Τσουχτερό κρύο και χιόνια από αύριο

Ψυχρή αέρια μάζα αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή, από την Κυριακή. Σήμερα θα υπάρχουν διαστήματα με ηλιοφάνεια, κυρίως το πρωί, αλλά και περίοδοι με συννεφιά, ενώ τοπικά αναμένονται να πέσουν βροχές. Από νωρίς το απόγευμα πιθανό να σημειωθεί μεμονωμένη καταιγίδα. Τοπικά στα ορεινά αναμένεται να πέσουν χιόνια. Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν από το μεσημέρι και μετά κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ αλλά στα δυτικά μέτριοι και τοπικά ως ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και σταδιακά στα δυτικά και τοπικά στα βόρεια, ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικά βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικά στα ορεινά και σταδιακά και σε ημιορεινές περιοχές, αναμένεται να πέσουν χιόνια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά ως βόρειοι, ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ αλλά τοπικά στα δυτικά, νότια και αργότερα στα βόρεια, μέτριοι και παροδικά ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί ταραγμένη στα προσήνεμα, ενώ τοπικά στα δυτικά θα καταστεί ταραγμένη μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 3 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 8 στα δυτικά, γύρω στους 6 στα υπόλοιπα παράλια και στους πλην 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και ημιορεινά θα σχηματιστεί παγετός, ενώ παγετός δυνατό να σχηματιστεί και σε κάποιες υπήνεμες περιοχές του εσωτερικού.
 
Την Κυριακή το πρωί αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ χιόνια θα πέσουν τοπικά στα ορεινά, ημιορεινά, χωρίς να αποκλείονται και κάποιες πεδινές περιοχές. Από το μεσημέρι και μετά αναμένονται μεμονωμένα φαινόμενα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση.
 
Τη Δευτέρα αναμένονται περίοδοι με συννεφιά αλλά και διαστήματα με ηλιοφάνεια, χωρίς να αποκλείεται παροδική ελαφρά χιονόπτωση, τοπικά στα ορεινά και ημιορεινά. Μεμονωμένη ελαφρά χιονόπτωση ή χιονόνερο δεν αποκλείεται να παρατηρηθεί και σε πεδινές περιοχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.
 
Την Τρίτη αναμένονται περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό αλλά και διαστήματα με συννεφιά, που αναμένεται να δώσει μεμονωμένες βροχές ή χιονόνερο, στα πεδινά, και μεμονωμένη χιονόπτωση, σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.
 
 

Δειτε Επισης

Ο Μητροπολίτης Πάφου δώρισε λάδι και πουργούρι για πολύτεκνες οικογένειες για το Πάσχα
Η ΕΚΥΣΥ ζητεί τα κριτήρια που ίσχυαν πριν την τραπεζική κρίση για πασχαλινό επίδομα
Τις προκλήσεις για Κύπρο ως μικρή αγορά για φάρμακα εξήγησε στις Βρυξέλλες ο Δαμιανός
Τις πανευρωπαϊκές κάρτες αναπηρίας και στάθμευσης ενέκρινε το ΕΚ
Άρον-άρον στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-«Παράνομα οι πληρωμές Μαρτίου»
Ανάθεση βελτίωσης οδού Τσερίου ύψους €9,8 εκ. από Δήμο Στροβόλου
Την Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης 2023 διεκδικεί ο νέος Δήμος Κουρίου
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστoύν οι αρμόδιοι
Αίτηση από τέταρτη εταιρεία στα κατεχόμενα για χαλλούμι ΠΟΠ
Σύσκεψη για την «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» υπό τον Τατάρ στα κατεχόμενα