Περιμένοντας συναγωνιστές και όχι μόνο για το ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ

Στην «αναμονή» τουλάχιστον μέχρι και το πρώτο δεκαπενθήμερο Ιανουαρίου μπαίνει η διαδικασία καταρτισμού του ψηφοδελτίου στο ΔΗΚΟ. Παρά το γεγονός ότι κατέληξαν σε ένα σημαντικό αριθμό ονομάτων, τα δύο μεγάλα ερωτηματικά που υπάρχουν στην παρούσα φάση, τι θα γίνει δηλαδή με την Ελένη Θεοχάρους και η τελική απόφαση του Μάριου Καρογιάν,  παγώνουν εκ των πραγμάτων της διαδικασία.
Διαδικαστικά το Εκτελεστικό Γραφείο (Ε.Γ) έχει ήδη εξουσιοδοτήσει την Γραμματεία να αξιολογήσει τις προτάσεις που θα κάνουν οι επαρχιακές επιτροπές, οι οποίες ωστόσο στο παρόν στάδιο «σταλώνουν» στο θολό τοπίο που δημιουργούν τα κεφάλαια Θεοχάρους και Καρογιάν.
Δεν είναι μάλιστα λίγα τα στελέχη που αναμένουν τις αποφάσεις για τα δύο αυτά ζητήματα, για να εκδηλώσουν ή να αποσύρουν ανάλογα το ενδιαφέρον τους για το ψηφοδέλτιο.
 Σύμφωνα πάντως με τις πληροφορίες που έρχονται από το ΔΗΚΟ το θέμα της συνεργασίας με την Ελένη Θεοχάρους φαίνεται να βρίσκεται σε αρκετά καλό δρόμο, ενώ ο Μάριος Καρογιάν που δεν αναμένεται να αποφασίσει πριν από τις 15 Ιανουραίου – δεν αποκλείεται να κάνει και την μεγάλη έκπληξη αποφασίζοντας τελικά να πει «ΟΧΙ» και να μείνει εκτός του ψηφοδελτίου.
 
Λευκωσία – μάχη των μαχών και όποιος αντέξει
Όπως και να εξελιχθούν τα πράγματα στο ΔΗΚΟ, η μεγάλη μάχη αναμένεται να δοθεί στην Λευκωσία όπου ο αριθμός των εδρών που καταλαμβάνει το κόμμα από την μία και τα δυνατά ονόματα που συνωστίζονται από την άλλη, κάνουν απαγορευτικές τις όποιες προβλέψεις.
Από τις τρεις έδρες του ΔΗΚΟ, η μία είναι «κλειστή» από τον Νικόλα Παπαδόπουλο ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου, ενώ  σοβαρό προβάδισμα για την δεύτερη θα έχει ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Μάριος Καρογιάν, εάν τελικά αποφασίσει να είναι υποψήφιος.
Από εκεί και πέρα, με ή χωρίς τον Κάρογιαν στο ψηφοδέλτιο, γίνεται η μάχη των μαχών.
Ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος Μαρίνος Μουσιούττας, η εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Χριστιάνα Ερωτοκρίτου  και ο πρόεδρος της Επαρχιακής επιτροπής Λευκωσίας Αλέκος Τρυφωνίδης συνθέτουν το πλέον αμφίρροπο σκηνικό το οποίο γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρον εάν τελικά αποφασίσει να κατέλθει στις εκλογές και πρώην ευρωβουλευτής του κόμματος και πρόεδρος της ΓΟΔΗΚ Αντιγόνη Παπαδοπούλου.  Σημειώνεται πως οι πληροφορίες από το περιβάλλον της κυρίας Παπαδοπούλου αναφέρουν ότι θα αποφασίσει μετά τις 10 Ιανουαρίου.
Στο ψηφοδέλτιο του κόμματος θα βρίσκονται επίσης, ο πρώην πρόεδρος της ΝΕΔΗΚ Γιάννης Παναγιώτου,  ο πρόεδρος της επιτροπής θεσμών του κόμματος και μέλος του Ε.Γ Μιχάλης Δαμιανός καθώς και ο Βάσος Γεωργίου, μέλος της επαρχιακής Λευκωσίας.
 
