Όλα δείχνουν Σταύρο Γερολατσίτη για υποψήφιο του ΑΚΕΛ στον Στρόβολο

 Ξεκαθαρίζει μέχρι το τέλος της εβδομάδας στο ΑΚΕΛ το σκηνικό σε σχέση με τους υποψήφιους δημάρχους που θα υποστηρίξει το κόμμα στις δημοτικές εκλογές του προσεχούς Δεκεμβρίου. Η επικύρωση όλων των υποψηφιοτήτων θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο από την Κεντρική Επιτροπή.
Υπενθυμίζεται ότι χθες το βράδυ η Εκλογική Συνέλευση του ΑΚΕΛ Λευκωσίας έδωσε το χρίσμα του υποψηφίου δημάρχου που θα υποστηρίξει το κόμμα της Αριστεράς στην πρωτεύουσα στον Παναγιώτη Σταυρινίδη, ενώ αύριο πραγματοποιείται η Εκλογική Συνέλευση του ΑΚΕΛ Στροβόλου, προς επιλογή του υποψήφιου δημάρχου που θα υποστηρίξει το ΑΚΕΛ στον συγκεκριμένο δήμο.
 
Κομματικός στον Στρόβολο
Στον Στρόβολο, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ-τα δύο κόμματα με τα οποία το ΑΚΕΛ συνεργάζεται σε σειρά δήμων-, στηρίζουν την υποψηφιότητα του πρώην δημοτικού συμβούλου του ΔΗΚΟ, Χρίστου Τσίγκη. Μια επιλογή ωστόσο που δεν προκρίνεται από το ΑΚΕΛ και όπως πληροφορείται ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΟΝLINE βρίσκεται ήδη εκτός των επιλογών του. Προτεραιότητα στο ΑΚΕΛ υπήρξε για τον Στρόβολο η σύναψη συμμαχιών με άλλες πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες όμως δεν φαίνεται να καρποφορούν(σ.σ. ούτε με Συμμαχία Πολιτών ούτε με Οικολόγους), με αποτέλεσμα το ΑΚΕΛ να προχώρα όπως όλα δείχνουν, και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, με κομματικό υποψήφιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΕΠΟΡΤΕΡ ONLINE, από τις κομματικές ομάδες έπεσαν στο τραπέζι και συζητήθηκαν τα ονόματα των δημοτικών συμβούλων Σταύρου Γερολατσίτη, Γιάννου Κατσουρίδη και Βαλεντίνου Πολυκάρπου. Ο τελευταίος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ξεκαθάρισε πως δεν ενδιαφέρεται, ενώ η ιδιομορφία που παρουσιάζει η επιλογή Γιάννου Κατσουρίδη(σ.σ. ως αποτέλεσμα της σχέσης Νίκου Κατσουρίδη-ηγεσίας ΑΚΕΛ), εκτιμάται πως καθιστά απομακρυσμένο το ενδεχόμενο να προχωρήσει η περίπτωσή του. Την ίδια ώρα, ο Σταύρος Γερολατσίτης έχει εκφράσει το ενδιαφέρον του και κατά πάσα πιθανότητα αυτός θα είναι ο υποψήφιος με τον οποίο το ΑΚΕΛ θα διεκδικήσει τελικά τον δήμο Στροβόλου.
 
Ερωτηματικό η Έγκωμη
Πέραν της Λευκωσίας και του Στροβόλου, με κομματικούς υποψηφίους θα διεκδικήσει το ΑΚΕΛ-σε ό,τι αφορά τους δήμους της μείζονας Λευκωσίας-: Τον δήμο Λακατάμιας με υποψήφια την Φωτούλα Χατζήπαπα, τον δήμο Λατσιών με υποψήφιο τον δημοτικό σύμβουλο του κόμματος Κυριάκο Παρπούνα, τον δήμο Ιδαλίου με υποψήφιο τον επίσης δημοτικό σύμβουλο Θεοδόση Γρούτα, τον δήμο Γερίου με τον Νεόφυτο Παπαλαζάρου και τον δήμο Τσερίου με υποψήφιο τον Σταύρο Μιχαήλ.
Απ’ εκεί και πέρα, στον δήμο Αγλαντζιάς το ΑΚΕΛ θα υποστηρίξει τον ΔΗΚΟϊκό νυν δήμαρχο Κώστα Κόρτα, ενώ και στον δήμο Αγίου Δομετίου θα υποστηρίξει κατά πάσα πιθανότητα τον υποψήφιο του ΔΗΚΟ Γιώργο Θεοφίλου. Μεγάλο ερωτηματικό ως προς το τι θα πράξει το ΑΚΕΛ παραμένει η Έγκωμη, όπου επί του παρόντος δείχνουν να παίζουν χωρίς αντίπαλο ο νυν δήμαρχος και υποστηριζόμενος από τον ΔΗΣΥ προς επανεκλογή Ζαχαρίας Κυριακού, καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος του ΔΗΣΥ, ο οποίος κατέρχεται σαν αντάρτης, Φοίβος Ζαχαριάδης.
 
Οι υπόλοιπες πόλεις
Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους μεγάλους δήμους, το ΑΚΕΛ επαναδιεκδικεί ως γνωστό τη Λεμεσό με υποψήφιο τον νυν δήμαρχο Αντρέα Χρίστου(σ.σ. στηρίζεται από το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ), ενώ διεκδικεί επίσης της Λάρνακα με υποψήφιο τον Ανδρέα Βύρα. Για τον δήμο Πάφου, το ΑΚΕΛ στηρίζει-όπως επίσης το ΔΗΚΟ και η ΕΔΕΚ-, τον ΕΔΕΚίτη, Άκη Χρυσόμηλο.
 
 

Δειτε Επισης

Σε 21 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά σε σχολείο στην Κένυα
Συναγερμός από CIA και ΜΙ6-Η παγκόσμια τάξη πραγμάτων απειλείται όπως δεν έχουμε ξαναδεί από τον Ψυχρό Πόλεμο
Γιατί είναι σημαντικό να κοιμάστε πριν από τα μεσάνυχτα
Ζελένσκι: Έχουμε ένα ειρηνευτικό σχέδιο και θέλω να το παρουσιάσω στον Μπάιντεν
Γιλμάζ: Η Τουρκία θα συνεχίζει να υποστηρίζει την ανάπτυξη της «ΤΔΒΚ»
Η κραυγή απελπισίας της κόρης του Ντομινίκ Πελικό-Πώς να έχουμε φυσιολογική σεξουαλική ζωή;
Πόλεμος 12 μηνών στη Γάζα, χωρίς να φαίνεται ελπίδα για εκεχειρία
Αποκλεισμένες συνοριακές διαβάσεις ανάμεσα στη Σερβία και το Κόσοβο
Στη Γαλλία εκπαιδεύουν κοράκια για να καθαρίζουν το πάρκο
Χιλιάδες πολίτες στους δρόμους, της Γαλλίας-Διαμαρτύρονται για τον διορισμό του Μπαρνιέ στην πρωθυπουργία