40% των Γερμανών ζητούν την παραίτηση Μέρκελ

Την παραίτηση της Γερμανίδας Καγκελάριου Αγγελα Μέρκελ ζητεί το 40% των Γερμανών λόγω της πολιτικής που ακολουθεί στην προσφυγική κρίση, σύμφωνα με δημοσκόπηση.
 
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερς, η δημοσκόπηση της Insa για το περιοδικό Focus έγινε με δείγμα 2,047 ατόμων μεταξύ 22 – 25 Ιανουαρίου. Το 45% δήλωσαν ότι η πολιτική της Καγκελαρίου για την προσφυγική κρίση δεν είναι λόγος για παραίτηση αλλά το 40% ζήτησε την παραίτησή της.
 
Μόνο το 2015 έφθασαν στη Γερμανία πάνω από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες κυρίως από τη Συρία και το Αφγανιστάν. Η πλειοψηφία τους είναι άνδρες.

Σκληραίνουν τα μέτρα της κυβέρνησης στην παροχή ασύλου
 
Σε πακέτο μέτρων που στοχεύει στη μείωση του αριθμού των αιτούντων άσυλο συμφώνησαν οι εταίροι του κυβερνητικού συνασπισμού της Γερμανίας. Μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε ότι η Αλγερία, η Τυνησία και το Μαρόκο θα χαρακτηριστούν ασφαλείς χώρες.
 
Ήδη το Μαρόκο ανταποκρίθηκε θετικά και δέχθηκε να επαναπατρίσει πολίτες του που εισήλθαν παράτυπα στη Γερμανία. «Θα εργαστούμε με όλες τις χώρες προέλευσης των μεταναστών για να προχωρήσει το ζήτημα. Θέλουμε όσοι έχουν προοπτική να μείνουν, να ενσωματωθούν. Πρέπει όμως να πούμε και ότι εκείνοι που δεν έχουν προοπτική να μείνουν, θέλουμε να επιστρέψουν», δήλωσε η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.
 
Συμφωνήθηκε επίσης ότι οι πρόσφυγες που δεν υπέστησαν άμεση δίωξη στη Συρία δεν θα είναι σε θέση να φέρουν τους συγγενείς τους στη Γερμανία για δύο χρόνια.
 
Το θέμα της μετανάστευσης έχει προκαλέσει σοβαρούς τριγμούς στον κυβερνητικό συνασπισμό και πλήγμα στη δημοτικότητα της Μέρκελ.
 
Το βαυαρικό CSU είχε απειλήσει πως θα φτάσει στα δικαστήρια αν δεν ανακοπεί το κύμα των αιτούντων άσυλο. Τα προτεινόμενα μέτρα θα πρέπει να εγκριθούν από το Υπουργικό Συμβούλιο και το κοινοβούλιο.
 
 
 

Δειτε Επισης

Αλλεπάλληλοι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στο νότιο Λίβανο μετά τις απειλές Νασράλα για «τρομερή» τιμωρία
«Μου είπε να την χαϊδέψω, αλλά δεν υπήρξε καμία αντίδραση» – Μαρτυρίες φρίκης στην υπόθεση Πελικό
Η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στον Λίβανο ζητά άμεση αποκλιμάκωση
«Βαθιά ανησυχία» Λονδίνου για τις εξελίξεις στον Λίβανο
Ο Τραμπ κατηγόρησε τους Αμερικανούς εβραίους ότι θα φέρουν μέρος της ευθύνης, αν χάσει στις εκλογές
Κατάρρευση κτιρίου στη Σιέρα Λεόνε-Τουλάχιστον 15 νεκροί
ΒΙΝΤΕΟ: Τουρίστρια περπατούσε σε σοκάκι, όταν άγαλμα έπεσε στο κεφάλι της και τη σκότωσε
Κύμα επιθέσεων του Ισραήλ στον Λίβανο μετά τις εκρήξεις-«Μας κήρυξαν πόλεμο», λέει ο ηγέτης της Χεμπολάχ
Αεροπορικές εταιρείες παρατείνουν την αναστολή πτήσεων προς Βηρυτό και Τελ Αβίβ
Έφοδοι στην Ταϊβάν-Ερευνούν διασυνδέσεις της Gold Apollo με τους βομβητές που εξερράγησαν στον Λίβανο