Παραβίασε 12 τουλάχιστον τραπεζικές θυρίδες ο ύποπτος

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα οκταήμερης κράτησης εναντίον άνδρα 36 χρόνων και τετραήμερης κράτησης εναντίον της συζύγου του, 32 χρόνων από τη Λάρνακα, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις κλοπής από κλειδωμένο κιβώτιο του χρηματικού ποσού των 474.400 ευρώ και χρυσαφικά συνολικής αξίας 10 χιλιάδων ευρώ στα υποκαταστήματα της ΣΠΕ Αλληλεγγύης και της Τράπεζας Κύπρου στη Λάρνακα.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στο Δικαστήριο, μια γυναίκα και ένας άντρας κατήγγειλαν ότι κλάπηκε από τραπεζικές θυρίδες που είχαν στο υποκατάστημα της ΣΠΕ Αλληλεγγύης στη Λάρνακα, το ποσό των 16.200 και 95 χιλιάδων ευρώ αντίστοιχα. Από τις έρευνες της Αστυνομίας δεν διαπιστώθηκε οποιαδήποτε παραβίαση στις θυρίδες ενώ λήφθηκε γενετικό υλικό για εξετάσεις.

Στις 5/1/16 άνδρας από τη Λάρνακα μαζί με το γιο του κατήγγειλαν, ότι κλάπηκε από τη θυρίδα που έχουν στο κεντρικό κατάστημα της Τράπεζας Κύπρου στη Λάρνακα, το ποσό των 87,400 ευρώ. Μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας διενήργησαν εξετάσεις και διαπιστώθηκε ότι η θυρίδα έφερε ίχνη που πιθανόν να προκλήθηκαν από παραβίαση, ενώ λήφθηκε γενετικό υλικό για επιστημονικές εξετάσεις.

Από τις εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι άλλες οκτώ θυρίδες έφεραν ίχνη παραβίασης και αμέσως ειδοποιήθηκαν οι κάτοχοι τους. Συγκεκριμένα από δύο διαφορετικές θυρίδες κλάπηκε το ποσό των 10 και 130 χιλιάδων ευρώ αντίστοιχα, ενώ από άλλη θυρίδα κλάπηκαν τα ποσά 133 χιλιάδων ευρώ.

«Το μεγάλο κόλπο»

Από τις εξετάσεις της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι οι θυρίδες των δύο τραπεζικών ιδρυμάτων είναι τοποθετημένες σε δωμάτιο-χρηματοκιβώτιο το οποίο δεν έχει παραβιαστεί σε καμία περίπτωση. Η Αστυνομία έκρινε ότι οι παραβιάσεις και κλοπές έγιναν από άτομο που είχε νόμιμη πρόσβαση στο χώρο των θυρίδων δηλαδή από κάτοχο. Από περαιτέρω έρευνες  διαπιστώθηκε ότι ο 36χρονος ύποπτος είναι το μόνο άτομο που έχει θυρίδα τόσο στη ΣΠΕ Αλληλεγγύης όσο και στην Τράπεζα Κύπρου. Σύμφωνα με τον εξεταστή της υπόθεσης εξασφαλίστηκε μαρτυρία ότι ο ύποπτος ζητούσε από το προσωπικό της Τράπεζας να μένει στο δωμάτιο διπλάσιο χρόνο από ότι οι άλλοι κάτοχοι, δηλαδή περίπου 20 λεπτά αντί 10, ενώ πάντοτε είχε μαζί του δύο τσάντες. Από μαρτυρία που εξασφάλισε η Αστυνομία φαίνεται ότι ο 36χρονος ενοικίασε τις δύο θυρίδες στις οποίες τοποθέτησε μόνο μια νάιλον τσάντα και μερικά δηνάρια του Ιράκ που δεν βρίσκονται πλέον στην κυκλοφορία, για να μπορεί να εισέρχεται στον ελεγχόμενο χώρο. Τα χρήματα που έπαιρνε τα έβγαζε στις δύο τσάντες που έπαιρνε πάντα μαζί του.

