Υπουργικές λιμουζίνες: Διάλεξε ο κάθε υπουργός το χρώμα που του αρέσει

Κι όμως τα γούστα των υπουργών και των αξιωματούχων ήταν τελικά αυτά που καθόρισαν και το χρώμα των νέων Λιμουζίνων. Το κάθε μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου, επέλεξε το χρώμα της αρεσκείας του μέσα από τον κατάλογο χρωμάτων της προμηθεύτριας εταιρείας. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που υπάρχει ποικιλομορφία χρωμάτων στα καινούργια υπηρεσιακά οχήματα που παρέλαβε πρόσφατα το κράτος.

 

Ως εκ τούτου το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών, ετοιμάζει σχετική απάντηση προς τον Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας Οδυσσέα Μιχαηλίδη, στα ερωτήματα που θέτει ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης και αφορούν τα χρώματα των 20 κυβερνητικών οχημάτων μάρκας ΑUDI που προμηθεύθηκε από την αρχή του χρόνου το κράτος.
 


Σε επικοινωνία μας με το διευθυντή του τμήματος Λούη Τιμοθέου, μας ανέφερε πως στους όρους των προσφορών δεν υπήρχε όρος για προμήθεια συγκεκριμένου χρώματος. Όπως ανέφερε μέσα στις προσφορές υπήρχε όρος για επιλογή ενός  χρώματος από τον κατάλογο χρωμάτων της εταιρείας η οποία είχε κερδίσει το διαγωνισμό.

 

 

Σημείωσε πως αφού κατακυρώθηκε η προσφορά, η προμηθεύτρια εταιρεία κατάθεσε στο Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών τον κατάλογο χρωμάτων της. Στη συνέχεια το τμήμα κατάθεσε το δειγματολόγιο ενώπιον του Υπουργικό Συμβουλίου το οποίο με τη σειρά του απέστειλε λίστα προς το τμήμα, με τα ονόματα των υπουργών και το χρώμα που επέλεξαν για τα αυτοκίνητα τους. Επισήμανε πως δεν υπήρξε οποιαδήποτε διαφοροποίηση στο θέμα της τιμής.
 
Σύμφωνα με την Ελεγκτική Υπηρεσία, οι πρόνοιες της σύμβασης προέβλεπαν ότι τα 20 οχήματα θα ήταν του ιδίου χρώματος και ως εκ τούτου, η παραλαβή διαφορετικών χρωμάτων οχημάτων αποτελούσε αλλαγή στη σύμβαση για την οποία ο χειρισμός προβλέπει έγκριση από τα αρμόδια όργανα (Τεχνική Επιτροπή Αλλαγών και Απαιτήσεων, Κεντρική Επιτροπή Αλλαγών και Απαιτήσεων).

 


Τα οχήματα που παρέλαβε το κράτος, 20 στον αριθμό, χωρίζονται σε 8 οχήματα σε Tornado grey metallic, άλλα 8 σε Moonlight blue metallic, 2 οχήματα σε Dakota grey metallic και 2 οχήματα σε Floret silver metallic.
 

 

 

Δειτε Επισης

Ικανοποίηση ΥΠΕΞ για την διατήρηση διαδικασίας επιτήρησης εφαρμογής αποφάσεων ΕΔΑΔ για περιουσιακό
Ζητά επαναπροσδιορισμό πορείας στο Κυπριακό ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος
Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Άνοιξε πυρ κατά Εισαγγελέα για την παύση Οδυσσέα ο ΟΠΕΚ-«Ανάρμοστη συμπεριφορά έδειξαν άλλοι»
Συντόνισαν ενέργειες για Κυπριακό ενόψει Γενικής Συνέλευσης ΗΕ Χριστοδουλίδης-Μητσοτάκης
Εξύμνησε την συνεργασία Κύπρου και Ισραήλ ο Χέρτζογκ-Λαμπρό παράδειγμα μεσογειακής συνεργασίας και σταθερότητας
«Ιστορικό» χαρακτήρισε το ψήφισμα ΟΗΕ για Δυτική Όχθη ο Παλαιστίνιος Πρέσβης
Μπηχτές ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ με αφορμή την παύση Οδυσσέα-«Λαϊκισμός και χυδαία ψηφοθηρία εις βάρος των θεσμών»
Συνάντηση Χριστοδουλίδη με Μητσοτάκη-«Ο συντονισμός μας περισσότερο απαραίτητος από ποτέ»
Διακόπηκε η συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου, ως ένδειξη σεβασμού και εκτίμησης στον Οδυσσέα