Πληροφορίες αλλά και γκρίνια για την πρωτεύουσα
  • Ο βουλευτής και Κεντρικός Οργανωτικός το κόμματος Φύτου Κωνσταντίνου, θα είναι υποψήφιος εάν δεν είναι ο Μάριος Καρογιάν.
  • Ο Γιώργος Κολοκασίδης, δεν θα είναι υποψήφιος τόσο γιατί ο ίδιος δεν φαίνεται να θέλει όσο και γιατί ενδεχόμενη υποψηφιότητα του προκαλεί αντιδράσεις ακόμη και ανάμεσα σε στενούς συνεργάτες του Νικόλα Παπαδόπουλου.  
  • Γκρίνια ανάμεσα σε μέλη του κόμματος  προκαλούν  ενέργειες συνεργατών του Νικόλα Παπαδόπουλου που φαίνεται να δουλεύουν υπέρ των υποψηφιοτήτων Μουσιούττα και Ερωτοκρίτου.
 
Λεμεσός: Η «κόντρα»  των τεσσάρων
Σκληρή μάχη αναμένεται να δοθεί και στην Λεμεσό για τις δύο έδρες του κόμματος. Ο Άγγελος Βότσης επαναδιεκδικεί, κάτι που αναμένεται να γίνει τελικά και με την βουλευτή Αθηνά Κυριακίδου. Τους νυν βουλευτές της επαρχίας θα επιχειρήσουν να εκτοπίσουν ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Άθως Αντωνιάδης και ο πρόεδρος της επαρχιακής επιτροπής του ΔΗΚΟ Λεμεσού Πανίκος Λεωνίδου.
Θέση στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ στην Λεμεσό αναμένεται να λάβουν επίσης, το μέλος του Ε.Γ γραφείου Εύη Τσολάκη και ο Γιάννος Τσάππας, της επαρχιακής επιτροπής Λεμεσού.
Λάρνακα -
Την έδρα του στην Λάρνακα θα υπερασπιστεί ο νυν βουλευτής Γιώργος Προκοπίου, με  διεκδικητές τον πρώην πρόεδρο της επαρχιακής Λάρνακας Χρίστο Ορφανίδη και τον γιατρό Αντρέα Σιάμαρο, ο οποίος έχει ήδη ανακοινώσει από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της υποψηφιότητα του.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει η περίπτωση του πρώην αναπληρωτή προέδρου του κόμματος Νίκου Κλεάνθους. Ο Νικόλας Παπαδόπουλος έχει ήδη επικοινωνήσει με τον κ. Κλεάνθους ζητώντας την συμβολή του στο ψηφοδέλτιο. Ωστόσο ο ίδιος είναι προβληματισμένος θεωρώντας πως δεν  είναι αυτοσκοπός η υποψηφιότητα και πως πρέπει να αλλάξουν αρκετά πράγματα στην σχέση του κόμματος και της πολιτικής με την ίδια την κοινωνία για να είναι υποψήφιος.
 
Πάφος: Όλα ανοικτά
Όλα ανοικτά, παρά το μικρό προβάδισμα που φαίνεται να έχει ο νυν βουλευτής Πάφου Αντώνης Αντωνίου, είναι τα πράγματα στην επαρχία, καθώς καλές  πιθανότητες εκλογής έχουν δύο «δυνατά» στελέχη Πάφου,  το μέλος του Ε.Γ Αντώνης Πιττοκοπίτης και ο Χρύσανθος Σαββίδης, επίσης μέλος του Ε.Γ.Χρύσανθος Σαββίδης.
Ανατροπές μπορεί να προκύψουν εάν τελικά αποφασίσει να είναι υποψήφιος ο αντιπρόεδρος του κόμματος Χρίστος Πατσαλίδης, ο οποίος επί του παρόντος τουλάχιστον φαίνεται να επιλέγει να  μείνει εκτός ψηφοδελτίου.
 
