Κανονικά και σε πλήρη συνεργασία ο έλεγχος της Ελεγκτικής Υπηρεσίας στον ΘΟΚ

Κανονικά και σε πλήρη συνεργασία διεξάγεται ο έλεγχος της Ελεγκτικής Υπηρεσίας στον ΘΟΚ, όπως δήλωσε ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης στο ΚΥΠΕ.
 
Ερωτηθείς για τη συνάντηση σε υπηρεσιακό επίπεδο που είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί σήμερα μεταξύ των δύο οργανισμών ανέφερε ότι «ο έλεγχος ήδη ξεκίνησε και διεξάγεται κανονικά και σε πλήρη συνεργασία».
 
Σε ανακοίνωσή της την Παρασκευή η Ελεγκτική Υπηρεσία είχε ενημερώσει ότι «μετά από πρωτοβουλία του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Νίκου Χριστοδουλίδη, έγινε το απόγευμα συνάντηση του Γενικού Ελεγκτή κ. Οδυσσέα Μιχαηλίδη με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΘΟΚ κ. Γιάννη Τουμαζή, στην παρουσία του κ. Χριστοδουλίδη».
 
«Στη συνάντηση επαναβεβαιώθηκε η αλληλοεκτίμηση στο έργο των δύο Οργανισμών και έγινε ανταλλαγή απόψεων για το πλαίσιο και τις διαδικασίες ελέγχου που αφορούν τον ΘΟΚ», όπως αναφερόταν.
 
«Συμφωνήθηκε ότι, με δεδομένο τον σεβασμό και των δύο Οργανισμών στη νομιμότητα, θα υπάρξει απόλυτη συνεργασία και προς τούτο λειτουργοί των δύο Οργανισμών θα έχουν συνάντηση την ερχόμενη Δευτέρα», κατέληγε η ανακοίνωση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.

Ο ΘΟΚ από την πλευρά του, σε ανακοίνωσή του διευκρινίζει ότι η χθεσινή συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ ΘΟΚ και Γενικού Ελεγκτή ως υπαναχώρηση του Οργανισμού από τις θέσεις και τις απόψεις που ήγειρε και υπερασπίσθηκε, δεν συνιστά υπαναχώρηση και παραπέμπει στην ίδια την ανακοίνωση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας που αναφέρεται ξεκάθαρα στην ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με το πλαίσιο και τις διαδικασίες ελέγχου που αφορούν στον ΘΟΚ και στην τελική συμφωνία για απόλυτη συνεργασία των δύο οργανισμών με εκατέρωθεν αλληλοεκτίμηση και με δεδομένο το σεβασμό και των δύο οργανισμών στην νομιμότητα.
 
Διευκρινίζει περαιτέρω ότι, “ο σεβασμός του ΘΟΚ προς τις νομοθεσίες και τους θεσμούς του κράτους υπήρξε ανέκαθεν δεδομένος, όπως όμως και η βούληση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του”.
 
ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Kινδυνεύει να τεθεί σε υπολειτουργία το Κεντρικό Σύστημα Μητρώων Κρατικών Ενισχύσεων-Καμπανάκι από Έφορο
Τελέστηκαν στη Λευκωσία τα εγκαίνια Υπαίθριου Ψηφιακού Διαδραστικού Μουσείου
Επ. Ισότητας: Στόχος να δίνονται χώρος και φωνή στις γυναίκες
Στη δημοσιότητα επιστολή ΥΠΕΣ για τ/κ κινηματογράφο έδωσε ο Δήμος Λεμεσού
Μ. Δαμιανός: Το Υπουργείο Υγείας στηρίζει προσπάθειες ιατρικής κοινότητας
«Προς αξιοποίηση η Τεχνητή Νοημοσύνη στην υγειονομική περίθαλψη»-Όσα ισχυρίζεται ειδικός
ΕΒΕ Πάφου: Καμία προσφορά για γέφυρα σύνδεσης βιομ. περιοχών Μεσογής–Τρεμιθούσας
Αυξημένη σκόνη στην ατμόσφαιρα-Έρχεται άνοδος της θερμοκρασίας
Καθησυχάζουν οι ειδικοί για τον παρβοϊό στην Κύπρο-Τα συμπτώματα και ο τρόπος μετάδοσης στα παιδιά
Απονομή σε Κύπρια 1ου Βραβείου Ισότητας Φύλων στη Ναυτιλία από IMO