Παράτησε το διδακτορικό κι έγινε μοναχός –  Αξιώνει 2 εκ. ευρώ η οικογένεια του

Για πρώτη φορά οδηγήθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης αγωγή μητέρας που καταγγέλλει τον Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιο και τον ηγούμενο της Μονής Μαχαιρά Επιφάνειο ότι εισχώρησαν και επηρέασαν τη μετέπειτα ζωή του γιού της.

Σύμφωνα  με τη μητέρα ο γιός της το 2001 και ενώ ξεκίνησε το μεταπτυχιακό του άρχισε να αλλάζει συμπεριφορά, να νηστεύει και να κοινωνά κάθε βδομάδα, να ακούει ψαλμωδίες, να προσεύχεται με τις ώρες, ενώ άφησε μούσια και φορούσε πάντα μαύρα.

Οι γονείς του 43χρονου σήμερα μοναχού θεωρούν υπεύθυνους για αυτή την αλλαγή του παιδιού τους, τόσο τον Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιο, όσο και τον ηγούμενο της Μονής Μαχαιρά αφού όπως είπε η μητέρα του ενώπιον του Δικαστηρίου, τον εγκλώβισαν και τον μετέτρεψαν σε ένα άβουλο όργανο στα χέρια τους με αποτέλεσμα να παρατήσει τις σπουδές του και να ακολουθήσει τον μοναχισμό.

Το 2002 ο νεαρός τότε Γιώργος πήγε και έμεινε όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα στη Μονή Μαχαιρά. «Όταν γύρισε ήταν αλλαγμένος τρομοκρατημένος και πανικόβλητος. Μόλις τον αντίκρισα κατάλαβα ότι κάτι κακό είχε συμβεί. Τα μάτια του ήταν γεμάτα φόβο και αγωνία. ¨Ήταν φορτωμένος αρνητικά συναισθήματα που προκαλούσαν σε όλη την οικογένεια άγχος φόβο αγωνιά και προξενούσαν διαφωνίες και νεύρα. Ζούσαμε μια κόλαση» αναφέρει η μητέρα.

Η μητέρα προσπαθούσε αλλά μάταια να πείσει τον γιό της να μην παρατήσει το διδακτορικό του το 2007. Ο Γιώργος της ανακοίνωσε πως ήταν έτοιμος να ακολουθήσει τον μοναχισμό.

Περιγράφοντας με κάθε λεπτομέρεια τις δυσκολίες που πέρασε όλα αυτά τα χρόνια με υπαίτιους τον Μητροπολίτης Λεμεσού και τον Ηγούμενο Επιφάνειο, όπως η ίδια τονίζει, αξιώνει αποζημιώσεις ύψους 2 εκ. ευρώ αφού οι δύο έστρεψαν το παιδί εναντίον της και προκάλεσαν τεράστια ζημιά στην οικογένειά της.

Με αγωγή που κατέθεσε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας εκτός των δύο η μητέρα στρέφεται και εναντίον της Μονής Μαχαιρά, της Εκκλησίας της Κύπρου και του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας για πράξεις και παραλείψεις του.

Σημειώνεται πως η κατάθεση της μητέρας που θα συνεχιστεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας τον Νοέμβριο,  είναι πρωτοφανής για τα δικαστικά δεδομένα της Κύπρου, ενώ για το θέμα δεν υπάρχει νομολογία.
  

Δειτε Επισης

Kινδυνεύει να τεθεί σε υπολειτουργία το Κεντρικό Σύστημα Μητρώων Κρατικών Ενισχύσεων-Καμπανάκι από Έφορο
Τελέστηκαν στη Λευκωσία τα εγκαίνια Υπαίθριου Ψηφιακού Διαδραστικού Μουσείου
Επ. Ισότητας: Στόχος να δίνονται χώρος και φωνή στις γυναίκες
Στη δημοσιότητα επιστολή ΥΠΕΣ για τ/κ κινηματογράφο έδωσε ο Δήμος Λεμεσού
Μ. Δαμιανός: Το Υπουργείο Υγείας στηρίζει προσπάθειες ιατρικής κοινότητας
«Προς αξιοποίηση η Τεχνητή Νοημοσύνη στην υγειονομική περίθαλψη»-Όσα ισχυρίζεται ειδικός
ΕΒΕ Πάφου: Καμία προσφορά για γέφυρα σύνδεσης βιομ. περιοχών Μεσογής–Τρεμιθούσας
Αυξημένη σκόνη στην ατμόσφαιρα-Έρχεται άνοδος της θερμοκρασίας
Καθησυχάζουν οι ειδικοί για τον παρβοϊό στην Κύπρο-Τα συμπτώματα και ο τρόπος μετάδοσης στα παιδιά
Απονομή σε Κύπρια 1ου Βραβείου Ισότητας Φύλων στη Ναυτιλία από IMO