Βγάζει φωτιές το ΔΗΚΟ μετά τις δηλώσεις Άντρου Κυπριανού για τον Τάσσο

Με έντονο τρόπο  αντέδρασε το ΔΗΚΟ διά της εκπροσώπου του Χριστιάνας Ερωτοκρίτου, στα όσα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό για την μη λύση του κυπριακού και τον ρόλο του Τάσσου Παπαδόπουλου.

Δυστυχώς, ανέφερε, «ο κ. Άντρος Κυπριανού για πολλοστή φορά επέλεξε να επιτεθεί στον αείμνηστο Τάσσο Παπαδόπουλο – κατηγορώντας τον για μαξιμαλιστικές αξιώσεις – και εμφανίστηκε στο δελτίο ειδήσεων του ΣΙΓΜΑ ως φανατικός υποστηρικτής του Προέδρου Αναστασιάδη αλλά και ως συνήγορος των κ. Ταλάτ και Ακιντζί».

Σύμφωνα με την Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, «είναι προφανές ότι για τον κ. Άντρο Κυπριανού η διεκδίκηση των αυτονόητων δικαιωμάτων του Κυπριακού Ελληνισμού είναι «μαξιμαλιστική» θέση. Δηλαδή, είναι ξεκάθαρο για τον κ. Κυπριανού, ότι ευθύνονται οι Ελληνοκύπριοι, αντί η Τουρκία, για τη μη λύση του κυπριακού. Με τέτοια θεώρηση, η οποία απενεχοποιεί πλήρως την Τουρκία, είναι πραγματικά αδύνατον να υπάρξει γόνιμος διάλογος ή έστω γόνιμη αντιπαράθεση, με τον κ. Άντρο Κυπριανού».

Καταλήγοντας η εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΚΟ υπέβαλε και ένα ερώτημα στον κ. Κυπριανου: «Γιατί το Κυπριακό δεν λύθηκε επί προεδρίας Δημήτρη Χριστόφια-Άντρου Κυπριανού; Είχαν και οι ίδιοι μαξιμαλιστικές θέσεις; Ή μήπως προτεραιότητα τους ήταν η καταστροφή της κυπριακής οικονομίας και ενός ηλεκτροπαραγωγού σταθμού»

Το γάντι σήκωσε το ΑΚΕΛ, απαντώντας σε ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ. Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργο Λουκαίδη, «κατασκευάζουν φαντάσματα και στη συνέχεια τα καταδιώκουν».

Προστίθεται ότι «τις τελευταίες μέρες ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ, επιδίδονται σε διαγωνισμό διαστρέβλωσης των δηλώσεων στελεχών του ΑΚΕΛ στο Κυπριακό. Η αδυναμία τους να πουν τι προτείνουν και κυρίως πως θα το πετύχουμε, η αδυναμία τους να αντιμετωπίσουν με επιχειρήματα τις δικαιωμένες μέσα από τη ζωή θέσεις του ΑΚΕΛ στο Κυπριακό, τους οδηγεί στην κατασκευή φαντασμάτων που στη συνέχεια καταδιώκουν. Ως ΑΚΕΛ, δεν θα τους ακολουθήσουμε».
 
 

Δειτε Επισης

Προσκάλεσε Χριστοδουλίδη στο Λευκό Οίκο ο Μπάιντεν-Συναντώνται την Τετάρτη
Προετοιμασία σε δύο επίπεδα για το Κυπριακό-«Ούτε υποτιμώ, ούτε υποβαθμίζω τις δυσκολίες που υπάρχουν»
Γερμανικές προκλήσεις από ταξιδιωτικό γραφείο-Προτείνει διακοπές στα κατεχόμενα και δίνει λίστα δέκα σημείων
Μοναδικός στόχος του Προέδρου η επανέναρξη των συνομιλιών-«Βρισκόμαστε σε νέα κινητικότητα στο Κυπριακό»
Τα τρία νέα κόμματα, το ερωτηματικό με Οδυσσέα και η πιθανότητα κατακερματισμού της Βουλής
Ο «επαναστάτης» που αντιγράφει το κακό σύστημα και κυριολεκτικά βγάζει τα άπλυτά του στη φόρα
Προχωρεί σε παρουσίαση του προγραμματισμού για το 2025 η Κυβέρνηση-«Πιστοί στις αρχές της Διαφάνειας»
ΥΠΟΙΚ: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει με υπεύθυνες πολιτικές για την οικονομία
Στήριξη στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού εκφράζει η Κοινοπολιτεία
Ν.Χριστοδουλίδης:«Επιβεβαίωση της ορθής οικονομικής πολιτικής η αναβάθμηση της πιστοληπτικής μας ικανότητας»