«Δια πυρός και εκρήξεων» από τον Αντώνη Σιακαλλή

Δεν είναι και εύκολο να θεωρείς τον εαυτό σου αναλώσιμο και να το έχεις πάρει και απόφαση ότι καθημερινά πρέπει να αποδεικνύεις το αντίθετο. Δεν είναι και η ευκολότερη δουλειά 30 χρόνια να παζαρεύεις καθημερινά με τον θάνατο και να τον ξεγελάς κερδίζοντας χρόνο προσέχοντας να μην κάνεις το μοιραίο λάθος. Δεν είναι καθόλου εύκολο να ξέρεις  ότι κάθε στιγμή της ζωής σου μπορεί να είναι και η τελευταία.
Και όμως ένας άνθρωπος ο αναλώσιμος πυροτεχνουργός της Αστυνομίας  Ανώτερος Αστυνόμος Αντώνης Σιακαλλής  τα κατάφερε.  Πέρασε «Δια πυρός και εκρήξεων» με το κεφάλι ψηλά όλες τις δοκιμασίες και μοιράζεται στο βιβλίο του που κυκλοφόρησε πρόσφατα το εκρηκτικό ταξίδι της ζωής του με όλους όσους τον παρακολούθησαν από κοντά ή από μακριά τα όσα έζησε στα ταραγμένα χρόνια της  Δημοκρατίας (1970-1974), αλλά και στην συνέχεια μέχρι την αφυπηρέτηση του το 2007.
 

 

«Όταν αποφάσισα να γράψω το βιβλίο έψαξα να βρω τα σημειωματάρια μου που κρατούσα με τις υποθέσεις που εξέτασα", δήλωσε στην κάμερα του ΡΕΠΟΡΤΕΡ, ο κ. Σιακαλλής. "Μέτρησα 85 σημειωματάρια. Όταν τα διάβασα τα ξαναθυμήθηκα όλα. Κατάλαβα για άλλη μια φορά αυτό που ήξερα ότι δηλαδή μας θεωρούσαν αναλώσιμους. Χωρίς εκπαίδευση, χωρίς μέσα, χωρίς να υπολογίζουν και να εκτιμούν την δουλειά μας. Σε μιαν περίπτωση αποκλείσαμε μια περιοχή και αποκόψαμε την κυκλοφορία γιατί υπήρχε εκρηκτικός μηχανισμός που έπρεπε να εξουδετερωθεί. Υψηλόβαθμος αξιωματικός της αστυνομίας φώναζε ότι ο δρόμος έπρεπε να ανοίξει και έφτασε να μου πει «Πιάς την πόμπαν τζαι φύε». Δεν πρόλαβε να τελειώσει την φράση του και σημειώθηκε η έκρηξη. Αν υπάκουα θα ήμουν τώρα νεκρός».  
  
 

Δειτε Επισης

Υποβλήθηκαν 7.734 αιτήσεις στην «επιτροπή ακινήτων»-Αποφασίστηκε αποζημίωση 467.060.546 στερλινών
Εργαστήρια με θέμα τον αυτισμό πραγματοποίησε το ΥΠΑΝ
Για «αδιαφορία» στην τήρηση νομοθεσίας για θεσμό Επιτρόπου Εποπτείας ΓεΣΥ κάνει λόγο η Ισότητα
Πάνω από 90 παιδιά σε στέγες, 237 σε ανάδοχες οικογένειες-Πολλά τα κενά και τα προβλήματα
Αντιδρούν για το χαλλουμι και ετοιμάζουν συνάντηση οι αγελαδοτρόφοι-«Ευνοείται η παραγωγή στα κατεχόμενα»
Υπάλληλοι καθυστερούν να μεταβούν στη δουλειά-Τι καταγράφει έκθεση της Ελεγκτικής για τον ΟΚΥΠΥ
Συζήτησαν αλλαγές για την Τ.Α. Σιζόπουλος και Γιωρκάτζιης
Δύο μήνες μετά ακόμα περιμένει απαντήσεις για τα έργα στον Ακάμα η ΟΠΟΚ
Ζήτησε άμεσα τα στοιχεία στελέχωσης των Συμπλεγμάτων ο ΥΠΕΣ
Οκτώ τυχεροί κέρδισαν αλλά δεν εξαργύρωσαν τα λαχεία τους-Επιστρέφουν στο κράτος τα χρήματα εντός Νοεμβρίου