Φτύστε στα γένια σας

 
  • Έμαθα για τους κομματικούς διορισμούς στην νεοϊδρυθείσα εταιρεία «Παττίχειον Δημοτικόν Θέατρον Λεμεσού Λτδ». Η διατύπωση δεν επιδέχεται διόρθωσης. Καθαρά για συναινετικούς κομματικούς διορισμούς πρόκειται.
 
  • «Διεμερίσαντο τα ιμάτιά μου εαυτοίς, και επί τόν ιματισμόν μου έβαλον κλήρον». Τουτέστιν, εκεί βρίσκονται εκπρόσωποι (συνήθως πολιτιστικά απρόσωποι) από τις δημοτικές ομάδες. Και αναλόγως της κομματικής δύναμης των μεγάλων στο Συμβούλιο, παίζει παιχνίδι στο σύστημα κι ο κομματικός τζόκερ.
 
  • Καταλάβατε; Μόνο τα κομματικά νούμερα κερδίζουν, αρκεί το καταγεγραμμένο ποσοστό να είναι μετρήσιμο και εμφανίσιμο.
 
  • Αντιλαμβάνομαι την πεπατημένη που ακολουθείται. Την προπαίδεια που καθοδηγεί την κάθε μας κίνηση, την αγκύλωση μας ακόμη στους κομματικούς ισμους. Γι’ αυτό, πριν ακόμη ονοματίσουμε την εταιρεία διαχείρισης του ανακαινισμένου Θεάτρου, τη ντύσαμε με τα βαφτιστικά της προτίμησής μας. Ξέρουμε, δεν ξέρουμε, μπορούμε, δεν μπορούμε!
 
  • Είναι θεμιτό να αρνείσαι τις μεθόδους κομματικοποίησης οργανισμών,  εκείνων ειδικά που θα μπορούσαν να πρωτοστατήσουν και να πρωτοπορήσουν για το αληθινά προοδευτικό κι ωφέλιμο στη ζωή μας. Αλλά να «σχίζεις τα ιμάτιά σου» για μια κατάσταση που ανέχθηκες και κάπου ψιλό-εκμεταλλεύτηκες για πάρτι σου, «δεν σε παίρνει».   
 
  • Πως έπρεπε δηλαδή να γίνει;, κατεργαράκο που διαμαρτύρεσαι και εξίστασαι! Βρες σε παρακαλώ και το πρότυπό σου στην Κύπρο.  
 
Γιάννης Κωστακόπουλος
Kostakopoulosy.gmail.com

Δειτε Επισης

Η Ποινική και Πειθαρχική ευθύνη των μελών της Αστυνομίας/Εθνικής φρουράς στην υπόθεση του Θανάση Νικολάου
Επιλογή για το μέλλον της Ευρώπης
Η προσβολή του τεκμηρίου αθωότητας από δηλώσεις του ΥΔΔΤ
Έξαρση εγκλήματος: Απ' ον μπορεί να δέρει το γάρο, δέρνει το σάμαν
Συνέχιση ή Μετατροπή Αλλοδαπής Ποινής στη Κύπρο
Πορεία Χριστοδούλας, η σύνοψη των αγώνων μας σήμερα
Δύο χρόνια έργων και προόδου στον Δήμο Γεροσκήπου
«Ηγεσία που κάνει τη διαφορά στην ΠΟΕΔ, με ΠΑΔΕΔ - Πρωτοπορία!»
Η προστασία από τις περιβαλλοντικές αλλαγές ως ανθρώπινο δικαίωμα,
Υποχρεωτική Νοσηλεία Ουσιοεξαρτημένων