Παύθηκε ο αρχηγός της αστυνομίας της Κολωνίας μετά τους βιασμούς

Απαλλάχθηκε των καθηκόντων του ο αρχηγός της αστυνομίας της Κολωνίας, μετά τα περιστατικά σεξουαλικής βίας που σημειώθηκαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Η αστυνομία δέχθηκε έντονη κριτική γιατί δεν κατάφερε να ελέγξει την κατάσταση, ενώ ο αρχηγός της αστυνομίας ενημερώθηκε από τον υπουργό Εσωτερικών ότι θα βγει σε πρόωρη συνταξιοδότηση.
 
Η κυβέρνηση επιρρίπτει ευθύνες στην αστυνομία, η οποία δεν κατάφερε να ελέγξει την κατάσταση και η αστυνομία επικαλείται ελλείψεις σε προσωπικό.
 
«Δεν υπήρχαν αρκετοί αξιωματικοί ούτε μέσα στο σταθμό, ούτε γύρω από αυτό για να αντιμετωπίσουν αυτή την ομάδα, που ήταν προετοιμασμένη να κάνει χρήση βίας. Αλλά δεν μπορεί κανείς να κατηγορήσει την αστυνομία γιατί ήταν αδύνατο να προβλεφθεί», δήλωσε ο διοικητής της αστυνομίας.
 
Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας, μεταξύ αυτών που ενέχονται στις βιαιότητες περιλαμβάνονται πρόσωπα που έχουν ζητήσει άσυλο από τη χώρα.
 
«Δεν πρέπει να υποστηρίζουμε με πάσα ευκολία ότι άνθρωποι από άλλους πολιτισμούς βλέπουν διαφορετικά τις γυναίκες και γι΄αυτό παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα. Υπάρχουν άνδρες Μουσουλμάνοι, Καθολικοί, Προτεστάντες, Βουδιστές που διαπράττουν εγκλήματα και αυτό πρέπει να έχουμε κατά νου», υποστηρίζει μία πολίτης.
 
«Πρέπει να αδράξουμε την ευκαιρία για να κάνουμε μια σοβαρή συζήτηση σχετικά με τη σεξουαλική βία. Δημοσίως, στο μετρό, στο λεωφορείο, παντού. Είναι ένα καθημερινό πρόβλημα που κλιμακώθηκε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς», υπογραμμίζει μία άλλη.
 
Μια Ελβετίδα καλλιτέχνης παρουσιάστηκε γυμνή μπροστά από τον Καθεδρικό της Κολωνίας, κοντά στον τόπο όπου πραγματοποιήθηκαν οι επιθέσεις, διεκδικώντας σεβασμό για τις γυναίκες.
 
Γυναίκες στη Ζυρίχη και το Ελσίνκι κατήγγειλαν επίσης πως την παραμονή της Πρωτοχρονιάς δέχθηκαν επιθέσεις όπως αυτές που καταγράφηκαν στη Γερμανία, αλλά ακόμη παραμένει ασαφές, αν υπάρχει σύνδεση μεταξύ των περιστατικών.
 

Δειτε Επισης

Έφοδοι στην Ταϊβάν-Ερευνούν διασυνδέσεις της Gold Apollo με τους βομβητές που εξερράγησαν στον Λίβανο
Ο διευθυντής της εφημερίδας Novaya Gazeta-Europe διώκεται ποινικά στη Ρωσία
Συγκλονιστικό timelapse βίντεο με το μπαράζ εκρήξεων των ασυρμάτων σε όλη τη Βηρυτό
ΒΙΝΤΕΟ: Ισραηλινά μαχητικά έπληξαν 30 εκτοξευτές ρουκετών και υποδομές της Χεζμπολάχ
Μυστήριο με την ματαίωση της κοινής εμφάνισης του Τραμπ με τον Πολωνό πρόεδρο Ντούντα
Επιτροπή του ΟΗΕ κατηγορεί το Ισραήλ για παραβίαση τη συνθήκη δικαιωμάτων του παιδιού στη Γάζα
ΒΙΝΤΕΟ: Απίστευτος ο Ερντογάν-Πήγε σε ζαχαροπλαστείο και ζήτησε... φραπέ
Εντείνει την ανησυχία το Ισραήλ-«Η Χεζμπολάχ θα πληρώνει ολοένα και μεγαλύτερο τίμημα»
Lufthansa, Air France παρατείνουν αναστολή πτήσεων προς Τελ Αβίβ, Ιράν, Βηρυτό
ΒΙΝΤΕΟ: Τρόμος σε πτήση-Λίγο μετά την απογείωση άνοιξαν μύτες, αιμορραγούσαν αυτιά επιβατών