Εντοπίστηκε νεκρός και ο πατέρας

Εντοπίστηκε γύρω στις 08.30 το πρωί το πτώμα του Λάμπρου Μάστρου, 65 χρόνων από το Λιοπέτρι, η τύχη του οποίου αγνοείτο από την Κυριακή το απόγευμα όταν είχε πάει με τον γιο του Δημήτρη, 39 χρόνων, για ψάρεμα με καλάμι στην περιοχή Κάος της Ξυλοφάγου, που είναι έδαφος των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Διοικητής του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Κώστας Φυτηρής «η σορός του 65χρονου εντοπίστηκε γύρω στις 08.30 το πρωί, στη περιοχή Αγίας Θέκλης, περίπου 5 χιλιόμετρα μακριά από τη σκηνή όπου χθες γίνονταν οι έρευνες για εντοπισμό των δύο ατόμων».

Πρόσθεσε ότι «όπως αναμενόταν τα ρεύματα έβγαλαν στην επιφάνεια της θάλασσας το πτώμα. Γι’ αυτό το λόγο οι έρευνες που ξεκίνησαν το πρωί κάλυψαν εκτός από τη θαλάσσια περιοχή όπου εντοπίστηκε χθες το πτώμα του 39χρονου, μεγαλύτερη ακτίνα. Τελικά η σορός του 65χρονου εντοπίστηκε από σκάφος στη θάλασσα και από άτομα που διενεργούσαν έρευνες στη στεριά, να επιπλέει κοντά στην ακτή».

Ανέφερε ακόμα ότι «μόλις εντοπίστηκε το πτώμα να επιπλέει κοντά στην ακτή, αμέσως μετέβη στη περιοχή σκάφος της Λιμενικής Αστυνομίας, άνδρες της οποίας αφού αναγνώρισαν τη σορό την ανέσυραν από τη θάλασσα και την μετέφεραν στην ξηρά».
Επειδή η περιοχή όπου εντοπίστηκε η σορός του Λάμπρου Μάστρου δεν εμπίπτει στο έδαφος των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας, το άψυχο σώμα του παραλήφθηκε από άνδρες του Αστυνομικού Σταθμού Αγίας Νάπας και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο σε κλινική της περιοχής.

Αναμένεται ότι αργότερα σήμερα η σορός θα διακομιστεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου την Πέμπτη θα διενεργηθεί η νενομισμένη νεκροτομή, προκειμένου να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του.

Μετά τον εντοπισμό του πτώματος του 65χρονου, οι έρευνες, στις οποίες συμμετείχαν μέλη της ΕΜΑΚ, του Ουλαμού Υποβρυχίων Καταστροφών, η Λιμενική και Ναυτική αστυνομία και ελικόπτερα, έχουν διακοπεί.

Χθες λίγο μετά τις δέκα το πρωί, εντοπίστηκε η σορός του 39χρονου Δημήτρη Δημητρίου Μάστρου, σε κοντινή απόσταση από το σημείο όπου ψάρευε με τον πατέρα του.

Τον 39χρονο εντόπισε δύτης του Ουλαμού Υποβρυχίων Καταστροφών, που μαζί με μέλη της ΕΜΑΚ και της Αστυνομίας των Βάσεων Δεκέλειας είχαν μεταβεί στην περιοχή και άρχισαν έρευνες.

Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να διενεργηθεί στο Νοσοκομείο των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας από την ιατροδικαστή Χαρά Σπηλιωπούλου, η νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού του 39χρονου προκειμένου να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του.

Ο Δημήτρης Μάστρου καταλείπει σύζυγο και δύο παιδιά ηλικίας 4 και 8 χρόνων ενώ ο Λάμπρος καταλείπει σύζυγο και άλλα τρία παιδιά.

Οι συγγενείς των νεκρών είχαν δηλώσει χθες ότι θα ανέμεναν να εντοπιστεί και η σορός του 65χρονου προκειμένου να προχωρήσουν σε κοινή κηδεία, οι λεπτομέρειες της οποίας θα ανακοινωθούν αργότερα.

Δειτε Επισης

Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Κατηγορεί ευθέως το Ισραήλ για τις επιθέσεις με τα walkie-talkie ο Νασράλα-«Κήρυξη πολέμου»
Τέλος η μεταφορά βομβητών και γουόκι τόκι από επιβάτες σε πτήσεις από Βηρυτό μετά τις εκρήξεις
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Έφτασε στην Κύπρο φορτωμένος με 26 κιλά κάνναβης-Χειροπέδες σε 23χρονο (pics)
Συντόνισαν ενέργειες για Κυπριακό ενόψει Γενικής Συνέλευσης ΗΕ Χριστοδουλίδης-Μητσοτάκης
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Νομικοί αναλύουν την απόφαση για παύση του Οδυσσέα-Εντύπωση προκάλεσε η σκληρότητα του λεκτικού