Επικοινωνία Αναστασιάδη- Μπάιντεν για το κυπριακό

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό Αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν, η οποία διήρκεσε μισή περίπου ώρα, είχε το απόγευμα της Παρασκεύης ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος είπε ότι ο κ. Μπάιντεν ενημέρωσε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για τις επαφές που είχε κατά την επίσκεψη του στην Άγκυρα και για τις συζητήσεις που έκανε με την τουρκική κυβέρνηση για το Κυπριακό.

Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε, επίσης, ότι ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος διεμήνυσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι οι ΗΠΑ και ο ίδιος προσωπικά είναι στη διάθεση της Κύπρου για οτιδήποτε χρειαστεί στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την επίλυση του Κυπριακού.
 
Ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν υποσχέθηκε συνεχή αμερικανική υποστήριξη για βοήθεια και προς τις δύο πλευρές στην Κύπρο να φτάσουν σε επιτυχή συμφωνία.
 
Ο κ. Μπάιντεν είχε χθες τηλεφωνική συνομιλία και τον  πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.
 
Σύμφωνα με γραπτή δήλωση εκπροσώπου του Λευκού Οίκου, η επικοινωνία με τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό ήταν σε συνέχεια της πρόσφατης συνομιλίας των δύο ανδρών στο Νταβός της Ελβετίας και συζήτησαν «τις συνεχιζόμενες προσπάθειες για βελτίωση των σχέσεων Ισραήλ - Τουρκίας και προώθηση της ενεργειακής συνεργασίας στην ανατολική Μεσόγειο».
 
Για την τηλεφωνική συνομιλία του κ. Μπάιντεν με τον πρόεδρο Αναστασιάδη, γραπτή δήλωση του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου αναφέρει ότι ήταν επίσης σε συνέχεια της συνάντησής τους στο περιθώριο του Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός.
 
«Ο Αντιπρόεδρος ενημέρωσε τον πρόεδρο Αναστασιάδη για τις θετικές συζητήσεις με Τούρκους αξιωματούχους για την εξεύρεση μιας διευθέτησης η οποία θα επανενώνει την Κύπρο σε μία διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία».
 
Σύμφωνα με τη δήλωση του εκπροσώπου, ο Κύπριος πρόεδρος ενημέρωσε τον Τζο Μπάιντεν για «την τριμερή συνάντηση στη Λευκωσία μεταξύ των ηγετών της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ, για την οποία οι ηγέτες συμφώνησαν ότι ήταν ένα θετικό βήμα για περιφερειακή συνεργασία και ασφάλεια».
 
Οι δύο άνδρες συμφώνησαν «στη σημασία της επίτευξης μιας διευθέτησης του κυπριακού και ο αντιπρόεδρος Μπάιντεν υποσχέθηκε συνεχή αμερικανική υποστήριξη για βοήθεια και προς τις δύο πλευρές να φτάσουν σε επιτυχή συμφωνία».
 

Δειτε Επισης

Αναχωρεί για τη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας-Δευτέρα η συνάντηση με Γκουτέρες
Στο στόχαστρο της Ρωσίας η Κύπρος-Βρίσκεται σε λίστα χωρών με «καταστροφικές συμπεριφορές»
Έρευνες από την Αστυνομία για εντοπισμό της μοτοσικλέτας που οδηγούσε ο άτυχος 16χρονος
Κλήτευσαν δικό τους εμπειρογνώμονα οι μοναχοί για τα επίμαχα βίντεο-Βάζουν στην εξίσωση επιπλέον στοιχεία
Η τρομακτική κατάσταση στη Μέση Ανατολή και ο ρόλος της Κύπρου-«Σωσίβιο δυτικών χωρών στην περιοχή»
Στρωμένο πλέον το χαλί για τις θεσμικές μεταρρυθμίσεις-Τα δεδομένα υπέρ της Κυβέρνησης για ολικό λίφτινγκ
Υπογράμμισε τη σημασία επίλυσης τους Κυπριακό η Αννίτα Δημητρίου- «Αδιαπραγμάτευτοι στόχοι η απελευθέρωση και επανένωση»
Ενοχλημένος ο Σαββίδης με τα σχόλια της απόφασης για Οδυσσέα-«Αλίμονο αν χάσουμε την εμπιστοσύνης μας στα Δικαστήρια»
Πράσινο φως από Υπουργικό για τον κρατικό προϋπολογισμό
Προτάσεις Volt μετά την κρίση με την παύση Οδυσσέα-«Ώρα για καθαρό μήνυμα και ριζικές λύσεις»