Διαδικτυακό ψήφισμα για απονομή Νόμπελ Ειρήνης στους Έλληνες του Αιγαίου

Πρωτοβουλία με στόχο να απονεμηθεί το Νόμπελ Ειρήνης στους κατοίκους του Αιγαίου για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ξεκίνησε η διαδικτυακή πλατφόρμα Avaaz.com.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Πρεσβείας στην Κύπρο, η διαδικτυακή πλατφόρμα αναφέρει στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας αυτής ότι «ζητάμε να απονεμηθεί το Νόμπελ Ειρήνης στους κατοίκους των νησιών του Αιγαίου για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. Απλοί άνθρωποι, κάτοικοι των νησιών του Αιγαίου έχουν ανοίξει την αγκαλιά τους και τα σπίτια τους σε οικογένειες προσφύγων που προσπαθούν να γλιτώσουν από τον πόλεμο. Από την αρχή της προσφυγικής κρίσης, ψαράδες, νοικοκυρές, συνταξιούχοι, δάσκαλοι… είναι εκεί για να σώσουν τους συνανθρώπους μας από την παγωμένη θάλασσα, να τους δώσουν στεγνά ρούχα, νερό, φαγητό. Με τις πράξεις τους έχουν γίνει παράδειγμα αγάπης και αλληλεγγύης που έχει αγγίξει όλο τον πλανήτη».

«Ας υπογράψουμε το ψήφισμα για να ζητήσουμε τη βράβευση των κατοίκων των νησιών του Αιγαίου με το Νόμπελ Ειρήνης, για την ανθρωπιά τους και τη γενικότερη συμβολή τους στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης», σημειώνεται.

Για να δώσουμε το μήνυμα, προστίθεται, «ότι υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που συναισθάνονται, που συμπάσχουν και αγαπούν».

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να ψηφίσουν στο ακόλουθο σύνδεσμο: https://secure.avaaz.org/el/nobel_to_greek_islanders/?fpla

ΚΥΠΕ
  
 

Δειτε Επισης

ΥΠΕΣ: Η Κυβέρνηση στηρίζει με δράσεις τον αγροτικό κόσμο
Τουλάχιστον 38 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας
Σε συμμετοχή όλων για επίλυση του υδατικού καλεί η Παναγιώτου
Απαντά ο Οδυσσέας για την έρευνα σε βάρος του για καταφρόνηση Δικαστηρίου-«Δεν υπάρχει δημοκρατία, υπάρχει καθεστώς»
Πρωτοβουλία για ασφάλεια των παιδιών στο διαδίκτυο συνυπέγραψε η Κύπρος
ΒΙΝΤΕΟ: Εξερράγη το ηφαίστειο Φουέγκο στη Γουατεμάλα-700 άνθρωποι αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν
Η κυβέρνηση Τραμπ προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο για να κλείσει το υπουργείο Παιδείας
Τραγωδία στην Σκιάθο-Νεκρή τουρίστρια ανήμερα των γενεθλίων της
Άρνηση του ψευδοκράτους να δώσει άδεια στο Δήμο Αμμοχώστου για τους εορτασμούς του κατακλυσμού
ΥΠΕΞ: Η Κύπρος επαναβεβαιώνει ισχυρή υποστήριξη προς FAO για εξάλειψη της πείνας