Βομβιστική επίθεση στο μεγαλύτερο νοσοκομείο του Χαλεπιού

Το μεγαλύτερο νοσοκομείο στην ανταρτο-κρατούμενη πλευρά στο Χαλέπι της Συρίας είχαν ως στόχο οι νέες αεροπορικές επιδρομές που σημειώθηκαν σήμερα, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
 
«Βόμβες «χτύπησαν» το νοσοκομείο M10» αναφέρει το πρακτορείο χωρίς να έχει γίνει ακόμα γνωστό αν υπάρχουν τραυματίες.
 
Αυτή είναι η δεύτερη φορά από την Τετάρτη που τόσο το νοσοκομείο M10 όσο και το Μ2 , όπως είναι οι κωδικές τους ονομασίες, γίνονται στόχοι.
 
Το συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, δήλωσε ότι από τις αεροπορικές επιθέσεις χτυπήθηκε επίσης  σήμερα ένα μικρότερο νοσοκομείο στη γειτονιά Sakhur.
 
Μόνο την Παρασκευή 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Χαλέπι, ανάμεσά τους έξι παιδιά, λόγω των βομβαρδισμών, σύμφωνα με απολογισμό του Συριακού Πρακτορείου Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.
 
Οι οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν επισημάνει ότι οι επιθέσεις στα νοσοκομεία αποτελούν μέρος μιας εσκεμμένης στρατηγικής και επομένως, συνιστούν εγκλήματα πολέμου.
 
Επίσης, τουλάχιστον 30 άμαχοι σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις πιστές στον  Άσαντ σε αεροπορικές επιδρομές που σημειώθηκαν  στο Χαλέπι κατά τη διάρκεια της νύχτας.
  

Δειτε Επισης

Απόπειρα εμπρησμού σε συναγωγή στη Μελβούρνη-Αναζητείται ένας ύποπτος
Φονικές πλημμύρες στο Τέξας-Στους 24 οι νεκροί, αγωνία για κορίτσια που ήταν σε κατασκήνωση και αγνοούνται
Προς εκεχειρία στη Γάζα-Τι περιλαμβάνει η πρόταση των ΗΠΑ την οποία αποδέχθηκε η Χαμάς
Η Χαμάς απάντησε θετικά στην πρόταση ΗΠΑ για κατάπαυση του πυρός 60 ημερών, με ανταλλαγή ομήρων
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που αστυνομικοί στη Γαλλία σκίζουν με μαχαίρια φουσκωτή βάρκα με μετανάστες
Nordic Monitor: Η Τουρκία έστησε δίκτυο κατασκοπείας στην Ευρώπη με κονδύλια της ΕΕ
ΒΙΝΤΕΟ: Βρέθηκε πεντάχρονος στην έρημο στην Αριζόντα-Είχε χαθεί μαζί με τον σκύλο του
Ευρωπαϊκές υπηρεσίες πληροφοριών αποκαλύπτουν εκτεταμένη χρήση χημικών όπλων από τη Ρωσία στην Ουκρανία
Οκτώ χρόνια φυλάκιση για Ιμάμογλου ζητά η εισαγγελία για το πλαστό δίπλωμα
Παραπληροφόρηση πως «Τα παιδιά της Φωτιάς» ανέλαβαν την ευθύνη των πυρκαγιών, υποστηρίζουν οι Τούρκοι