Δείχνει προθέσεις και στέλνει μηνύματα με τις επιλογές του ο Νικόλας


Εντός δεκαημέρου αναμένεται να μπουν και οι τελευταίες πινελιές στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ. Ο Νικόλας Παπαδόπουλος, μετά την αρνητική απόφαση του τέως προέδρου του κόμματος, Μάριου Καρογιάν, να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο, αλλά και εξάντληση των χρονικών περιθωρίων για αναμονή της Ελένης Θεοχάρους, ανέβασε τους ρυθμούς των επαφών του με προσωπικότητες τόσο εντός όσο και εκτός του κόμματος και σε δέκα περίπου ημέρες αναμένεται να ολοκληρώσει το ψηφοδέλτιο του κόμματος για τις βουλευτικές εκλογές Μαΐου.
Οι επαφές Νικόλα Παπαδόπουλου αναμένεται να επισπευτούν ακόμη περισσότερο με την επιστροφή του στην Κύπρο από την Αθήνα όπου μεταβαίνει για να λάβει μέρος στο ενεργειακό συνέδριο της Ν/Α Ευρώπης Athens Energy Forum 2016 που διοργανώνεται από τους New York Times, στις 2 και 3 Φεβρουαρίου.
Τα μεγάλα ερωτηματικά Λευκωσίας και Λεμεσού
Μετά το κλείσιμο του ψηφοδελτίου των επαρχιών Πάφου και Λάρνακας στις 6 του μήνα, αναμένεται να οριστικοποιηθούν τα ονόματα και στην επαρχία Κερύνειας. Σε πολύ καλό δρόμο βρίσκονται επίσης Λεμεσός και Λευκωσία. Για τη Λεμεσό ωστόσο το μεγάλο ερωτηματικό, ακούει στο όνομα, Αθηνά Κυριακίδου, η οποία αν και αρχικά άφηνε σε συνεργάτες της να διαφανεί ότι θα ήταν υποψήφια, φαίνεται να κάνει δεύτερες και τρίτες σκέψεις μετά την απόφαση του Μάριου Καρογιάν να μην είναι υποψήφιος.
Όσο αφορά τη Λευκωσία αυτό που μένει να ξεκαθαρίσει είναι οι προθέσεις της πρώην ευρωβουλευτού Αντιγόνης Παπαδοπούλου, η οποία θα εξαντλήσει όλα τα χρονικά περιθώρια πριν δώσει την τελική απάντησή της.
Κουστούμια σκληρής γραμμής για τους αριστίνδην
Απόντος του Μάριου Καρογιάν, δημιουργείται την ίδια στιγμή και πιο σκληρός χαρακτήρας ψηφοδελτίου, ειδικά σε σχέση με το Κυπριακό.
Μπορεί ο Νικόλας Παπαδόπουλος να ασκήσει στο τέλος της ημέρας με φειδώ το δικαίωμα του για κατ’ επιλογήν υποψηφίους, (για να δώσει ευκαιρία προβολής σε περισσότερα κομματικά στελέχη) ωστόσο τα μηνύματα από τις μέχρι στιγμής επιλογές του είναι ξεκάθαρα:
Τρία πρώην μέλη και υποψήφιοι του Ευρωπαϊκού Κόμματος, Μαριάννα Πελεκάνου Χατζηστεφάνου, Μάριος Σωφρονίου, Νεόφυτος Χρυσοχός και ένας παραδοσιακός αριστερός και ομονοιάτης με έντονη διαφωνία ωστόσο στη γραμμή του ΑΚΕΛ στο εθνικό θέμα, ο Αντρέας Φάντης.
Το μεγάλο στοίχημα των ποσοστών
Όσο και αν οι συνεργάτες του Νικόλα Παπαδόπουλου δηλώνουν δημόσια ότι η απουσία Καρογιάν δεν θα επηρεάσει τα ποσοστά, ωστόσο ο πήχης του 15,76% των περασμένων βουλευτικών είναι ψηλός και για να επιτευχθεί δούλεψαν σκληρά τόσο το επίσημο, τότε, ΔΗΚΟ του Μάριου Καρογιάν όσο και το ανεπίσημο του νυν προέδρου Νικόλα Παπαδόπουλου.
Έκτοτε, κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι, οι ρόλοι σε επίπεδο ηγεσίας αντιστράφηκαν και πλέον το μεγάλο στοίχημα για τον κ. Παπαδόπουλο είναι η διατήρηση των ποσοστών έστω και με τις όποιες δυσαρέσκειες θα προκύψουν από την απουσία της μετριοπαθούς φωνής του Μάριου Καρογιάν, όπως ο ίδιος πρώην πρόεδρος του ΔΗΚΟ τη χαρακτηρίζει.
Στενοί συνεργάτες πάντως του Νικόλα Παπαδόπουλου, τονίζουν πως το στοίχημα ήταν από την αρχή μεγάλο, είτε ήταν ο Μάριος Καρογιάν στο ψηφοδέλτιο είτε όχι.
«Χωρίς να θέλω να μειώσω τη σημασία της απουσίας του κ. Καρογιάν, η τελική εξέλιξη της απόφασής του μπορεί και να αποβεί προς όφελος των ποσοστών και της γενικότερης εικόνας μας προς τα έξω, καθώς σχεδόν όλοι πλέον σε επίπεδο ψηφοδελτίου θα μιλούμε με την ίδια φωνή», ήταν το σχόλιο στον «Ρεπόρτερ» συνεργάτη του Νικόλα Παπαδόπουλου, στον 5ο όροφο του κόμματος.
Ένα άλλο κόμμα, ένα άλλο DNA…
Τα μάτια στραμμένα στα ποσοστά έχουν ωστόσο και οι της ομάδας Καρογιάν που βλέπουν την εκπροσώπησή τους στο ψηφοδέλτιο να σκορπίζεται στους πέντε ανέμους.
Πλέον έχει αλλάξει το DNA του κόμματος, δήλωσε στον «Ρεπόρτερ» μέλος του ΔΗΚΟ, της ομάδας Καρογιάν που ήταν υποψήφιος στις προηγούμενες βουλευτικές και αποφάσισε να μην επαναδιεκδικήσει.
Άκρως χαρακτηριστικά ήταν τα όσα μας είπε για την απόφαση Καρογιάν: «Το μισό γλείψιμο που έκανε ο Νικόλας στη Θεοχάρους, να το έκανε στον Καρογιάν σήμερα το κόμμα θα ήταν ενωμένο», είπε με νόημα.
Όσο αφορά τα ποσοστά επεσήμανε πως το κόμμα, δεν έχει δικαιολογία να πέσει κάτω από τις βουλευτικές του 2011. «Τότε πληρώναμε για τη συνεργασία με τον Δημήτρη Χριστόφια. Με πολλά εσωκομματικά προβλήματα. Τώρα ο Νικόλας ελέγχει πλήρως Εκτελεστικό και Κεντρική επιτροπή άρα έχει ένα δυναμικό περιβάλλον. Είχε και τα καμπανάκια των δημοτικών και των ευρωεκλογών για να κάνει όλες τις διορθώσεις που έπρεπε», επεσήμανε.
 
