Ερντογάν: Οι ρωσικές επιθέσεις στη Συρία ενισχύουν τον Άσαντ

Διάβημα διαμαρτυρίας πραγματοποίησε η Άγκυρα στον Ρώσο Πρέσβη, τον οποίο κάλεσε στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών για την ισχυριζόμενη νέα παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου από ρωσικό αεροσκάφος, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, προσθέτοντας ότι ο ίδιος επιθυμεί να συναντήσει προσωπικά στον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν. 

Σε δήλωσή του ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι αυτή η παραβίαση είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας της Ρωσίας να κλιμακώσει την κρίση στην περιοχή και πρόσθεσε ότι στην περίπτωση που η Ρωσία συνεχίσει να παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας θα είναι υποχρεωμένη να υποστεί τις συνέπειες. Όπως είπε επειδή ο εναέριος χώρος που παραβιάστηκε είναι ταυτόχρονα και εναέριος χώρος του ΝΑΤΟ παρακολουθεί το θέμα και το ΝΑΤΟ.

Ο Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ακόμη ότι τους ανησυχούν οι επιθέσεις που έχουν πολιτικούς στόχους κοντά στα σύνορά της Τουρκίας με τη Συρία.

Όπως είπε οι επιθέσεις της Ρωσίας στην περιοχή δεν έχουν καμιά σχέση με το Ισλαμικό Κράτος και είναι καθαρό ότι έχουν μετατραπεί σε προσπάθειες να διατηρηθεί το καθεστώς της Συρίας. 

"Αυτού του είδους τα ανεύθυνα βήματα δεν βοηθούν ούτε τη Ρωσία, ούτε τις σχέσεις της Ρωσίας με το ΝΑΤΟ, ούτε και την περιφερειακή και παγκόσμια ειρήνη. Όλα αυτά αναφέρθηκαν καθαρά στον Ρώσο Πρέσβη ο οποίος κλήθηκε στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών την Παρασκευή το βράδυ στον οποίο έγινε διάβημα διαμαρτυρίας", είπε ο Τούρκος Πρόεδρος. Ανέφερε ότι θέλει να συναντήσει προσωπικά τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, προσθέτοντας ότι έχει διαβιβαστεί η επιθυμία του αλλά δεν υπήρξε απάντηση μέχρι στιγμής.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ 
 

Δειτε Επισης

Η Χεζμπολάχ ξεκίνησε τα αντίποινα κατά του Ισραήλ για τις εκρήξεις βομβητών - Εκτόξευσε 140 ρουκέτες
Ανατριχίλα από τις μαρτυρίες θυμάτων του Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ-Τον αποκαλούν «κατά συρροή βιαστή»
Αλλεπάλληλοι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στο νότιο Λίβανο μετά τις απειλές Νασράλα για «τρομερή» τιμωρία
«Μου είπε να την χαϊδέψω, αλλά δεν υπήρξε καμία αντίδραση» – Μαρτυρίες φρίκης στην υπόθεση Πελικό
Η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στον Λίβανο ζητά άμεση αποκλιμάκωση
«Βαθιά ανησυχία» Λονδίνου για τις εξελίξεις στον Λίβανο
Ο Τραμπ κατηγόρησε τους Αμερικανούς εβραίους ότι θα φέρουν μέρος της ευθύνης, αν χάσει στις εκλογές
Κατάρρευση κτιρίου στη Σιέρα Λεόνε-Τουλάχιστον 15 νεκροί
ΒΙΝΤΕΟ: Τουρίστρια περπατούσε σε σοκάκι, όταν άγαλμα έπεσε στο κεφάλι της και τη σκότωσε
Κύμα επιθέσεων του Ισραήλ στον Λίβανο μετά τις εκρήξεις-«Μας κήρυξαν πόλεμο», λέει ο ηγέτης της Χεμπολάχ