Αρχηγοί και εκπρόσωποι των κομμάτων για την επέτειο της 1ης Οκτωβρίου

Μετά το πέρας της παρέλασης εκπρόσωποι και αρχηγοί των κομμάτων έστειλαν τα δικά τους μηνύματα για την 56η επέτειο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ τόνισε πως μόνο μέσα από το διάλογο θα πετύχουμε την μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ένα ομοσπονδιακό κράτος.
 

Από την πλευρά του ο Χρίστος Χριστοφίδης του ΑΚΕΛ εκτίμησε πως για να απελευθερωθεί η πατρίδα μας χρειάζεται σοβαρότητα, υπευθυνότητα, σωστή εκτίμηση των γεγονότων.

Αρχηγοί και εκπρόσωποι των υπόλοιπων κομμάτων κινήθηκαν στο ίδιο μήκος κύματος εκφράζοντας την θέση πως πρέπει να διαφυλάξουμε την Κυπριακή Δημοκρατία ως κόρην οφθαλμού.
 

ΔΗΣΥ: Μετεξέλιξη του Ενιαίου κράτους της ΚΔ σε ένα ομοσπονδιακό
Μόνο μέσα από το διάλογο με την μετεξέλιξη του ενιαίου κράτους της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ένα ομοσπονδιακό κράτος μπορούμε να απαλλαγούμε από την τουρκική κατοχή και να ζήσουμε σε μια επανενωμένη πατρίδα, τόνισε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.
Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης στη Λευκωσία για την επέτειο της Κυπριακής Ανεξαρτησίας ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπερασπίζεται καθημερινά την Κυπριακή Δημοκρατία και θέλει να την απαλλάξει από την τουρκική κατοχή, τα τουρκικά στρατεύματα και τις ξένες εγγυήσεις.
«Αυτό θα το κατορθώσουμε μόνο μέσα από το διάλογο με την μετεξέλιξη του ενιαίου κράτους της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ένα ομοσπονδιακό κράτος. Είναι ο μόνος δρόμος, με σεβασμό στις ευρωπαϊκές αρχές και τα ανθρώπινα δικαιώματα» δήλωσε.
 
ΑΚΕΛ: Σοβαρότητα για επανένωση της Κύπρου
Την εκτίμηση ότι για να απελευθερωθεί και να επανενωθεί η Κύπρος και ο λαός της χρειάζεται σοβαρότητα, υπευθυνότητα, σωστή εκτίμηση των γεγονότων και να πάρουμε τα μαθήματα της ιστορίας μας ότι άλλο είναι το ευκταίο και άλλο το εφικτό διατύπωσε σήμερα το Μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης.
Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της στρατιωτικής παρέλασης στη Λευκωσία για την επέτειο της Κυπριακής Ανεξαρτησίας όπου εκπροσώπησε το ΑΚΕΛ ο κ. Χριστοφίδης είπε ότι σήμερα τιμούμε την Κυπριακή Ανεξαρτησία, το σημαντικότερο ίσως όπλο του λαού μας για επιβίωση εδώ και δεκαετίες.
Ευχήθηκε τέλος ότι του χρόνου θα γιορτάσουμε στα πλαίσια μιας Ομόσπονδης Κυπριακής Δημοκρατίας την αποτίναξη της κατοχής, την απελευθέρωση και την επανένωση της πατρίδας και του λαού μας.
 
ΔΗΚΟ: Nα διαφυλάξουμε τη συνέχιση της ΚΔ
Με την σειρά του Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα πρέπει να διαφυλάξουμε τη συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας για να μπορούμε να διεκδικούμε τα δίκαια μας.
Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης στη Λευκωσία για την επέτειο της Κυπριακής Ανεξαρτησίας ο Νικόλας Παπαδόπουλος χαρακτήρισε συμβολική τη σημερινή μέρα γιατί η Κυπριακή Δημοκρατία, όπως είπε, «διαφύλαξε την επιβίωση του κυπριακού Ελληνισμού και είναι η σειρά μας να διαφυλάξουμε τη συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας για να μπορούμε να διεκδικούμε τα δίκαια μας».
Όλοι εμείς οφείλουμε να διατρανώσουμε για ακόμη μια φορά την ευγνωμοσύνη μας προς την Κυπριακή Δημοκρατία, το κράτος που επιβίωσε, συνέχισε, αντιστάθηκε και προστάτευσε τον κυπριακό Ελληνισμό ενάντια σε κάθε προσπάθεια αφανισμού του.
 

Συμμαχία Πολιτών: Η μεγαλύτερη κατάκτηση μας η ΚΔ
Σε δηλώσεις, μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης, στη Λευκωσία, ο κ. Λιλλήκας είπε ότι “η Κυπριακή Δημοκρατία αποτελεί τη μεγαλύτερη κατάκτηση του κυπριακού λαού και την πιο αποτελεσματική άμυνα και ασπίδα μας απέναντι στον τουρκικό επεκτατισμό και θα πρέπει να την διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού”.
Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας είπε ότι “είναι κρίμα να ζητούμε την διαφύλαξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, προσθέτοντας ότι “είμαστε υποχρεωμένοι να το τονίζουμε γιατί δυστυχώς η Τουρκία από της ίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας επιχειρεί την κατάλυση της”.
“Δυστυχώς στο τραπέζι των συνομιλιών η τουρκική πλευρά επιμένει στην αφαίρεση της διεθνούς υπόστασης από την Κυπριακή Δημοκρατία και στη μετατροπή της σε ελληνοκυπριακό συνιστών κράτος”, πρόσθεσε.
 

ΕΔΕΚ:  Ενδυνάμωση των προσπαθειών μας για διατήρηση της κρατικής μας υπόστασης
Στο μήνυμα της σημερινής μέρας που είναι, μεταξύ άλλων, η ενδυνάμωση των προσπαθειών για ενίσχυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος.
“Η σημερινή μέρα επιτάσσει ενδυνάμωση των προσπαθειών μας για την ενίσχυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, τη διατήρηση της κρατικής μας υπόστασης και τη συνέχεια, στο πλαίσιο της προοπτικής για την ενίσχυση της διαπραγματευτικής μας ικανότητας με στόχο μια δημοκρατική και βιώσιμη λύση”, είπε ο κ. Σιζόπουλος, μιλώντας μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης, στη Λευκωσία.
Μια λύση, η οποία να κατοχυρώνει, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ, τα πολιτικά και ανθρώπινα δικαιώματα όλων των πολιτών ανεξάρτητα από θρησκευτική ή εθνοτική προέλευση.
“Αυτό πρέπει να είναι το μήνυμα της σημερινής μέρας”, κατέληξε.
 

Οικολόγοι: Να προστατέψουμε την ΚΔ σαν κόρη οφθαλμού
Οφείλουμε να προστατέψουμε την Κυπριακή Δημοκρατία σαν κόρη οφθαλμού, πάση θυσία, δήλωσε το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Οικολόγων Στέλιος Ζαχαρίου.
Σε δηλώσεις, μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης, στη Λευκωσία, ο κ. Ζαχαρίου είπε ότι “η Κυπριακή Δημοκρατία είναι το λιμάνι μας, η ασπίδα μας και το πρώτο και τελευταίο οχυρό μας”.
“Ζήτω η Κύπρος μας, που αξίζει να την σεβόμαστε και να την αγαπούμε περισσότερο”, κατέληξε.
 

Αλληλεγγύη: Να διαφυλάξουμε το κράτος μας
Σε δηλώσεις, μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης, στη Λευκωσία, ο κ. Παλλήκαρος είπε ότι “είμαστε εδώ σήμερα για να γιορτάσουμε την γενέθλια μέρα της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενός κράτους πλήρες αναγνωρισμένου και ενταγμένου στην ΕΕ”.
Είπε ακόμη ότι “αυτή την Κυπριακή Δημοκρατία πρέπει να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού”.
“Αναμένουμε από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας να συμπεριφερθεί στο Εθνικό Συμβούλιο ως Σώμα συμβουλευτικό και όχι ως Σώμα απλός μηχανισμό ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών για το τι έχει γίνει”, πρόσθεσε.
  

Δειτε Επισης

Σε 21 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά σε σχολείο στην Κένυα
Συναγερμός από CIA και ΜΙ6-Η παγκόσμια τάξη πραγμάτων απειλείται όπως δεν έχουμε ξαναδεί από τον Ψυχρό Πόλεμο
Γιατί είναι σημαντικό να κοιμάστε πριν από τα μεσάνυχτα
Ζελένσκι: Έχουμε ένα ειρηνευτικό σχέδιο και θέλω να το παρουσιάσω στον Μπάιντεν
Γιλμάζ: Η Τουρκία θα συνεχίζει να υποστηρίζει την ανάπτυξη της «ΤΔΒΚ»
Η κραυγή απελπισίας της κόρης του Ντομινίκ Πελικό-Πώς να έχουμε φυσιολογική σεξουαλική ζωή;
Πόλεμος 12 μηνών στη Γάζα, χωρίς να φαίνεται ελπίδα για εκεχειρία
Αποκλεισμένες συνοριακές διαβάσεις ανάμεσα στη Σερβία και το Κόσοβο
Στη Γαλλία εκπαιδεύουν κοράκια για να καθαρίζουν το πάρκο
Χιλιάδες πολίτες στους δρόμους, της Γαλλίας-Διαμαρτύρονται για τον διορισμό του Μπαρνιέ στην πρωθυπουργία