Ηφαίστειο το ΔΗΚΟ Λάρνακας, βάζει δύσκολα στην ηγεσία το ΔΗΚΟ Αθηένου

Δύσκολα στην ηγεσία του ΔΗΚΟ βάζουν οι εξελίξεις σε Λάρνακα και Αθηένου με φόντο τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές και τις αποφάσεις που καλείται να λάβει το κόμμα.
 
Τα δεδομένα στη Λάρνακα
Σε ό,τι αφορά τον δήμο της Λάρνακας, το εκφρασθέν ενδιαφέρον οκτώ στελεχών για το χρίσμα του υποψηφίου δημάρχου είχε ως αποτέλεσμα την απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου για ενεργοποίηση των εσωκομματικών διαδικασιών που προβλέπονται από τους κανονισμούς για την επιλογή του υποψήφιου δημάρχου που θα υποστηρίξει το ΔΗΚΟ. Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε όπως η σχετική εκλογική διαδικασία(σ.σ. όπως και για τον δήμο Μέσα Γειτονιάς όπου υπάρχουν τρεις κομματικοί ενδιαφερόμενοι) πραγματοποιηθεί την προσεχή Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, ενώ όλα τα ψηφοδέλτια παρουσιαστούν για έγκριση στην Κεντρική Επιτροπή το ερχόμενο Σάββατο 15 του μήνα.
Υπενθυμίζεται πως ενώπιον του Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗΚΟ, τέθηκε το ενδιαφέρον των Αλέξη Μιχαηλίδη, Νίκου Κλεάνθους, Στάλας Κιούπη, Τρύφωνα Τρύφωνος, Παντελή Χειμωνίδη, Αντρέα Πέτρου, Ξενάκη Κυριακίδη και Τζουλιάνας Έλληνα. Μόλις χθες, σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν τα επτά από τα οκτώ ενδιαφερόμενα στελέχη του κόμματος, κατήγγειλαν τον Αλέξη Μιχαηλίδη πως στο πλαίσιο καταβαλλόμενης προσπάθειας εξεύρεσης συναινετικής λύσης ξεκαθάρισε ότι δεν αποδέχεται την εσωκομματική διαδικασία και ότι σε περίπτωση που δεν είναι ο ίδιος ο υποψήφιος που θα επιλέξει το ΔΗΚΟ, θα υποβάλει την παραίτησή του από μέλος του κόμματος και θα παραμείνει στην κούρσα των δημοτικών εκλογών ως υποψήφιος, υποστηριζόμενος από τον ΔΗΣΥ. Ταυτόχρονα, τα επτά στελέχη του ΔΗΚΟ απέδωσαν στον κ. Μιχαηλίδη ιδιαίτερα υποτιμητικές και προσβλητικές αναφορές για τους παρευρισκόμενους στην εν λόγω συνάντηση καθώς και για το κόμμα, ζητώντας την εξαίρεσή του από την εσωκομματική εκλογική διαδικασία επιλογής του υποψηφίου. Μια αξίωση όμως που δεν βρίσκει ευήκοα ώτα στην ηγεσία του ΔΗΚΟ, η οποία απαντά πως δεν διαπιστώνεται οποιαδήποτε αντικομματική συμπεριφορά από τον Αλέξη Μιχαηλίδη.
Ενόψει της εσωκομματικής διαδικασίας της ερχόμενης Παρασκευής πάντως, το κλίμα στο ΔΗΚΟ Λάρνακας μυρίζει μπαρούτι και ανεξαρτήτως της όποιας απόφασης ληφθεί στο πλαίσιο της εσωκομματικής διαδικασίας, φαίνεται πως πολύ δύσκολα το κόμμα θα πορευθεί συσπειρωμένο προς τις δημοτικές εκλογές του Δεκέμβρη.
Αξίζει να σημειωθεί πως, όπως πληροφορείται ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ ONLINE, o πρώην αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νίκος Κλεάνθους, ετοιμάζεται να ανακοινώσει-κατά πάσα πιθανότητα αύριο- τις προθέσεις του με φόντο τις δημοτικές εκλογές και τις εσωκομματικές διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στο ΔΗΚΟ. Επισημαίνεται πως ο κ. Κλεάνθους, με αναρτήσεις του στο Facebook τις τελευταίες ημέρες, αναπτύσσει το όραμά του για τη Λάρνακα, χωρίς πάντως να αποσαφηνίζει κατά πόσο, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, θα είναι οριστικά υποψήφιος ή όχι.       
 