Από άφραγκος …Ωνάσης

Ο 36χρονος που είχε εργοστάσιο ταπελλογραφίας, κήρυξε πτώχευση το 2014, ενώ εναντίον του εκκρεμούν εντάλματα άνω των δέκα χιλιάδων ευρώ. Διαπιστώθηκε ακόμα ότι ο ύποπτος πήρε τις δύο θυρίδες στα υποκαταστήματα σε χρόνο που συνάδει με το διάστημα που παραβιάστηκαν οι θυρίδες και κλάπηκαν τα συγκεκριμένα ποσά.

Διαπιστώθηκε επίσης ότι ενώ ο 36χρονος ήταν πτωχεύσας χωρίς εισοδήματα, ξαφνικά το Νοέμβριο του 2015 μαζί με τη γυναίκα του απόκτησαν αυτοκίνητα πολυτελείας αξίας 20 και 30 χιλιάδων ευρώ αντίστοιχα. Ακόμα το ζεύγος άρχισε να κάνει χλιδάτη ζωή, ταξίδια στο εξωτερικό, ενώ έκαναν πάρτι με γνωστούς τραγουδιστές.

Χθες το απόγευμα οι δύο ύποπτοι συνελήφθηκαν ενώ η Αστυνομία προέβη σε έρευνα στο σπίτι τους, στο εργαστήριο ταπελλογραφίας και στα δύο αυτοκίνητα τους. Ανακρινόμενος ο ύποπτος ανέφερε ότι επισκέφθηκε πριν από τρεις μήνες την ΣΠΕ Αλληλεγγύης και στη θυρίδα του έχει το ποσό των 400 χιλιάδων ευρώ ενώ στη θυρίδα του στην Τράπεζα Κύπρου έχει ένα εκατομμύριο ευρώ. Η Αστυνομία προχώρησε σε σωματική έρευνα στον 36χρονο και στην κατοχή του εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν ως τεκμήρια δύο κινητά ενώ κατασχέθηκε το ποσό των 1,854 ευρώ για τα οποία ανέφερε πως θα πήγαινε το ίδιο βράδυ ταξίδι στην Ελβετία.

Η Αστυνομία σε έρευνα στο σπίτι του 36χρονου σε χρηματοκιβώτιο εντοπίστηκαν διάφορα χρυσαφικά, το ποσό των 6 χιλιάδων ευρώ και μία πλάκα χρυσού. Στην κουζίνα του σπιτιού εντοπίστηκαν ένα κινητό τηλέφωνο και ένα usb.  Από τις έρευνες εντοπίστηκαν επίσης στο σπίτι του ζεύγους ένα κουτί που περιείχε δέσμες χαρτονομισμάτων των 100 και 500 ευρώ, μία μοτοσικλέτα, μια τρίκυκλη μοτοσικλέτα και τρία ηλεκτρικά δίκυκλα. Σε έρευνα στη θυρίδα του υπόπτου στη Τράπεζα Κύπρου εντοπίστηκε μεγάλος αριθμός χαρτονομισμάτων του Ιράκ, ενώ στο εργαστήριο ταπελλογραφίας εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν έγγραφα, αποδείξεις τραπεζών, τίτλοι ιδιοκτησίας, συμφωνίες και αποδείξεις αποστολής χρημάτων. Ανακρινόμενοι οι δύο ύποπτοι αρνούνται οποιαδήποτε ανάμιξη στην υπόθεση, δεν συνεργάζονται με την Αστυνομία και αναφορικά με τα τεκμήρια έδωσαν διάφορους ισχυρισμούς.


  
 
 

Δειτε Επισης

Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι στο μενού του καιρού-Στους 30 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Η τρομακτική κατάσταση στη Μέση Ανατολή και ο ρόλος της Κύπρου-«Σωσίβιο δυτικών χωρών στην περιοχή»
Δήμαρχος Πάφου και Πρύτανης ΤΕΠΑΚ θα διανυκτερεύσουν στη φοιτητική εστία
Και σε έφηβους μπορεί να χορηγηθεί το εμβόλιο για την mpox-«Σημαντικό βήμα προόδου»
Μύρισε απότομα φθινόπωρο-Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες, χαλάζι και δυνατούς ανέμους
Καλούν τον κόσμο σε εκδήλωση κατά της διαφθοράς οι Οικολόγοι μετά την παύση Οδυσσέα
Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο