Χιονοθύελλα μαμούθ παγώνει τις ΗΠΑ

Τουλάχιστον εννέα θάνατοι αποδίδονται στην κακή κατάσταση των δρόμων εξαιτίας της μεγάλης χιονοθύελλας που πλήττει τις ΗΠΑ, αναφέρουν σήμερα οι New York Times, ενώ περισσότερες από 7.600 πτήσεις ματαιώθηκαν στη χώρα από χθες, Παρασκευή, έως αύριο, Κυριακή. Η σφοδρή χιονοθύελλα έφθασε χθες το απόγευμα στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ, πλήττοντας την αμερικανική πρωτεύουσα, καθώς και τις γύρω Πολιτείες του Μέριλαντ, της Βιρτζίνια και της Πενσιλβάνια.

 
Η χιονοθύελλα υποχρέωσε τους κυβερνήτες τουλάχιστον 10 Πολιτειών (Μέριλαντ, Βιρτζίνια, Βόρεια Καρολίνα, Τζόρτζια, Πενσιλβάνια, Ντέλαγουερ, Νιού Τζέρζι, Δυτική Βιρτζίνια, Τενεσί και Κεντάκι) να κηρύξουν κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σημειώνεται πως ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο συνέστησε στους Νεοϋορκέζους να μην χρησιμοποιήσουν τα οχήματά τους για τις μετακινήσεις τους κατά τη διάρκεια της χιονοθύελλας και να μην εξέρχονται από τα σπίτια τους.
 


Οι προβλέψεις αναθεωρήθηκαν προς τα πάνω και αναμένεται το ύψος του χιονιού στην αμερικανική μεγαλούπολη να φθάσει τα 60 εκατοστά, ενώ ο δήμαρχος έκανε επιπλέον λόγο για θυελλώδεις ανέμους και πλημμύρες στις παράκτιες περιοχές.

«Η πόλη της Νέας Υόρκης είναι απόλυτα προετοιμασμένη» διαβεβαίωσε ο Μπλάζιο και προσέθεσε ότι βρίσκονται επί ποδός 2.300 υπάλληλοι, 1.650 εκχιονιστικά μηχανήματα, 579 οχήματα που ρίχνουν αλάτι και οι αρχές έχουν στη διάθεσή τους περισσότερους από 300.000 τόνους αλατιού.  
 
 

Δειτε Επισης

Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Πρόσθετοι περιορισμοί των ΗΠΑ στον Ιρανό ΥΠΕΞ κατά την επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη
Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Προφυλακίστηκε στην Πολωνία ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με ρωσικές μυστικές υπηρεσίες
Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
ΠΟΥ: H μετάδοση γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους αποτελεί πηγή "μεγάλης ανησυχίας"
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ
Γκουτέρες: Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, καταγγελίες εναντίον Ιράν και Ισραήλ
Ισραήλ vs Ιράν-Σύγκριση αεροπορικών δυνάμεων και συστημάτων αεροπορικής άμυνας (pics)