Πολλοί μνηστήρες στην Κερύνεια.
Η πρόθεση του νυν βουλευτή Σοφοκλή Φυττή να μην επαναδεικδικήσει την έδρα της Κερύνειας  φαίνεται να αύξησε  δραστικά το ενδιαφέρον για το ψηφοδέλτιο, με αποτέλεσμα να παρατηρείται συνωστισμός ονομάτων για την τρεις  θέσεις της επαρχίας.
Ενδιαφέρον έχουν ήδη εκδηλώσει σύμφωνα με πληροφορίες οι:
Μιχάλης Κατσιολούδης - γιατρός, Αντρέας Μούγης - Δημοτικός Σύμβουλος Λευκωσίας, Μάκης Τσουλούππας –δημοτικός σύμβουλος Λακατάμιας  και  Δώρα Κατσελλή – δασκάλα,
Η έκπληξη στα ονόματα της Κερύνειας φαίνεται να έρχεται από τον  εκπρόσωπο τύπου της Hermes Αδάμο Ασπρή, ο οποίος, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, συναντήθηκε ήδη με τον Νικόλα Παπαδόπουλο και συζήτησε το ενδεχόμενο συμπερίληψης του στο ψηφοδέλτιο.
 
Αμμόχωστος – Χωρίς Κουλία ανοικτή η έδρα
 Διεκδικήσιμη θα είναι η έδρα του ΔΗΚΟ στην Αμμόχωστο. Παρά την τεχνική δυνατότητα υποβολής υποψηφιότητας από τον Ζαχαρία Κουλία, μετά την «αποκατάσταση» από  τα αρμόδια όργανα του κόμματος, ο ίδιος δεν φαίνεται να είναι διατεθειμένος να συμπεριληφθεί σε ψηφοδέλτιο μαζί με  άτομα που προέρχονται από την «ομάδα» Μάριου Καρογιάν. Το ίδιο βεβαίως ισχύει και αντίστροφα. 
Επικρατέστεροι μέχρι στιγμής παρουσιάζονται: Ο πρόεδρος της επαρχιακής επιτροπής Αμμοχώστου Κωνσταντίνος Χρυσοδόντας,  το μέλος του Ε.Γ Λοϊζος Λοϊζου και  Γιώργος Παπακωνστανίτνου (ΚΟΤ). Κρούση έγινε και στον πρώην πρόεδρο της επαρχιακής επιτροπής Αμμοχώστου Σώτο Σιάλαρο.
 
Με φειδώ οι κατ’επιλογήν
 Πιο λίγοι, τέρλος, σε σχέση με τις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές αναμένεται να είναι οι κατ’ επιλογήν Νικόλα Παπαδόπουλου υποψήφιοι, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες από συνεργάτες του, ο πρόεδρος του κόμματος δεν θέλει να μπουν στο περιθώριο στελέχη του ΔΗΚΟ. 
Από τα ονόματα που ακούστηκαν μέχρις στιγμής, ξεχωρίζει αυτό του δημοσιογράφου Παύλου Μυλωνά, του νομικού Πάρη Σπανού και του προερχόμενου από τις τάξεις των Οικολόγων Ντίνου Πασπαλίδη.
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Ανάλυση Guardian: Η επόμενη δύσκολη μέρα για το Ιράν μετά τον θάνατο του Ραϊσί
Νεκρός ο πρόεδρος του Ιράν Ραΐσι και ο ΥΠΕΞ στη συντριβή του ελικοπτέρου, σύμφωνα με τα Ιρανικά ΜΜΕ
Ενδείξεις πως δεν ενήργησε μόνος ο δράστης της απόπειρας δολοφονίας κατά του Φίτσο
ΒΙΝΤΕΟ: Εντοπίστηκε το ελικόπτερο του Ιρανού προέδρου που συνετρίβη-«Δεν υπάρχει ίχνος ζωής»
Άλλο ένα καλοκαίρι υπό τον φόβο των τετράτροχων στα παραλιακά μέτωπα-Στα συρτάρια τα μέτρα
Τα στοιχήματα των κομμάτων του Κέντρου, ο κίνδυνος της χαμένης ψήφου και η σειρά κατάταξης
Συντονίζουν ενέργειες για την Εθνική Στρατηγική για ορεινά και θέτουν προτεραιότητες στη διυπουργική
Αγώνας δρόμου για να αποφύγουν τις παγίδες θανάτου οι μοτοσικλετιστές-«Λάδια, χαλίκια, πασαλάκια παντού»
Αποδέχθηκε το αίτημα για υπερπολύτεκνους ο Πρόεδρος-Επίκεινται ανακοινώσεις και για το επίδομα τοκετού
Προτεραιότητα της Ελλάδας το Κυπριακό-«Εργαζόμαστε για να καθίσουν στο τραπέζι διαλόγου Χριστοδουλίδης και Τατάρ»