Δικοινοτικό φεστιβάλ: “Ενώνουμε τη Λευκωσία – Ενώνουμε την Κύπρο – Unite Cyprus”

Δικοινοτικό πολιτιστικό φεστιβάλ, με γενικό τίτλο “Ενώνουμε τη Λευκωσία – Ενώνουμε την Κύπρο – Unite Cyprus”, συνδιοργανώνουν το Σάββατο 30 Ιανουαρίου, στην παλιά πόλη της Λευκωσίας, ένθεν και ένθεν της διαχωριστικής γραμμής, ο Δημοκρατικός Συναγερμός και το τ/κ Κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας (TDP), με τη συμμετοχή των νεολαιών των δυο κομμάτων.

Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη στο Σπίτι της Συνεργασίας, στη νεκρή ζώνη, μαζί με τον ΓΓ του Κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας Ασίμ Ιντρίς, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ Νίκος Τορναρίτης είπε πως στόχος του φεστιβάλ είναι να αναδείξει την πολυπολιτισμική πολυμορφία, αλλά και τις ομοιότητες της κοινής πολιτιστικής κληρονομιάς Ελληνοκυπρίων, Τουρκοκυπρίων, Μαρωνιτών, Αρμενίων και Λατίνων, καθώς και την προοπτική για ειρηνική συμβίωση όλων των Κυπρίων στην κοινή τους πατρίδα.

Επεσήμανε πως τα δυο κόμματα τα ενώνει το κοινό όραμα για επανένωση της κοινής μας πατρίδας μέσα στην ενωμένη Ευρώπη και η διοργάνωση του φεστιβάλ αποτελεί ένα βήμα που εμβαθύνει ακόμη περισσότερο την πολύπλευρη συνεργασία τους. Υπογράμμισε πως “θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε το στόχο της επανένωσης και της δημιουργικής συμβίωσης όλων των Κυπρίων μέσα στην ενωμένη Ευρώπη”.

Από την πλευρά του ο κ. Ιντρίς ανέφερε πως το Unite Cyprus είναι το πρώτο μεγάλο δικοινοτικό γεγονός που συνδιοργανώνουν τα δυο κόμματα. Είπε πως προσπάθεια και στόχος τους είναι να συμμετάσχουν σε αυτό άτομα και από τις δυο κοινότητες, επισημαίνοντας πως η διοργάνωση αυτή δεν αφορά μόνο το ΔΗΣΥ και το TDP αλλά και την Κύπρο και την επανένωσή της.

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο τέρμα της οδού Λήδρας, στην αίθουσα Ειρήνη, καθώς και στη ΣΤΟΑ Γυναικοπάζαρο, καθώς και στην περιοχή Μπουγιούκ Χαν στην κατεχόμενη Λευκωσία. Θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί και θα ολοκληρωθεί τις απογευματινές ώρες.

Την επίσημη έναρξή του θα τελέσουν ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, στο τέρμα της οδού Λήδρας στις 11 το πρωί, και ο Πρόεδρος του κόμματος TDP Τζεμάλ Οτζιγίτ, στις 12 το μεσημέρι στην περιοχή Μπουγιούκ Χαν.

Στα πλαίσια του δικοινοτικού φεστιβάλ προγραμματίζεται σειρά μουσικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων, εκθέσεις χειροπρακτικής, τέχνης και λογοτεχνίας, και φωτογραφικές εκθέσεις με θέμα την κοινή πολιτιστική κληρονομιά, την κοινή πατρίδα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων και την κοινή τους ζωή.  

Δειτε Επισης

Η τρομακτική κατάσταση στη Μέση Ανατολή και ο ρόλος της Κύπρου-«Σωσίβιο δυτικών χωρών στην περιοχή»
Δήμαρχος Πάφου και Πρύτανης ΤΕΠΑΚ θα διανυκτερεύσουν στη φοιτητική εστία
Και σε έφηβους μπορεί να χορηγηθεί το εμβόλιο για την mpox-«Σημαντικό βήμα προόδου»
Μύρισε απότομα φθινόπωρο-Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες, χαλάζι και δυνατούς ανέμους
Καλούν τον κόσμο σε εκδήλωση κατά της διαφθοράς οι Οικολόγοι μετά την παύση Οδυσσέα
Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος