«Πίεση στους Ε/κ για λύση τον Μάρτιο ζήτησε από Μπάιντεν η Άγκυρα»

Άσκηση πίεσης στην Ε/κ πλευρά για να επιτευχθεί λύση τον Μάρτιο ζήτησε από τον Αμερικανό αντιπρόεδρο η Άγκυρα , σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Χουριέτ. 

Οι πληροφορίες της τουρκικής εφημερίδας αναφέρουν ότι η Άγκυρα είπε στον Μπάιντεν ότι υπάρχουν μηνύματα για καθυστέρηση σε κάποια κρίσιμα σημεία των διαπραγματεύσεων λόγω ζητημάτων εσωτερικής πολιτικής εντός της Ε/κ πλευράς.

Σύμφωνα με την Χουριέτ το Κυπριακό ήταν το τρίτο θέμα που συζήτησε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος με την Άκγυρα έπειτα από το συριακό και το Ιράκ. Και οι δύο πλευρές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Στο μεταξύ η ακροδεξιά τουρκική εφημερίδα Γενί Τσαγ αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα ότι ο Μπάιντεν πίεσε την Τουρκία να κάνει υποχωρήσεις στο Κυπριακό και τους είπε ότι αν λυθεί το Κυπριακό θα αυξηθεί η ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης.

Σε δήλωσή του μάλιστα ο βουλευτής του Κόμματος Εθνικής Δράσης (ΜΗΡ) Γιουσούφ Χαλάτσογλου είπε ότι με το παιχνίδι που παίζεται παραβλέπονται οι παραχωρήσεις στο Κυπριακό. "Η Τουρκία έχει αιχμαλωτιστεί στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και η Κύπρος χάνεται. Το ΑΚΡ πήρε άδεια από την δύση για επιχειρήσεις και έκανε υποχωρήσεις στο Κυπριακό", είπε ο ακροδεξικός βουλευτής. 

ΚΥΠΕ
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Συνεννοήθηκε με Τ/κ αρχηγούς κομμάτων ο Τατάρ τρεις μέρες πριν τη Γενεύη
Ακυρώνουν το πτυχίο Ιμάμογλου για να μην κατέλθει υποψήφιος Πρόεδρος-Πατούν σε μεταγραφή στα κατεχόμενα
Πώς αποτιμούν οι Κύπριοι Ευρωβουλευτές τους σχεδιασμούς για ενιαία αμυντική πολιτική-Προσδοκίες και επιφυλάξεις
Ξεκάθαρο μήνυμα Γεραπετρίτη για ηλεκτρική διασυνδεση-«Θα «γίνει και θα ολοκληρωθεί»
Δημοσκόπηση REPORTER: Σαρωτικές αλλαγές στον κομματικό χάρτη με σφήνα τον Οδυσσέα
Δημοσκόπηση REPORTER: Ο αγώνας δημοφιλίας των αρχηγών και τα κόμματα που χάνουν από τον… κανένα
Οι συμβολισμοί της ευρωπαϊκής παρουσίας στη Γενεύη απέναντι στην τουρκική αδιαλλαξία
Δεν αναμένει σημαντικές εξελίξεις από τη συνάντηση της Γενεύης για το Κυπριακό ο Έρχιουρμαν
Ξεκάθαρο μήνυμα Γεραπετρίτη-«Σημαντικό βήμα η επανεκκίνηση προσπάθειας για Κυπριακό»
Διπλό μήνυμα στέλνει η παρουσία της ΕΕ στη Γενεύη-Δεν ξεκαθάρισαν οι λεπτομέρειες