Τα δεδομένα στην Αθηένου
Σε ό,τι αφορά στην Αθηένου, η Τοπική Επιτροπή του ΔΗΚΟ επιμένει-τουλάχιστον μέχρι στιγμής- στην απόφαση που έλαβε για στήριξη του στελέχους του κόμματος Κυριάκου Καρεκλά για τη δημαρχία της Αθηένου, αντί του εκλεκτού της Γραμματείας του ΔΗΚΟ, μέλους της Κεντρικής Επιτροπής της ΕΔΕΚ, Χρυσού Τουλουπή(σ.σ. στο πλαίσιο της συνεργασίας ΔΗΚΟ-ΕΔΕΚ). Όπως πληροφορείται ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ ONLINE, πάρα τις μέχρι στιγμής διαβουλεύσεις και παραινέσεις που έγιναν από πλευράς ηγεσίας του κόμματος για επανεξέταση της απόφασής της και συμμόρφωσης της με την απόφαση της Γραμματείας, η Τοπική Επιτροπή του ΔΗΚΟ Αθηένου διαμηνύει πως η απόφαση για Κυριακό Καρεκλά δεν αλλάζει, τονίζοντας πως από τη στιγμή που υπάρχει ενδιαφέρον για τη δημαρχία από ένα αξιόλογο στέλεχος του κόμματος, με αυτόν είναι που πρέπει να διεκδικηθεί η δημαρχία της Αθηένου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του ΡΕΠΟΡΤΕΡ ONLINE, στο ΔΗΚΟ Αθηένου φαίνεται μάλιστα να προσδοκούν σε στήριξη του υποψηφίου τους από κάποιο εκ των μεγάλων κομμάτων, ή ακόμα και από τα δύο.
Επισημαίνεται πως η Αθηένου βρίσκεται ανάμεσα στους δήμους στους οποίους ο ΔΗΣΥ επρόκειτο να αποφασίσει χθες το βράδυ για τον υποψήφιο που θα υποστηρίξει. Ωστόσο, δεν λήφθηκε απόφαση, όπως για άλλους δήμους, αιτιολογώντας την εξέλιξη αυτή στη μη ολοκλήρωση της διαβούλευσης με τις τοπικές κοινωνίες και παραπέμποντας τη λήψη αποφάσεων σε επόμενη συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου.
 

Δειτε Επισης

Γιλμάζ: Η Τουρκία θα συνεχίζει να υποστηρίζει την ανάπτυξη της «ΤΔΒΚ»
Δυσφορία Σκυλακάκη για ηλεκτρική διασύνδεση-«Δεν έχουν γίνει αυτά που περιμέναμε»
Ουστέλ: Χέρι-χέρι με την Τουρκία θα αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες
Διόρισαν νέο δικηγόρο οι μοναχοί για το Συνοδικό-Δεν θα ζητήσουν αναβολή, επανήλθε όμως ο Βαβούσκος
Ποινή δύο ετών για κρατούμενους, τρία για δεσμοφύλακες προβλέπει το νομοσχέδιο για χρήση κινητών στις Κεντρικές
Η μετεξέλιξη Νομικής-Ελεγκτικής Υπηρεσίας και τα πρόσωπα κλειδιά για το μέλλον των θεσμών
Μια φωτογραφία η αφορμή για τα προβοκάτσια των Τούρκων στη Δερύνεια-Σε black list όσοι ήταν στην εκδήλωση
Λύση στο θέμα του καλωδίου έχει ο Τατάρ-Προτείνει ηλεκτρική διασύνδεση με την Τουρκία
Δεν υπάρχει πρόθεση αναβολής του Συνοδικού Δικαστηρίου-Πρέπει να παραστούν οι μοναχοί
Εβδομήντα παιδιά εξακολουθούν να αγνοούνται μετά την πυρκαγιά σε κοιτώνα σχολείου στην Κένυα