Ο Αβραμόπουλος διαψεύδει σενάρια Grexit από τη Σένγκεν

Δεν τίθεται θέμα επιβολής από τους Ευρωπαίους εταίρους αυστηρότερων μέτρων στα σύνορα της Ελλάδας με την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατίας, δηλώνει ο Έλληνας Επίτροπος Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΕΕ, Δημήτρης Αβραμόπουλος, διαψεύδοντας σχετικό δημοσίευμα της Financial Times, που γράφει ότι ένα τέτοιο σχέδιο είναι υπό εξέταση, και μάλιστα ότι εάν εφαρμοστεί, θα παγιδεύονται χιλιάδες πρόσφυγες στα σύνορα, θέτοντας ουσιαστικά την Ελλάδα εκτός Σένγκεν.

Ο Επίτροπος υπογράμμισε ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνη της στην προσπάθεια για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, αλλά έχει τη στήριξη της Ευρώπης, και συμπλήρωσε ότι από την άλλη πλευρά η ΠΓΔΜ δεν είναι ακόμα μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας.

«Όσα γράφονται για την Σένγκεν και για αποπομπές δεν μας βρίσκουν σύμφωνους», τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος, ασκώντας ταυτόχρονα σκληρή κριτική εναντίον των κρατών-μελών που, όπως είπε, ενώ έχουν δεσμευθεί να φιλοξενήσουν 160.000 πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ελλάδα και την Ιταλία δεν τηρούν τις υποσχέσεις τους.

Και προειδοποίησε συνάμα ότι η αποδυνάμωση της Ζώνης Σένγκεν γεννά πραγματικούς κινδύνους για την Ευρώπη και τα κεκτημένα δεκαετιών σύγκλισης και ενοποίησης, λέγοντας ότι δεν πρέπει να αρχίσει το «ξήλωμα του πουλόβερ της Ευρώπης».

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ έχει επίσης πολλές φορές εκφράσει την άποψη ότι τυχόν κατάρρευση της Ζώνης Σένγκεν μπορεί να οδηγήσει σε διάλυση της ευρωζώνης και της ενιαίας αγοράς.
ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Χάνει την έδρα του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Γιάτσος κατόπιν ένστασης
Η κρίση στη Γάζα στο επίκεντρο της συνάντησης Γεραπετρίτη-Σούκρι στην Αθήνα
Στη φυλακή ο 50χρονος για τη γυναικοκτονία στο Μενίδι-Ομολόγησε για την πράξη του
Επιστολή Μητσοτάκη σε φον ντερ Λάιεν για πολυεθνικές και ακρίβεια
Στον ανακριτή ο 50χρονος για τη δολοφονία στο Μενίδι
Νέα στοιχεία για την γυναικοκτονία στο Μενίδι-Την σκότωσε για μια φωτογραφία ομολόγησε κυνικά ο δράστης
Μητσοτάκης: Η διεθνής κοινότητα να αναγνωρίσει και επίσημα τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού
Θρίλερ με τη δολοφονία της 63χρονης στην Χαλκίδα-«Ήξερε τον δολοφόνο της, μπορεί να ήταν στην κηδεία»
Δεν πρόλαβε και γέννησε στο προαύλιο του νοσοκομείου της Κορίνθου
Οι Χούθι έπληξαν ελληνόκτητο πλοίο με σημαία Παναμά στην Ερυθρά Θάλασσα-Δεν υπάρχουν θύματα