Σε εξέλιξη η συνάντηση των δύο ηγετών

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 9 το πρωί η νέα συνάντηση στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για επίλυση του Κυπριακού του Προέδρου Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακκιντζί.
 
Είναι η πρώτη συνάντηση των δύο ανδρών μετά το Νταβός.
 
Αμέσως μετά την τριμερή Κύπρου Ελλάδας και Ισραήλ χτες, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συναντήθηκε με τον Βοηθό του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Εσπεν Μπαρθ Εϊντε. Μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο κος Εϊντε, τόνισε ότι η διεθνής υποστήριξη στις διαπραγματεύσεις για επίλυση του Κυπριακού, είναι ισχυρότερη από ποτέ.
 
Παραμένουν είπε, κάποια πολιτικά θέματα για τα οποία δεν υπήρξε συμφωνία, προσθέτοντας ότι πρέπει να γίνει πολλή δουλειά που αφορά την προετοιμασία για μια πιθανή εφαρμογή της λύσης.
 
Επισήμανε ότι διεξάγεται σοβαρή δουλειά για το ζήτημα της χρηματοδότησης της λύσης, από την Παγκόσμια Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δειτε Επισης

Διπλό μήνυμα στέλνει η παρουσία της ΕΕ στη Γενεύη-Δεν ξεκαθάρισαν οι λεπτομέρειες
Συγκάλεσε Εθνικό Συμβούλιο στη Γενεύη ο ΠτΔ
Μετέφερε σε Ερντογάν τις θέσεις της ΕΕ για το Κυπριακό ο Τουσκ-Τα είπε τηλεφωνικώς με τον ΠτΔ
Στην τελική ευθεία οι προτάσεις για ψήφο στα 17, αυτόματη εγγραφή, Βουλευτές επικρατείας
Επιβεβαιώνεται η παρουσία της Ε.Ε στη Γενεύη-Δεν ανακοινώθηκε το όνομα
Εκθειάζει την Τουρκία, πάει στη Γενεύη με τα δύο κράτη στη βαλίτσα ο Τατάρ
Πυρά από κόμματα της αντιπολίτευσης για τον απολογισμό ΠτΔ-«Οι πολίτες έχουν κουραστεί με τις συνεχείς επαναλήψεις»
Νέα συνάντηση των διαπραγματευτών για το Κυπριακό-«Η Γενεύη θα είναι η αρχή της διαδικασίας»
Συνάντηση Ρουσόπουλου με Γ.Γ ΟΗΕ-«Δεν πρέπει να επικρατήσει το δίκαιο της ισχύος στο Κυπριακό»
Πραγματοποιείται η τέταρτη Τριμερής Συνάντηση ΥΠΕΞ Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ-Ενημερώνει για Γενεύη ο Κόμπος