Ενώπιον του δικαστηρίου Πρόεδρος και μέλη Κοινοτικού Συμβουλίου Κολοσσίου

Για αδικήματα που αφορούν κατάχρηση εξουσίας, πλημμελή άσκηση υπηρεσιακών καθηκόντων και του περί Δήμων και Κοινοτήτων Νόμου, τα οποία διαπράχθηκαν την περίοδο 2014-2015, οδηγήθηκαν το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού ο Πρόεδρος και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου Κολοσσίου.
 
Στο κατηγορητήριο, που δόθηκε στα εννέα μέλη του συμβουλίου, περιλαμβάνονται 94 κατηγορίες, οι οποίες προέκυψαν λόγω της μη έγκαιρης αποστολής των πρακτικών των συνεδριάσεων του στην Επαρχιακή Διοίκηση και ως εκ τούτου, την υλοποίηση αποφάσεων για έργα και δράσεις που δεν είχαν ακόμη εγκριθεί επίσημα από τον Έπαρχο.
 
Λύπη εξέφρασε σε δηλώσεις του έξω από το δικαστήριο ο επί 15 χρόνια κοινοτάρχης Λούκας Δημητρίου, αναφέροντας πως "εδώ και 15 χρόνια δρούμε μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας, με τα πρακτικά μας, με τις αποφάσεις μας ομόφωνες στο κοινοτικό μας συμβούλιο".
 
"Γνώμονας μας είναι το καλώς νοούμενο συμφέρον των κατοίκων μας και όλες οι εργασίες μας γίνονται μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας" είπε και πρόσθεσε "τώρα τί να πω, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτούς που μας έφεραν εδώ, τίποτα άλλο δεν θα πω".
 
Η υπεράσπιση ζήτησε και πήρε χρόνο για να μελετήσει την υπόθεση και τα στοιχεία που τέθηκαν ενώπιον του δικαστηρίου, το οποίο θα συνεδριάσει ξανά στις 8 Νοεμβρίου.
 
Στο δικαστήριο βρέθηκε και ο τέως κοινοτάρχης του πρώην συνοικισμού Κολοσσίου, Ενορία Απόστολος Ανδρέας -  το οποίο ενοποιήθηκε με το κοινοτικό συμβούλιο Κολοσσίου - για 14 κατηγορίες που αφορούν κατάχρηση εξουσίας. Το δικαστήριο όρισε νέα διαδικασία για την υπόθεση στις 10 Νοεμβρίου.

Δειτε Επισης

Συνελήφθη και 24χρονος για τα επεισόδια στο «Άλφαμεγα»
Υπό πλήρη έλεγχο δασική πυρκαγιά στον Δήμο Πέγειας
Συνελήφθησαν άλλα τρία πρόσωπα που μπήκαν χωρίς εισιτήριο στο «Άλφαμεγα»
Υπέγραψε την παύση Οδυσσέα Μιχαηλίδη η Αννίτα Δημητρίου ως Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας
Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο για επεισόδια στο «Άλφαμέγα»-Φέρεται να μπήκε παράνομα στο γήπεδο
Χειροπέδες σε τρία πρόσωπα από Αστυνομία Βρετανικών Βάσεων για παράνομη παγίδευση πτηνών
Το φανταστικό σενάριο, οι ευθύνες της Αστυνομίας και οι χούλιγκανς που αφήνουμε να διοικούν
Υπό κράτηση οι τρείς συλληφθέντες για τα επεισόδια στο «Άλφαμέγα»-Αναζητούν στοιχεία για άλλους 29
Σκληρή και χειρότερη από Ρίκκου η απόφαση για Οδυσσέα-«Παρασυρόμενος από τις Σειρήνες της δημοφιλίας, σύγχυσε τα όρια»
«Μία μαύρη μέρα για την Ελεγκτική, κατάμαυρη για την Κύπρο»-Κατηγορηματικός ο Οδυσσέας