Το «Αντωνης Παπαδόπουλος» της ισοπαλίας (video)

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Ανόρθωση και ΑΕΛ αναδείχθηκαν ισόπαλες 0-0, με την ομάδα της Αμμοχώστου να μένει στην ισοπαλία για τέταρτη φορά σε ισάριθμα εντός έδρας παιχνίδια στο φετινό πρωτάθλημα. Τρία εξ αυτών, κόντρα σε Νέα Σαλαμίνα, ΑΠΟΕΛ και ΑΕΛ έληξαν χωρίς τέρματα.
 
Πρόσωπο της αναμέτρησης ήταν ο Γιαν Κόπριβετς, ο οποίος είχε πέντε επεμβάσεις στο πρώτο ημίχρονο με αποκορύφωμα τη φάση του 14’ όταν απέκρουσε την εκτέλεση πέναλτι του Ουέλινγκτον.
Η ΑΕΛ ήταν καταφανώς ανώτερη στο πρώτο μέρος και έχασε ευκαιρίες για να προηγηθεί (Ουέλιγκτον 10’, Ντόσα Τζούνιορ 23’. Σαβανέ 31’), όμως βρήκε απέναντι της τον Σλοβάκο τερματοφύλακα.
 
Η Ανόρθωση ότι καλό έφτιαξε στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο ήταν από εμπνεύσεις του Ράγιος, όμως οι Γκάμπριελ (29’) και Σάντος (37’) δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τις «μαγικές» πάσες του Αργεντινού.
 
Στην επανάληψη η ΑΕΛ έχασε ευκαιρία με τον Ουέλιγκτον να σουτάρει στο εξωτερικό μέρος της εστίας του Κόπριβετς, ενώ η Ανόρθωση έχασε τη μεγαλύτερη της ευκαιρία στο 85’ με τον Καλό (επέστρεψε) στην αγωνιστική δράση) να σουτάρει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι από το ύψος της μικρής περιοχής μετά από εκτέλεση κόρνερ.
 
Αήττητη παραμένει στο πρωτάθλημα η ΑΕΛ (4-2-0) που πέρασε στη δεύτερη θέση με 14 βαθμούς, ενώ η Ανόρθωση με απολογισμό (1-4-1-) είναι έβδομη με 7 βαθμούς.
 
Αποδοκιμάστηκε από τους φίλους της Ανόρθωσης ο προπονητής της ομάδας, Αντόνιο Πούτσε, για την απόφαση του αντικαταστήσει τον Ρούμπεν Ράγιος. 
 
Ενδεκάδες
ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Κόπριβετς, Καλδερόν, Βίκτορ, Γκιγιέρμε, Γκάμπριελ, Οικονομίδης, Πελέ, Ράγιος (79' Ρέινα), Γκονσάλβες (56' Καλό), Κολούνγκα, Καμπρέρα.

ΑΕΛ: Ρόμο, Τζούνιορ, Σιέλης, Αϊρόσα, Φορτούνα, Νικολάου (66' Μπουένο), Σοάρες, Σόουζα, Σαβανέ, Μέσκα (82' Σάρκι), Ουέλινγκτον (69' Αρουαμπαρένα).

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γκιγιέρμε / Μέσκα, Σαβανέ, Σοάρες, Τζούνιορ