SCREEN
Οι δημοσκοπήσεις του Προεδρικού
Αν και είναι νωρίς για να διαφανεί σε πιο βαθμό επηρεάζει η απόφαση Καρογιάν τα ποσοστά, κάποια πρώτα συμπεράσματα μπορούν να εξαχθούν από τις έρευνες που φθάνουν στο Προεδρικό για λογαριασμό της κυβέρνησης και του Νίκου Αναστασιάδη.
Χωρίς να έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημα, οι πληροφορίες για τα αποτελέσματα αυτών των ερευνών αναφέρουν πως το ΔΗΚΟ είναι εντός στόχων με ποσοστά που κυμαίνονται στα 13% με 15%.
Όσο αφορά στα υπόλοιπα κόμματα οι ίδιες πληροφορίες τα κατατάσσουν ως εξής:
ΔΗΣΥ: 36% -38%
 ΑΚΕΛ: 26% -28%.
Το όριο εισόδου στη Βουλή πιάνουν ΕΔΕΚ και Λιλλήκας ενώ από εκεί και πέρα στην παρούσα φάση δεν διαφαίνεται οποιαδήποτε κομματική δυναμική.
 
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Με οδηγίες Μιχαηλίδου ενισχύεται το σχέδιο δράσης για απειλές και κρίσεις στα σχολεία
Στήριξη σε Παντελή Γεωργίου για το Δήμο Δυτικής Λεμεσού από το Volt
Εντοπίστηκε οπλισμός και εκρηκτικές ύλες σε τάφο στη Λάρνακα
Συλλυπητήρια Λευκωσίας για τον θάνατο του Προέδρου και του ΥΠΕΞ του Ιράν
Σφοδρότατες αντιδράσεις στον απόηχο του αιτήματος για σύλληψη Νετανιάχου-Σινουάρ
Επιβάτης του ελικοπτέρου ήταν ζωντανός για μία ώρα μετά τη συντριβή και προσπαθούσε να επικοινωνήσει
Τη σημασία της διμερούς συνεργασίας συζήτησαν Πρόεδρος της Βουλής και Ελληνας Υπ. Υγείας
Έπεσαν οι τιμές των καυσίμων, έρχεται νέα ανάσα για τους καταναλωτές-Το παράδοξο με αμόλυβδη 95 και 98
Εντάλματα σύλληψης από το ΔΠΔ για Νετανιάχου και Σινουάρ για εγκλήματα πολέμου
Τα σημεία που εστιάζει η νέα ένσταση των δικηγόρων των μοναχών-Άρχισε η κλήτευση μαρτύρων από την Μονή