Κόλαφος ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς στην Ευρωβουλή κατά Ερντογάν

Τα πυρά του εναντίον της πολιτικής, που ακολουθεί η Τουρκική κυβέρνηση και ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογαν εναντίον των Κούρδων, έστρεψε ο συμπρόεδρος του Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών της Τουρκίας(HDP), ο οποίος παρευρέθηκε σε συνεδρία του Ευρωκοινοβουλίου.

Ο συμπρόεδρος του κόμματος των λαών (HDP), ο οποίος ήταν προσκεκλημένος της Ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, ενημέρωσε τους ευρωβουλευτές και κατ΄επέκταση την Ευρώπη, για τις εξελίξεις στην Τουρκία σε σχέση με το κουρδικό.
 
Οι Κούρδοι διεξάγουν έναν αγώνα για μεγαλύτερη αυτονομία, αλλά ο κυριότερος αγώνας, σύμφωνα με τον Σελαχατίν Ντεμιρτάς, αφορά ολόκληρο τον  κουρδικό λαό και ολόκληρη την περιοχή.
 
Σε δηλώσεις του στον Reporter, ο ευρωβουλευτής Νεοκλής Συλικιώτης, ο οποίος συμμετείχε στο συνέδριο, ανέφερε ότι το HDP είναι το τρίτο κοινοβουλευτικό κόμμα στην Τουρκία και παρόλα αυτά αντιμετωπίζει διώξεις από το  αυταρχικό Τουρκικό κράτος. Καθημερινά συλλαμβάνονται  στελέχη του κουρδικού κόμματος και διεξάγεται ένας ανοικτός πλέον πόλεμος στις κουρδικές περιοχές, είπε ο ευρωβουλευτής.
 
Σύμφωνα με τον Ντεμιρτάς, το κόμμα του επιδιώκει ειρηνικές λύσεις με διάλογο, αλλά δεν μπορεί υπό αυτές τις συνθήκες να διεξαχθεί διάλογος και να διευρυνθεί η δημοκρατία, ούτε να κατοχυρωθούν οι ατομικές ελευθερίες στην Τουρκία.
 
Η Ομάδα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς έχει αρκετούς δεσμούς με το HDP και με τον αγώνα των Κούρδων, δήλωσε ο Νεοκλής Συλικιώτης και τόνισε ότι «υπερασπιζόμαστε τον αγώνα των Κούρδων και απευθύνουμε ερωτήματα προς τους αρμόδιους επιτρόπους της ΕΕ για το ποια μέτρα θα λάβουν εναντίον της Τουρκίας».
 
Ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς απεύθυνε έκκληση προς τους ευρωβουλευτές να αναδεικνύουν συνεχώς το θέμα, κυρίως στην Ευρώπη. Η Ομάδα της Ενωτικής Αριστεράς θα στείλει σε λίγες βδομάδες αντιπροσωπία στις Κουρδικές περιοχές για αξιολόγηση της κατάστασης. 
 
«Θα συνεχίσουμε τη δράση μας γιατί πιστεύουμε ότι ο αγώνας του  κουρδικού λαού είναι αγώνας για όλους τους λαούς της περιοχής και για όλους τους λαούς του κόσμου. Θεωρούμε σημαντικό τα γεγονός ότι το HDP έχει καταφέρει να ξεπεράσει  για δεύτερη φορά το10%  και να καταστεί η τρίτη πολιτικά δύναμη στην Τουρκία», σημείωσε ο κ. Συλικιώτης.
 
Σε ερώτηση για τη στάση των υπόλοιπων κομμάτων στην Τουρκία, σε σχέση με το Κουρδικό, ο κ. Ντεμιρτάς απάντησε ότι ακόμη και το Ρεπουμπλικανικό Λαικό Κόμμα, που είναι το κόμμα της αντιπολίτευσης, δεν τοποθετείται και δεν ασκεί κριτική στον Ερντογάν για τον πόλεμο που διεξάγεται.
 
Η τουρκική κυβέρνηση, είπε ο κ. Ντεμιρτάς, θεωρεί τρομοκράτες ακόμη και τους ακαδημαϊκούς, που εκφράζουν διαφορετική άποψη, αφού όποιος διαφωνεί και ασκεί κριτική στον Ερντογαν θεωρείται τρομοκράτης και αντιμετωπίζει διώξεις.

Δειτε Επισης

Αλλεπάλληλοι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στο νότιο Λίβανο μετά τις απειλές Νασράλα για «τρομερή» τιμωρία
«Μου είπε να την χαϊδέψω, αλλά δεν υπήρξε καμία αντίδραση» – Μαρτυρίες φρίκης στην υπόθεση Πελικό
Η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στον Λίβανο ζητά άμεση αποκλιμάκωση
«Βαθιά ανησυχία» Λονδίνου για τις εξελίξεις στον Λίβανο
Ο Τραμπ κατηγόρησε τους Αμερικανούς εβραίους ότι θα φέρουν μέρος της ευθύνης, αν χάσει στις εκλογές
Κατάρρευση κτιρίου στη Σιέρα Λεόνε-Τουλάχιστον 15 νεκροί
ΒΙΝΤΕΟ: Τουρίστρια περπατούσε σε σοκάκι, όταν άγαλμα έπεσε στο κεφάλι της και τη σκότωσε
Κύμα επιθέσεων του Ισραήλ στον Λίβανο μετά τις εκρήξεις-«Μας κήρυξαν πόλεμο», λέει ο ηγέτης της Χεμπολάχ
Αεροπορικές εταιρείες παρατείνουν την αναστολή πτήσεων προς Βηρυτό και Τελ Αβίβ
Έφοδοι στην Ταϊβάν-Ερευνούν διασυνδέσεις της Gold Apollo με τους βομβητές που εξερράγησαν στον Λίβανο