδοτήσει το πρώτο άμεσο πλήγμα των ΗΠΑ εναντίον των Χούθι και κατά συνέπεια την άμεση εμπλοκή της Ουάσινγκτον στον πόλεμο στην Υεμένη. Το Πεντάγωνο είχε αφήσει να εννοηθεί ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να εξαπολύσει πλήγματα σε αντίποινα χθες Τρίτη.
 
Οι επιθέσεις εναντίον πλοίων του αμερικανικού ΠΝ, όπως και μια επίθεση την 1η Οκτωβρίου με στόχο ένα πλοίο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, θέτει εν αμφιβόλω την ασφαλή διέλευση στα στενά Μπαμπ αλ Μάνταμπ, μια από τις πιο πολυσύχναστες θαλάσσιες οδούς του κόσμου.
 
Οι Χούθι, οι οποίοι πολεμούν εναντίον της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης του προέδρου Αμπντ Ράμπο Μανσούρ αλ Χάντι, διέψευσαν κατηγορηματικά ότι ευθύνονται για την προηγούμενη επίθεση εναντίον του Μέισον και του Πονς, την Κυριακή, όμως Αμερικανοί αξιωματούχοι αντιθέτως διατείνονται ότι έχουν αυξανόμενες ενδείξεις πως οι σιίτες αντάρτες προχώρησαν στις επιθέσεις.
 
ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ζήτησαν από την Βαρωσιώτου να αλλάξει σε «ανοικτό» το πόρισμα του Θανάση-Τι ανέφερε στην απάντησή της στο Ανώτατο
Στην Κύπρο την Κυριακή η Ολγκίν, τη Δευτέρα η συνάντηση με τον Πρόεδρο
ΒΙΝΤΕΟ: Ισχυρή έκρηξη σε βενζινάδικο στη Ρώμη-Αναφορές για δεκάδες τραυματίες
Στα 2,3 εκατομμύρια οι εισφορές στα κόμματα-Πάνω από ένα εκατομμύριο στο ΑΚΕΛ, ακολουθεί ο ΔΗΣΥ
Ο Τραμπ αναμένει ότι η Χαμάς θα απαντήσει εντός 24 ωρών για πρόταση εκεχειρίας
Φουλ επίθεση από Άλμα σε Εισαγγελία-«Ο Πρόεδρος δεν θεωρεί ότι είναι ανάρμοστοι; Aς αναλάβει τις ευθύνες του»
Συνελήφθη και τέταρτο πρόσωπο μετά την καταγγελία για ομαδικό βιασμό 14χρονης στον Πειραιά
Συνάντηση των εκπαιδευτικών οργανώσεων μετά τη συμβιβαστική πρόταση του Προέδρου
Βλέπει ένταση λόγω σύλληψης σφετεριστών ο Γκουτέρες-«Όχι» σε μονομερείς ενέργειες που θέτουν σε κίνδυνο τις προοπτικές
Είδε θετικά βήματα ο Γκουτέρες, ζητά «ουσιαστικό διάλογο πέραν από ΜΟΕ»-Αναφορά σε «μονομερείς ενέργειες» των δύο πλευρών στη Νεκρή Ζώνη