Αποκαλυπτικό: Σοβαρές ελλείψεις φαρμάκων στην κυπριακή αγορά

Σοβαρές ελλείψεις φαρμάκων παρατηρούνται το τελευταίο δεκαπενθήμερο  στα κυπριακά φαρμακεία, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται σοβαρά ασθενείς που πρέπει να ακολουθήσουν συγκεκριμένες φαρμακευτικές αγωγές.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Ρεπόρτερ, το πρόβλημα είναι παγκύπριο και αφορά συγκεκριμένα φαρμακευτικά σκευάσματα, τα οποία οι φαρμακευτικές εταιρίες σταμάτησαν να τα παρέχουν στα φαρμακεία, με τον ισχυρισμό ότι υπάρχει έλλειψη.
Σύμφωνα με πηγή που είναι σε θέση να γνωρίζει πολύ καλά πως έχει η κατάσταση, το πρόβλημα φαίνεται να προκύπτει από επικείμενη αλλαγή στις τιμές των φαρμάκων και ειδικά αυτών των οποίων η τιμή θα ανεβεί.
«Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, δηλαδή οι φαρμακευτικές εταιρίες να  σταματούν να προμηθεύουν φάρμακα τα φαρμακεία, περιμένοντας την αύξηση της τιμής», δήλωσε η πηγή που μίλησε στον Ρεπόρτερ θέλοντας για προφανείς λόγους να διατηρήσει την ανωνυμία της.  

Σοβαρό πρόβλημα με  αμπούλες για μικρά παιδιά
Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα σοβαρό με ειδικό αναπνευστικό ορό που χρησιμοποιείται σε παιδιά που λόγω του καιρού αντιμετωπίζουν προβλήματα βήχα ή αναπνευστικά προβλήματα, καθώς το φάρμακο που συστήνουν όλοι οι παιδίατροι ως ιδανικό για αυτές τις περιπτώσεις, δεν υπάρχει σχεδόν σε κανένα φαρμακείο στην Κύπρο.  ( Για παιδιά άνω των δύο ετών παρέχεται υποκατάστατο το οποίο ωστόσο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε βρέφη και παιδάκια μέχρι δύο ετών).
Ως ύστατη λύση τα φαρμακεία καταφεύγουν στα κρατικά νοσηλευτήρια, τα οποία ωστόσο λόγω της τεράστιας ζήτησης αδυνατούν να ανταποκριθούν επαρκώς.
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι στο μενού του καιρού-Στους 30 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Η τρομακτική κατάσταση στη Μέση Ανατολή και ο ρόλος της Κύπρου-«Σωσίβιο δυτικών χωρών στην περιοχή»
Δήμαρχος Πάφου και Πρύτανης ΤΕΠΑΚ θα διανυκτερεύσουν στη φοιτητική εστία
Και σε έφηβους μπορεί να χορηγηθεί το εμβόλιο για την mpox-«Σημαντικό βήμα προόδου»
Μύρισε απότομα φθινόπωρο-Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες, χαλάζι και δυνατούς ανέμους
Καλούν τον κόσμο σε εκδήλωση κατά της διαφθοράς οι Οικολόγοι μετά την παύση Οδυσσέα
Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο