Τελεσίγραφο νοσηλευτών στον Υπουργό Υγείας

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Κλάδων Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικού και Νοσηλευτικού Προσωπικού Ψυχικής Υγείας απέστειλαν επιστολές στον Υπουργό Υγείας και στον Πρόεδρο της Μικτής Επιτροπής Προσωπικού (ΜΕΠ), καλώντας τους να προχωρήσουν στην επίλυση των προβλημάτων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα μέχρι τις 29 Ιανουαρίου αλλιώς προειδοποιούν ότι θα προχωρήσουν στη λήψη δυναμικών μέτρων.
 
Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι με λύπη διαπιστώνουν ότι καμία κίνηση δεν γίνεται προς επίλυση οποιουδήποτε θέματος, αντίθετα τα προβλήματα που απασχολούν τους κλάδους επιδεινώνονται μέρα με τη μέρα και τα λειτουργικά προβλήματα των νοσηλευτηρίων ολοένα και αυξάνονται.
 
Υπενθυμίζουν το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Τμήμα Νεογνών στο Μακάρειο Νοσοκομείο καθώς επίσης και τα σοβαρά προβλήματα στα τμήματα αιμοκάθαρσης.
 
Υποστηρίζουν παράλληλα ότι δεν έχει γίνει καμία κίνηση όσον αφορά το θέμα της αποπαγοποίησης των κενών θέσεων. Για τις θέσεις πρώτου διορισμού που εκκρεμούν ενώπιον της ΕΔΥ (157 θέσεις στο Γενικό Κλάδο και 28 θέσεις Ψυχικής Υγείας) έχει συμφωνηθεί η αποπαγοποίηση τους στη συνέδρια της ΜΕΠ στις 29 Οκτωβρίου 2015 χωρίς μέχρι τώρα να προχωρήσει η υλοποίηση της συμφωνίας, αναφέρουν.
 
Επίσης, αναφέρονται στο καθεστώς εργοδότησης των εκτάκτων και της μετατροπής των συμβολαίων σε αορίστου καθώς και στην “παράτυπη αποκοπή του 10% από το μισθό τους,” παρ’ όλο που και αυτό το θέμα τέθηκε στη ΜΕΠ.
 
Εκκρεμεί ακόμα, όπως σημειώνουν, το θέμα των αποζημιώσεων στις περιπτώσεις του προσωπικού που εργάζεται σε «καθήκον αναμονής» καθώς και το επίδομα επικίνδυνης εργασίας στους Νοσηλευτές Ψυχικής Υγείας και επίδομα Σανατορίου στο νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Κυπερούντας.
 
Ως εκ τούτου, καταλήγει η ανακοίνωση, τα Διοικητικά Συμβούλια των Κλάδων σε μια ύστατη προσπάθεια με στόχο την υλοποίηση των συμφωνηθέντων σε πρώτο στάδιο και παράλληλα την τροχιοδρόμηση προς λύση των θεμάτων που παραμένουν σε εκκρεμότητα, απέστειλαν επιστολές στον Υπουργόν Υγείας και στο πρόεδρο της ΜΕΠ δίνοντας μια τελευταία πίστωση χρόνου μέχρι τις 29 Ιανουαρίου 2016. Σε διαφορετική περίπτωση, προειδοποιούν ότι θα προχωρήσουν στη λήψη δυναμικών μέτρων, χωρίς οποιαδήποτε άλλη προειδοποίηση
 

Δειτε Επισης

Υποβλήθηκαν 7.734 αιτήσεις στην «επιτροπή ακινήτων»-Αποφασίστηκε αποζημίωση 467.060.546 στερλινών
Εργαστήρια με θέμα τον αυτισμό πραγματοποίησε το ΥΠΑΝ
Για «αδιαφορία» στην τήρηση νομοθεσίας για θεσμό Επιτρόπου Εποπτείας ΓεΣΥ κάνει λόγο η Ισότητα
Υπενθυμίζει η ΚΟΠ μετά τις βολές Χαρτσιώτη-Μπαρούτι η κατάσταση μετά τα επεισόδια στο Άλφαμέγα
Πάνω από 90 παιδιά σε στέγες, 237 σε ανάδοχες οικογένειες-Πολλά τα κενά και τα προβλήματα
Ποινικούς ανακριτές για το σκάνδαλο των διαβατηρίων ζητά το ΑΚΕΛ από τον Πρόεδρο
Αντιδρούν για το χαλλουμι και ετοιμάζουν συνάντηση οι αγελαδοτρόφοι-«Ευνοείται η παραγωγή στα κατεχόμενα»
Υπάλληλοι καθυστερούν να μεταβούν στη δουλειά-Τι καταγράφει έκθεση της Ελεγκτικής για τον ΟΚΥΠΥ
Συζήτησαν αλλαγές για την Τ.Α. Σιζόπουλος και Γιωρκάτζιης
Δύο μήνες μετά ακόμα περιμένει απαντήσεις για τα έργα στον Ακάμα η ΟΠΟΚ