Ομόνοια: Εξαρτημένη είσαι!

Τη δεύτερη καλύτερη επιθετική γραμμή  του πρωταθλήματος, με 12 τέρματα (όσα πέτυχε και ο ΑΠΟΕΛ) έχει η Ομόνοια. Την πρωτιά κατέχει η ΑΕΚ που σημείωσε ένα περισσότερο.
 
Σε αντίθεση με ΑΕΚ και ΑΠΟΕΛ που έχουν πολυφωνία στο σκοράρισμα ( εννέα και οκτώ σκόρερ αντίστοιχα) η Ομόνοια στηρίζεται, σχεδόν εξ ολοκλήρου στους Ματ Ντάρμπισαϊρ και Κίλιαν Σέρινταν. Οι δύο επιθετικοί των «πρασίνων» σημείωσαν τα εννέα από τα 12 τέρματα της Ομόνοιας στις πέντε πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, ενώ μόλις άλλοι δύο ποδοσφαιριστές, οι Αμίρ Αγκάγιεφ (δύο φορές) και Ρενάτο Μαργκάσα (μία φορά) βρήκαν τον δρόμο προς τα δίκτυα.
 
Παράλογο δεν είναι, αφού όλες οι ομάδες περιμένουν λύσεις στην γραμμή κρούσης από τους επιθετικούς. Άλλωστε, γι’ αυτό στις πλείστες ομάδες οι επιθετικοί είναι και οι πιο ακριβοπληρωμένοι ποδοσφαιριστές. Για να στέλνουν την μπάλα στα δίκτυα.
 
Όμως, όσο η επιθετική λειτουργία και κατ’ επέκταση το γκολ προέρχεται μόνο από δύο ποδοσφαιριστές είναι ευκολότερο για κάθε αντίπαλη ομάδα να σε αντιμετωπίσει, εφόσον τους αναχαιτίσει.
 
Το πολύ καλό ξεκίνημα των Ντάρμπισαϊρ και Σέρινταν στο πρωτάθλημα είναι ότι καλύτερο έχει να επιδείξει η Ομόνοια και θα ήταν ευχής έργον για το τριφύλλι να συνεχίσουν στα ίδια επίπεδα απόδοσης, εντούτοις επιβάλλεται να βρει και από αλλού λύσεις στο γκολ.
 
Προέχει η άμυνα
Με εφτά γκολ παθητικό η Ομόνοια διαθέτει την έβδομη χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος. Η ανασταλτική αδυναμία των «πρασίνων» φωνάζει από μακριά και ο Τζον Κάρβερ καλείται να βρει λύσεις, ώστε οι αγώνες της Ομόνοιας να μην μετατρέπονται σε ροντέο.  
 
Ο αγώνας με τον Απόλλωνα στο Τσίρειο την Κυριακή (2/10 18:00) είναι σημαντικός για την Ομόνοια, η οποία στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς θέλει μια μεγάλη νίκη κυρίως για ψυχολογικούς λόγους.
 
Το παιχνίδι του Τσιρείου ενδεχομένως να είναι καθοριστικό για τον Τζον Κάρβερ, αν και ο Άγγλος θα παρακολουθήσει από την εξέδρα, λόγω τιμωρίας, την αναμέτρηση. Εδώ και τρεις βδομάδες η διοίκηση της Ομόνοιας συζητά θέμα προπονητή στην τακτική συνεδρία της Δευτέρας και δεν είναι κρυφό ότι υπάρχουν δύο τάσεις στα ενδότερα του σωματείου. Αυτοί που υποστηρίζουν πίστωση χρόνου και παραμονή Κάρβερ και αυτοί που πιστεύουν ότι ο Άγγλος προπονητής δεν μπορεί ν’ αντιστρέψει το κλίμα αμφισβήτησης.
 
Το αποτέλεσμα του αγώνα με τον Απόλλωνα και πολύ περισσότερο η εμφάνιση που θα έχει η Ομόνοια θα κρίνουν πολλά.