Θάφτηκε στο χιόνι η βορειοανατολική ακτή των ΗΠΑ

Εκατομμύρια κάτοικοι, ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και εργαζόμενοι άρχισαν να σκάβουν σε μία προσπάθεια να απομακρύνουν το χιόνι από το οποίο κυριολεκτικά θάφτηκαν, ως αποτέλεσμα της μαζικής χιονοθύελλας που έπληξε τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ.

Ουάσιγκτον, Νέα Υόρκη και άλλες βορειοανατολικές πόλεις των ΗΠΑ βρέθηκαν στο επίκεντρο της πρωτοφανούς κακοκαιρίας, η οποία σκότωσε μέχρι στιγμής 19 άτομα.

Η χιονοθύελλα ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη στην ιστορία της Νέας Υόρκης, με χιόνι που έφτασε τα 68 εκατοστά από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου σύμφωνα και με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
 


Δεκατρείς άνθρωποι έχασαν τη ζωή του σε τροχαία ατυχήματα αποτέλεσμα της κακοκαιρίας στο Αρκάνσας, τη Βόρεια Καρολίνα, το Κεντάκι, το Οχάιο, το Τενεσί και τη Βιρτζίνια. Ένα άτομο πέθανε στο Μέριλαντ και τρεις στη Νέα Υόρκη. Δύο άλλα άτομα πέθαναν από υποθερμία στη Βιρτζίνια.


Στην ακτή του New Jersey, μια περιοχή που επλήγη το 2012 από την καταιγίδα Sandy, σημειώθηκαν υψηλές παλίρροιες.

Άνεμοι έπνεαν με ριπές άνω 64 χιλ/ώρα σκεπάζοντας με χιόνι χιλιάδες αυτοκίνητα.
 

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Andrew Cuomo κήρυξε την πολιτεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ένω το ίδιο συνέβη και σε άλλες 10 αμερικανικές πολιτείες.

Η απαγόρευση που επιβλήθηκε στην κυκλοφορία οχημάτων προς την πόλη της Νέας Υόρκης και το Long Island (εκτός από τα οχήματα έκτακτης ανάγκης) έληξε το πρωί της Κυριακής, ενώ γέφυρες και σήραγγες στην πόλη άνοιξαν εκ νέου.
 


Από το πρωί της Κυριακής η χιονοθύελλα άρχισε να απομακρύνεται από τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ, ενώ και ο υδράργυρος ανέβηκε λίγο πιο πάνω από το μηδέν.


Θεατρικές παραστάσεις του Μπρόντγουεϊ προγραμματισμένες για το Σάββατο, ματαιώθηκαν, όπως και πλήθος άλλων βραδινών παραστάσεων, μετά και την προτροπή του δημάρχου, ενώ και μια συναυλία του Bruce Springsteen που ήταν προγραμματισμένη για την Κυριακή επίσης ματαιώθηκε.
 
 

Η χιονοθύελλα δεν άφησεανεπηρέαστη και την εναέρια κυκλοφορία, αφού συνολικά 3.500 πτήσεις ακυρώθηκαν την Κυριακή, ενώ και άλλες 600 πτήσεις που είναι προγραμματισμένες για αύριο, έχουν επίσης ακυρωθεί.

Η κακοκαιρία έπληξε επίσης τις πόλεις της Βαλτιμόρης και της Φιλαδέλφειας, ενώ περίπου 150.000 πολίτες στη Βόρεια Καρολίνα και 90.000 σπίτια στο Νιου Τζέρσεϊ έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Το χιόνι σε Βιρτζίνια και Δυτική Βιρτζίνια έφτασε το ένα μέτρο.

Παλίρροιες υψηλότερες από εκείνες που προκαλεσε η καταιγίδα Sandy πριν από τρία χρόνια είχαν ως αποτέλεσμα νερό να φτάσει στους δρόμους κατά μήκος των ακτών Τζέρσευ Σορ και Ντελαγουέρ.

Αναφέρθηκαν εξάλλου εκκενώσεις κατά μήκος της ακτής του Νιου Τζέρσεϋ, ενώ η πόλη Wildwood, που βρίσκεται περίπου 48 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ατλάντικ Σίτυ, γνώρισε μία από τις χειρότερες πλυμμήρες στην ιστορία της. Οι εργαζόμενοι έκτακτης ανάγκης με φουσκωτές βάρκες διέσωσαν πάνω από 100 ανθρώπους από πλυμμηρισμένα σπίτια, σύμφωνα και με τον επικεφαλής της τοπικής πυροσβεστικής υπηρεσίας, ενώ η στάθμη των υδάτων ξεπέρασε το ένα μέτρο.
 
Βορειότερα, νησιά κοντά στο Ατλάντικ Σίτυ επίσης αντιμετώπισαν σοβαρές παλιρροϊκές πλημμύρες.
 
 
 

Δειτε Επισης

«Βαθιά ανησυχία» Λονδίνου για τις εξελίξεις στον Λίβανο
Ο Τραμπ κατηγόρησε τους Αμερικανούς εβραίους ότι θα φέρουν μέρος της ευθύνης, αν χάσει στις εκλογές
Κατάρρευση κτιρίου στη Σιέρα Λεόνε-Τουλάχιστον 15 νεκροί
ΒΙΝΤΕΟ: Τουρίστρια περπατούσε σε σοκάκι, όταν άγαλμα έπεσε στο κεφάλι της και τη σκότωσε
Κύμα επιθέσεων του Ισραήλ στον Λίβανο μετά τις εκρήξεις-«Μας κήρυξαν πόλεμο», λέει ο ηγέτης της Χεμπολάχ
Αεροπορικές εταιρείες παρατείνουν την αναστολή πτήσεων προς Βηρυτό και Τελ Αβίβ
Έφοδοι στην Ταϊβάν-Ερευνούν διασυνδέσεις της Gold Apollo με τους βομβητές που εξερράγησαν στον Λίβανο
Ο διευθυντής της εφημερίδας Novaya Gazeta-Europe διώκεται ποινικά στη Ρωσία
Συγκλονιστικό timelapse βίντεο με το μπαράζ εκρήξεων των ασυρμάτων σε όλη τη Βηρυτό
ΒΙΝΤΕΟ: Ισραηλινά μαχητικά έπληξαν 30 εκτοξευτές ρουκετών και υποδομές της Χεζμπολάχ