Λιβύη: Όχι κοινοβουλίου σε νέα κυβέρνηση εθνικής ενότητας

  Το αναγνωρισμένο από τη διεθνή κοινότητα κοινοβούλιο της Λιβύης απέρριψε σήμερα την κυβέρνηση εθνικής ενότητας που σχηματίστηκε πρόσφατα, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση του ΟΗΕ, προκειμένου να μπει ένα τέλος στο χάος στο οποίο έχει βυθιστεί η χώρα.

«Ψηφίσαμε να μην δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και ζητάμε (...) το σχηματισμό μιας νέας κυβέρνησης», είπε ο Βουλευτής Άλι αλ Γκάιντι μετά τη λήξη της συνεδρίασης του κοινοβουλίου στο Τομπρούκ, στην ανατολική Λιβύη.

Από τους 104 βουλευτές που ήταν παρόντες, οι 89 αρνήθηκαν να στηρίξουν την 32μελή κυβέρνηση εθνικής ενότητας με επικεφαλής τον επιχειρηματία Φάγιεζ ελ Σαράι, διευκρίνισε ο κ. Γκάιντι.

Η νέα κυβέρνηση χρειαζόταν την έγκριση των δύο τρίτων του κοινοβουλίου, συν 1 Βουλευτή, δηλαδή έπρεπε να συγκεντρώσει 119 ψήφους υπέρ της.

Ένας άλλος βουλευτής, ο Σαλχίν Αμπντελνάμπι, διευκρίνισε ότι το κοινοβούλιο απέρριψε την κυβέρνηση «λόγω του μεγάλου αριθμού των Υπουργών» και ζήτησε τη συγκρότηση ενός νέου, μικρότερου σχήματος.

 

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Άρχισε η ακρόαση για το αν θα απελευθερωθούν οι αδελφοί Μενέντεζ
Τουλάχιστον 21 νεκροί εξαιτίας κατανάλωσης νοθευμένων αλκοολούχων ποτών στην Ινδία
Τρεις εργάτες σκοτώθηκαν όταν κατέρρευσε πέτρινος τοίχος στη Γαλλία
Ο ισραηλινός στρατός αναχαίτισε πύραυλο που εκτοξεύτηκε από την Υεμένη
Ο Ράμα εξασφαλίζει πλειοψηφία στις εκλογές της Αλβανίας-Αμφισβητεί το αποτέλεσμα ο Μπερίσα
Ο Τραμπ ανακοίνωσε σχέδιο άρσης των κυρώσεων κατά της Συρίας
ΒΙΝΤΕΟ: Ο Τραμπ «αποκοιμήθηκε» σε πολυθρόνα κατά την επίσκεψη του στη Σαουδική Αραβία
ΒΙΝΤΕΟ: Δολοφόνησαν live υποψήφια δήμαρχο κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης στο Μεξικό
Ο Λαβρόφ επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας στις συνομιλίες με την Ουκρανία στην Κωνσταντινούπολη
Πανηγυρισμοί ΗΠΑ για τη συμφωνία αμυντικού εξοπλισμού-Τι περιλαμβάνει το deal των 600 δισ. με Σαουδική Αραβία