Σπάζει από σήμερα η παγωνιά

Η ψυχρή αέρια μάζα που επηρέασε την περιοχή σταδιακά υποχωρεί. Σήμερα, περίοδοι με ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται κατά διαστήματα με τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί , ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και στα προσήνεμα μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα ανατολικά παράλια, λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη.
Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα παράλια και στον 1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά, όπου θα επικρατεί παγετός.
 
Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ως βορειοανατολικοί ασθενείς, αλλά αρχικά στα προσήνεμα μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη και στα ανατολικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 2 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 5 στα παράλια και στους μείον 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Παγετός αναμένεται στα ορεινά και στα ημιορεινά.
 
Την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο, περίοδοι με ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται κατά διαστήματα με τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες την Πέμπτη ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένη χιονόπτωση ή χιονόνερο στα ορεινά και μεμονωμένη βροχή, κυρίως στα δυτικά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά αισθητή άνοδο.
 
Λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν η κατάσταση στο οδικό δίκτυο έχει διαμορφωθεί ως ακολούθως:
 
Κλειστοί δρόμοι - Επαρχία Λεμεσού
·Προδρόμου – Τροόδους
 
Επίσης, ανοικτοί ΜΟΝΟ για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες, είναι οι δρόμοι:
 
Επαρχία Λεμεσού
•Πλατρών – Τροόδους
•Καρβουνά – Τροόδους
 
Επαρχία Λευκωσίας
·Παλαιχωρίου - Αγρού
·Μαχαιρά - Κιονιών
 
 
Διαμέρισμα Μόρφου
·Τσακκίστρας – Κύκκου – Πεδουλά
·Προδρόμου - Τροόδους
 
 
Σε πολλές ορεινές αλλά και ημιορεινές περιοχές λόγω παγετού οι δρόμοι είναι ολισθηροί. Προτρέπονται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί, να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες και να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα.

Επίσης, καλούνται όσοι προτίθενται να μεταβούν στις ορεινές αλλά και ημιορεινές περιοχές, για αποφυγή δικής τους ταλαιπωρίας, πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους, να ενημερώνονται από τις αστυνομικές ανακοινώσεις για την κατάσταση στο οδικό δίκτυο.

Για άμεση ενημέρωση όσο αφορά το οδικό δίκτυο, το κοινό μπορεί να βρίσκει όλες τις τελευταίες πληροφορίες στο Application της Αστυνομίας, στην κατηγορία «Οδικό Δίκτυο».
 
 

Δειτε Επισης

Δήμαρχος Πάφου και Πρύτανης ΤΕΠΑΚ θα διανυκτερεύσουν στη φοιτητική εστία
Και σε έφηβους μπορεί να χορηγηθεί το εμβόλιο για την mpox-«Σημαντικό βήμα προόδου»
Μύρισε απότομα φθινόπωρο-Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες, χαλάζι και δυνατούς ανέμους
Καλούν τον κόσμο σε εκδήλωση κατά της διαφθοράς οι Οικολόγοι μετά την παύση Οδυσσέα
Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Άναψε φωτιές και φούντωσε πρόωρη προεδρολογία η παύση Οδυσσέα-Σεναριολογία με φόντο το 2028
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Συγκλονιστικό timelapse βίντεο με το μπαράζ εκρήξεων των ασυρμάτων σε όλη τη Βηρυτό
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Εντείνει την ανησυχία το Ισραήλ-«Η Χεζμπολάχ θα πληρώνει ολοένα και μεγαλύτερο τίμημα»