Αποκλειστικό: Φεύγει ο Α. Μαυρογιάννης από την θέση του διαπραγματευτή

Θέμα χρόνου είναι η αποχώρηση του Ανδρέα Μαυρογιάννη από την θέση του διαπραγματευτή της Ελληνοκυπριακής ομάδας στο Κυπριακό. 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του Ρεπόρτερ, ο  κος Μαυρογιάννης θα θέσει υποψηφιότητα για την θέση του Προέδρου της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, στις επόμενες εκλογές του ΟΗΕ που θα διεξαχθούν στις 13 Ιουνίου. 
 
Για να γίνει αυτό πρέπει να προηγηθεί εύλογο διάστημα αποχής του από την θέση του διαπραγματευτή, γι’αυτό και η αντικατάστασή του θεωρείται πως θα γίνει το αμέσως προσεχές διάστημα. Παρ'όλα αυτά, ακριβής χρονιικός ορίζοντας δεν υπάρχει.   
 
Οι δύο παράγοντες που θα κρίνουν την ακριβή χρονική στιγμή που θα αντικατασταθεί είναι οι ενδείξεις για την εκλογή του στα ΗΕ (που μέχρι τώρα είναι άκρως ενθαρρυντικές) και το γεγονός πως το πρόσωπο που θα τον αντικαταστήσει θα πρέπει να τυγχάνει ευρείας και καθολικής αποδοχής από το Εθνικό Συμβούλιο, όπως και ο κος Μαυρογιάννης. 
 
Τη θέση του προέδρου του ΟΗΕ δικαιούται στην επόμενη σύνοδο η Ασιατική Ομάδα – στην οποία ανήκει η Κύπρος – και την διεκδικούν πλην του πρέσβη Ανδρέα Μαυρογιάννη τα Νησιά Φίτζι με υποψήφιο τον Mόνιμο αντιπρόσωπό τους στον ΟΗΕ, Πίτερ Τόμσον. Η κυπριακή αντιπροσωπεία πάντως εκφράζει την αισιοδοξία της ότι το αποτέλεσμα θα είναι το επιθυμητό.  
 
Σημειώνεται πάντως ότι από κυβερνητικής πλευράς δεν επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες περί αποχώρησης του κ Μαυρογιάννη από την θέση του διαπραγματευτή.

Δειτε Επισης

Πρώτη συνάντηση με τη Φον ντερ Λάιεν είχαν οι υποψήφιοι για τη νέα Κομισιόν
Διαβεβαίωση αρμόδιας επιτροπής ΕΚ για Επιτρόπους-«Θα ενεργήσουν μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες»
Επίσπευση διαδικασίας για αναθεώρησης νομοθεσίας ΡΙΚ ζήτησε το Υπουργείο Εσωτερικών
Υπέγραψε την παύση Οδυσσέα Μιχαηλίδη η Αννίτα Δημητρίου ως Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας
ΠτΔ: Ο Κρανιδιώτης ήταν κυνηγός του ονείρου και θιασώτης του εφικτού
Τον ερχόμενο Μάρτιο το συνέδριο του ΡΤΚ-Ξανά υποψήφιος ο Έρχουρμαν
Διεθνές ενδιαφέρον για την απόφαση παύσης του Οδυσσέα Μιχαηλίδη (pics)
«Μία μαύρη μέρα για την Ελεγκτική, κατάμαυρη για την Κύπρο»-Κατηγορηματικός ο Οδυσσέας
Αντιδράσεις κομμάτων και πολιτικών προσώπων στην απόφαση παύσης του Οδυσσέα Μιχαηλίδη
Σήκωσε το γάντι η Κυβέρνηση και απάντησε στα πυρά Οδυσσέα σε ΠτΔ-«Απορρίπτουμε αυτή την αντίληψη»