ΗΠΑ: Πυρηνικός πύραυλος είχε υποστεί ζημιά το 2014

 Σφάλματα κατά τη διάρκεια της συντήρησης που έκαναν τρεις άνδρες της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας είχαν αποτέλεσμα να υποστεί βλάβη ένας διηπειρωτικός πυρηνικός πύραυλος μέσα στο σιλό του στο Κολοράντο το 2014, με αποτέλεσμα να διαταχθεί έρευνα για το ατύχημα, παραδέχθηκε χθες το γενικό επιτελείο αεροπορίας.

Το ατύχημα είχε σημειωθεί τo Μάιο του 2014 σε έναν διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο Minuteman III της 90ής Πτέρυγας Πυραύλων, στο βόρειο Κολοράντο, ανέφερε η αμερικανική ΠΑ.

Το ατύχημα είχε αποκαλύψει πρώτο το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press. Ο πύραυλος υπέστη ζημιά καθώς οι στρατιωτικοί προσπαθούσαν να επιλύσουν ένα πρόβλημα που αντιμετώπιζαν κατά τη διάρκεια διαγνωστικού ελέγχου, εξήγησε η αμερικανική ΠΑ.

"Δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός, δεν υπήρξε κίνδυνος για την ασφάλεια των πολιτών, ούτε παραβιάστηκαν οι κανόνες" για τους διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους, διαβεβαίωσε το επιτελείο.

Η έρευνα η οποία διεξήχθη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο επικεφαλής της ομάδας που πραγματοποιούσε τη συντήρηση δεν ακολούθησε τις προβλεπόμενες τεχνικές διαδικασίες, διευκρίνισε η ΠΑ.

Από τον επικεφαλής της ομάδας αυτής και τα άλλα δύο μέλη της αφαιρέθηκε η πιστοποίηση που διέθεταν, αλλά επέστρεψαν στην άσκηση των καθηκόντων τους αφού επανεκπαιδεύτηκαν και τους δόθηκε νέα πιστοποίηση, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ ανέφερε ότι βελτίωσε τις διαδικασίες της και τροποποίησε την εκπαίδευση των συντηρητών των πυραύλων μετά το ατύχημα, το οποίο είχε προκαλέσει ζημιά ύψους 1,8 εκατομμυρίων δολαρίων στον πύραυλο.
 

Δειτε Επισης

Ένταλμα σύλληψης για τον Γκάρι Κασπάροφ από τη Ρωσία-Τον κατηγορούν για τρομοκρατία
Η Σουηδία στέλνει τάγμα στη Λετονία στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ
Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα για υποστήριξη της Ρωσίας στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας-«Παρέχετε όπλα, δεν είστε ουδέτεροι»
Ανατροπή στο Ανώτατο της Ν. Υόρκης-Ακύρωσε την καταδίκη του Χάρβεϊ Γουάινστιν γιατί «δεν είχε δίκαιη δίκη»
Χάος στα αεροδρόμια της Βρετανίας, εξαιτίας τεχνικού προβλήματος-Ατελείωτες ουρές
Οι παλαιστινιακές αρχές ζητούν έρευνα για τους ομαδικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας
Δύο εκατομμύρια Βρετανοί υποφέρουν από μακροχρόνια συμπτώματα Covid-Όσα δείχνει έρευνα
«Θα δημιουργηθούν περισσότερα προβλήματα»-H απάντηση του Κρεμλίνου για τους πυραύλους από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία
«Το Ισραήλ παρουσίασε χάρτες στους οποίους θα ελέγχει το 20% της Λωρίδας μετά τον πόλεμο»
Σε σοβαρή κατάσταση δύο από τα άλογα που έτρεχαν ανεξέλεγκτα στο κέντρο του Λονδίνου