ΑΚΕΛ για FOCUS: «Άνθρακες ο θησαυρός» - ΔΗΣΥ: «Δεν κρύψαμε τίποτα»

Στον απόηχο της ανακοίνωσης του Γενικού Εισαγγελέα ότι δεν συνίσταται ποινικό αδίκημα στην χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας των δυο μεγάλων κομμάτων από τη FOCUS κατά την περίοδο πριν τις προεδρικές εκλογές του 2008, ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ εκφράζουν δικαίωση. Το ΑΚΕΛ, σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι η έκθεση των Ανακριτών αποτελεί κόλαφο για όλους εκείνους που λοιδορούσαν και λασπολογούσαν σε βάρος του κόμματος, ενώ ο ΔΗΣΥ μεταξύ άλλων τονίζει ότι  δεν απέκρυψε τίποτα από τα γεγονότα και τα ποσά με τα οποία επωφελήθηκε από τη FOCUS.
 
"Η Έκθεση δικαιώνει το ΑΚΕΛ"
 
“Η Έκθεση των Ανακριτών αποτελεί κόλαφο για όλους εκείνους που για δύο σχεδόν χρόνια λοιδορούσαν και λασπολογούσαν σε βάρος του ΑΚΕΛ. Άνθρακες ο θησαυρός για εκείνους που επένδυσαν στην υπόθεση της Focus για να πλήξουν το ΑΚΕΛ”, τόνισε σε δηλώσεις του το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου.
 
Όπως σημείωσε, «ενώ για δύο σχεδόν χρόνια οι διωκτικές αρχές επίμονα και με υπερβάλλοντα ζήλο προσπαθούσαν να βρουν κάτι σε βάρος του ΑΚΕΛ για δήθεν χρηματοδότηση δύο εκατομμυρίων ευρώ από τη Focus, ενώ γίνονταν επιλεκτικές και στοχευμένες διαρροές προς ΜΜΕ για δημιουργία περιρρέουσας ατμόσφαιρας σε βάρος του ΑΚΕΛ, η Έκθεση δικαιώνει το ΑΚΕΛ».
 
Τόνισε επίσης πως στην Έκθεση καταγράφεται πως «στα εξασφαλισμένα έγγραφα και στις ληφθείσες από την Ελλάδα καταθέσεις, δεν αναφέρεται οτιδήποτε σχετικά με πρόσωπο ή παράταξη ή πολιτικό κόμμα προς όφελος του οποίου εκδόθηκαν τα εισιτήρια».

«Από τα δύο εκατομμύρια πήγαμε σε δέκα εισιτήρια. Οι υποψίες των ανακριτών, που είναι καλά γνωστό πως λειτούργησαν σε βάρος του ΑΚΕΛ τα τελευταία χρόνια, επιχειρείται να μετατραπούν σε γεγονότα», υπέδειξε ο κ. Στεφάνου.

Τόνισε ακόμα πως στην Έκθεση «ουδεμία αναφορά γίνεται επίσης για τις ανυπόστατες κατηγορίες περί χρηματοδότησης μέσω Ελεγκτικού Γραφείου ή κάποιας εταιρεία ονόματι Abendale. Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στο Ελεγκτικό Γραφείο σημειώνουμε ότι η ιδιοκτήτριά του επαγγελματικά, οικονομικά και ηθικά έχει εξουθενωθεί από τις κατ’ επανάληψη αυθαίρετες και επιλεκτικές διαρροές, αναφορές και δημοσιεύματα».
 
Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη, διερωτήθηκε.
Προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα, ο κ. Στεφάνου ανέφερε πως τόσο έκδηλη είναι η αδυναμία να βρεθεί κάτι σε βάρος του ΑΚΕΛ, «που οι διωκτικές αρχές στην Έκθεση επιστρατεύουν αόριστες και αντιφατικές καταθέσεις ψηφοφόρων του 2008 για να ανακαλύψουν αυτό που όλοι γνωρίζουν: ότι όλα τα εκλογικά επιτελεία πάντοτε προβαίνουν σε διευθετήσεις για κάθοδο φοιτητών στις εκλογές».  Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, κατέληξε ο κ. Στεφάνου.
 
ΔΗΣΥ: "Δεν αποκρύψαμε τίποτα"

Ο ΔΗΣΥ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, επισημαίνει ότι δεν απέκρυψε τίποτα σε καμία στιγμή. «Τόσο σε συνεντεύξεις και δηλώσεις του τέως Προέδρου του κόμματος, Προέδρου της  Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Ν. Αναστασιάδη, όσο και του Προέδρου κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, αλλά και με γραπτές ανακοινώσεις, δόθηκαν εξαρχής  εξηγήσεις», επισημαίνεται.

Προστίθεται ακόμα ότι στη διάρκεια  της προεκλογικής εκστρατείας  για τις Προεδρικές εκλογές του 2008 «ομάδα επιχειρηματιών (πλοιοκτήτες) πρόσφεραν  οικονομική ενίσχυση στην εκστρατεία. Ποσό 50.000 ευρώ, εμβάσθηκε, ως γνωστόν, σε λογαριασμό του κόμματος και τα υπόλοιπα  διετέθησαν για την πληρωμή εισιτηρίων για τη μετάβαση φοιτητών στην Κύπρο προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμα τους τον Φεβρουάριο του 2008. Η χρηματοδότηση εκείνη, όπως έχει παρατηρήσει και ο Γενικός Εισαγγελέας, δεν ήταν αντίθετη με καμία νομοθεσία».

Ο ΔΗΣΥ σημειώνει πως με πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης και συνεργασία των Κοινοβουλευτικών κομμάτων, έχει θεσπισθεί νομοθετικό πλαίσιο που ρυθμίζει τη διαφάνεια στη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων και απαγορεύει ανεπιθύμητα υψηλές  εισφορές. «Επαναλαμβάνουμε ότι δείχνουμε σεβασμό σε κάθε διαδικασία διερεύνησης και πιστεύουμε ότι έρευνες όπως η παρούσα ενισχύουν τη διαφάνεια στο δημόσιο βίο», καταλήγει στην ανακοίνωση του ο ΔΗΣΥ.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Συγκλονιστικό timelapse βίντεο με το μπαράζ εκρήξεων των ασυρμάτων σε όλη τη Βηρυτό
Ικανοποίηση ΥΠΕΞ για την διατήρηση διαδικασίας επιτήρησης εφαρμογής αποφάσεων ΕΔΑΔ για περιουσιακό
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Εντείνει την ανησυχία το Ισραήλ-«Η Χεζμπολάχ θα πληρώνει ολοένα και μεγαλύτερο τίμημα»
Ζητά επαναπροσδιορισμό πορείας στο Κυπριακό ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος
Η Ρωσία προειδοποιεί τη Δύση με πυρηνικό πόλεμο με αφορμή την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου
Πληροφορίες για πρόταση συμφωνίας προς τη Χαμάς για τερματισμό των μαχών στη Γάζα από το Ισραήλ
Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Κατηγορεί ευθέως το Ισραήλ για τις επιθέσεις με τα walkie-talkie ο Νασράλα-«Κήρυξη πολέμου»
Τέλος η μεταφορά βομβητών και γουόκι τόκι από επιβάτες σε πτήσεις από Βηρυτό μετά τις εκρήξεις