Πρόεδρος ΚΟΑ: Υστερεί στις γυναίκες προπονήτριες η Κύπρος

Η Κύπρος βρίσκεται αρκετά πίσω, σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, στα ποσοστά συμμετοχής προπονητριών στον αθλητισμό, ανέφερε σήμερα η Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Κλέα Χατζηστεφάνου Παπαέλληνα, προσθέτοντας ότι «στο χέρι μας είναι να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση».

Η κ. Παπαέλληνα μιλούσε κατά τη διάρκεια του Εθνικού Εκπαιδευτικού Συνέδριο SCORE, το οποίο παρακολούθησαν την Παρασκευή τεχνικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι των Αθλητικών Ομοσπονδιών, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΚΟΑ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού, η κ. Παπαέλληνα ανέφερε στο χαιρετισμό της ότι παρά το γεγονός πως όλο και περισσότερα κορίτσια και γυναίκες συμμετέχουν ενεργά σε αθλητικές δραστηριότητες σε όλη την Ευρώπη, τα επίπεδα ενασχόλησης εξακολουθούν να είναι κάτω από τα αντίστοιχα για αγόρια και άνδρες.

Επικαλέστηκε, παράλληλα, έρευνες που δείχνουν ότι τα ποσοστά για τις γυναίκες σε ηγετικές θέσεις στον αθλητισμό, συμπεριλαμβανομένων των κέντρων λήψης αποφάσεων και της προπονητικής, είναι ακόμη μικρότερα, με τις εξαιρέσεις μεταξύ των Ευρωπαϊκών χωρών να είναι ελάχιστες.

Είμαι βέβαιη ότι με το πέρας του συνεδρίου θα αποκομίσετε πολύτιμες πληροφορίες και εφόδια σχετικά με

Είπε τέλος ότι ο ΚΟΑ θα στηρίξει την προώθηση και την εμπλοκή όλο και περισσοτέρων γυναικών στην προπονητική με όλα τα μέσα που διαθέτει.

Το Συνέδριο χαιρέτησαν επίσης, η Heidi Pekkola, Υπεύθυνη του προγράμματος SCORE της Ευρωπαϊκής Μη Κυβερνητικής Αθλητικής Οργάνωσης (ENGSO) και η Paola Ottonello, Λειτουργός Πολιτικής του Τμήματος Αθλητισμού και Προγραμματισμού της ΕΕ, ενώ κύριες ομιλήτριες ήταν οι εκπαιδεύτριες του Οργανισμού Sports Coach UK του Ηνωμένου Βασιλείου Sara Minler και Julie Macnintosh. Για το θέμα μίλησε επίσης η Ρούλα Κατσαμπή.

Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού, μέσω της Επιτροπής «Γυναίκα και Αθλητισμός», είναι μεταξύ των Εταίρων που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα SCORE. Του εν λόγω προγράμματος ηγείται ο Οργανισμός ENGSO (European Non-Governmental Sports Organisation) και υποστηρίζεται από το πρόγραμμα Erasmus + Sport.

ΚΥΠΕ 
 

Δειτε Επισης

Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι στο μενού του καιρού-Στους 30 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Η τρομακτική κατάσταση στη Μέση Ανατολή και ο ρόλος της Κύπρου-«Σωσίβιο δυτικών χωρών στην περιοχή»
Δήμαρχος Πάφου και Πρύτανης ΤΕΠΑΚ θα διανυκτερεύσουν στη φοιτητική εστία
Και σε έφηβους μπορεί να χορηγηθεί το εμβόλιο για την mpox-«Σημαντικό βήμα προόδου»
Μύρισε απότομα φθινόπωρο-Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες, χαλάζι και δυνατούς ανέμους
Καλούν τον κόσμο σε εκδήλωση κατά της διαφθοράς οι Οικολόγοι μετά την παύση Οδυσσέα
Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος