Συνέδριο για αναβάθμιση του τουρισμού στην Επαρχία Λάρνακας πραγματοποιείται στη Σκαρίνου

Συνέδριο για Αναβάθμιση και Προώθηση του Τουριστικού προϊόντος της Ορεινής και Ημιορεινής Λάρνακας πραγματοποιείται τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου στη Σκαρίνου, στα πλαίσια πρωτοβουλίας για πιλοτική εφαρμογή των συγκεκριμένων δράσεων.
 
Την πρωτοβουλία έχουν αναλάβει η Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχιών Λάρνακας και Αμμοχώστου σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας.

Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι «η προσπάθεια αυτή έχει ξεκινήσει εδώ και ενάμιση χρόνο διοργανώνοντας συναντήσεις με Τοπικές Αρχές, επιχειρήσεις και οργανώσεις έτσι ώστε να ωριμάσει η ιδέα και να συλλεγούν όλες οι πληροφορίες που χρειάζονται για ετοιμασία μιας στρατηγικής για την Ανάπτυξη του Τουριστικού Ενδιαφέροντος προς την Ορεινή Λάρνακα».

Προστίθεται ότι «αναγνωρίζοντας πως μέσα από ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας δύναται να επιτευχθούν πολύ περισσότερα και καλύτερα αποτελέσματα, προχωρούμε στη διοργάνωση του συγκεκριμένου συνεδρίου με ομιλητές από το εξωτερικό».
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση «έχουν εντοπιστεί δύο Οργανισμοί του εξωτερικού που εφαρμόζουν με μεγάλη επιτυχία δράσεις και προγράμματα όπως αυτά που έχει ανάγκη η περιοχή μας και έχουν κληθεί να παρουσιάσουν την εμπειρία και τις καλές πρακτικές που έχουν εφαρμόσει στις δικές τους περιοχές».

Στο συνέδριο θα απευθύνει χαιρετισμό ο Πύρρος Δήμας, πρόεδρος του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Προσκεκλημένοι στο συνέδριο θα είναι άλλες Αναπτυξιακές Εταιρείες, οι Εταιρείες Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής παγκύπρια, εκπρόσωποι του ΚΟΤ, Δήμοι και Κοινότητες, Επιμελητήρια και επιχειρήσεις της Ορεινής και ημιορεινής Λάρνακας καθώς και επιχειρηματίες από τρεις περιοχές της Ελλάδας που υλοποιούνται παρόμοιες δράσεις.

Δειτε Επισης

ΣΥΛ: Ελεγχόμενες οι απορρίψεις λυμάτων στο αποχετευτικό Λακατάμειας
Άρχισε η υποβολή Δήλωσης Εισοδήματος 2023
Συμφώνησαν στα περισσότερα Πρόεδρος και ΟΕΛΜΕΚ-Στη βάση παιδαγωγικών κριτηρίων οι αποφάσεις
Ζητούν ενημέρωση για διαχείριση του email οι οργανωμένοι γονείς Δημοτικής-Δεν ήταν ενιαία η αντίδραση
Υποτροφίες σε Κύπριους φοιτητές νομικής Οξφόρδης από Harris Kyriakides Foundation
Με οδηγίες Μιχαηλίδου ενισχύεται το σχέδιο δράσης για απειλές και κρίσεις στα σχολεία
Θέμα της Κυβέρνησης η αξιοποίηση της Κρατικής Έκθεσης-Δεν φέρει ένσταση ο Δήμος να γίνει μόνο πάρκο
«Κανένας δεν ξεχνά, κανένας δεν ξεχνιέται»-Η Ευρυδίκη τραγουδά για τους ήρωες του 1974 και 1963/64
Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Ψηφιακού Μουσείου στην Παλαιά Αρχιεπισκοπή
Πλήρες μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Υγειών Πόλεων ο Δήμος Λεμεσού