Αλεξανδρούπολη: Χειροπέδες σε 2 αλλοδαπούς για τρομοκρατία

Δύο άνδρες, έναν 30χρονο Βόσνιο και έναν 20χρονο από την Υεμένη, και οι δύο με Σουηδικά διαβατήρια, συνέλαβαν, την Πέμπτη, άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, στο ΚΤΕΛ της πόλης, όταν διαπίστωσαν ότι έφεραν στις αποσκευές τους μαχαίρια στρατιωτικού τύπου με μεγάλο μήκος και ένα στρατιωτικό γιλέκο μάχης.
 
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 30χρονος είχε συλληφθεί το 2005 στη Βοσνία, όταν βρέθηκαν στην οικία του στοιχεία προετοιμασίας τρομοκρατικής επίθεσης και συγκεκριμένα, ποσότητα εκρηκτικών υλών και μια ζώνη με εκρηκτικά παρόμοια με αυτές που χρησιμοποιούν οι βομβιστές - καμικάζι. Επίσης είχε βρεθεί βίντεο στο οποίο εμφανιζόταν άτομο με κουκούλα να προαγγέλλει τρομοκρατικές επιθέσεις στις ΗΠΑ, στο Λευκό Οίκο και στο Καπιτώλιο. Όπως έγινε γνωστό από τις αρμόδιες υπηρεσίες στο βίντεο φέρεται ότι ο κουκουλοφόρος ήταν ο 30χρονος Βόσνιος. Από την έρευνα δεν προέκυψαν στοιχεία για συμμετοχή του σε συγκεκριμένη ομάδα. Για την υπόθεση καταδικάστηκε σε 15 χρόνια φυλάκιση στη Βοσνία. Εξέτισε ένα μέρος της ποινής του και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος. Αμέσως μετά πήγε στη Σουηδία όπου ζήτησε και έλαβε πολιτικό άσυλο.
 
Μέχρι στιγμής Οι δύο συλληφθέντες, που κρατούνται στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, αρνούνται να απαντήσουν στις ερωτήσεις των αστυνομικών ενώ έχουν ήδη οδηγηθεί στον εισαγγελέα και παραπέμφθηκαν σε τακτικό ανακριτή, στον οποίο θα οδηγηθούν την Τρίτη.
 
Με την υπόθεση, λόγω και του παρελθόντος του Βόσνιου, ασχολείται η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και η ΕΥΠ, που ερευνούν την διαδρομή και τον τελικό προορισμό καθώς και τις δραστηριότητες των δύο συλληφθέντων, οι οποίοι σχεδίαζαν να περάσουν από την Αλεξανδρούπολη στην Τουρκία.
 
 
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ  
 

Δειτε Επισης

Ισόβια χωρίς ελαφρυντικό στον Κορκονέα για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου-Επιστρέφει στη φυλακή
Στη φυλακή τέσσερα πρώην υψηλόβαθμα στελέχη Πυροσβεστικής και Πολιτικής Προστασίας για τη φωτιά στο Μάτι
Ποινές φυλάκισης έως 240 χρόνια αλλά μόλις πέντε εκτιτέα στους δέκα ένοχους για την πυρκαγιά στο Μάτι
Κανένα ελαφρυντικό για τους 10 ενόχους για τη φωτιά στο Μάτι-Εισηγήθηκε ποινή φυλάκισης 4 ετών η Εισαγγελέας
Πώς οι Αρχές έφτασαν στα ίχνη των Τούρκων που πυροβόλησαν τους πράκτορες της ΕΥΠ
Στο εδώλιο ο 39χρονος για τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα-Συγκινεί η έκκληση της μητέρας της
Συνεχίζεται η σεισμική δραστηριότητα στην Ελλάδα-Σεισμός μεγέθους 5,1 στην Κρήτη
Συνελήφθησαν στην Βουλγαρία δύο Τούρκοι για το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς στους πράκτορες της ΕΥΠ
Συγκρατημένα αισιόδοξη η Αθήνα για τις συνομιλίες στο Κάιρο για το μέλλον της Μονής Σινά
Ένοχοι οι δέκα από 21 κατηγορούμενους για τη φωτιά στο Μάτι-«Ντροπή, μας διέλυσαν τα σπίτια κι εσείς το ίδιο»