Νέα συνάντηση Ι. Νικολάου - Ν. Παρασκευόπουλου

Νέα συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ελλάδας Νίκο Παρασκευόπουλο με τον οποίο θα συζητήσει τα αιτήματα της Κύπρου προς την Ελλάδα για δικαστική συνδρομή σε υποθέσεις που σχετίζονται με τις έρευνες για την οικονομία, θα έχει την ερχόμενη Τρίτη ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου.

Η συνάντηση, η οποία θα γίνει στο περιθώριο των εργασιών του Άτυπου Συμβουλίου Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (25-26/1/2016), που θα γίνει στο Άμστερνταμ, θα είναι συνέχεια της συνάντησης που είχαν οι δύο Υπουργοί στις 19 Ιανουαρίου, στην Αθήνα, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης του κ. Νικολάου στην ελληνική πρωτεύουσα.

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, ο κ. Νικολάου είπε ότι κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα συμφώνησε με τον Έλληνα ομόλογο του να συναντηθούν εκ νέου στο περιθώριο του Άτυπου Συμβουλίου Υπουργών της ΕΕ για να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις που ενδεχομένως να υπάρχουν στο αίτημα της Κύπρου για δικαστική συνδρομή σε σχέση με τις έρευνες για την κατάρρευση της οικονομίας.

Ανέφερε ότι, κατά τη συνάντηση, πέρα της ανταλλαγής απόψεων, θα ενημερωθεί από τον κ. Παρασκευόπουλο για τις ενέργειες που έγιναν από το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Ελλάδας, από την ημέρα επίσκεψης του κ. Νικολάου στην Αθήνα μέχρι σήμερα, σε σχέση με τα αιτήματα της Κύπρου που εκκρεμούν. Σημείωσε ότι έχει συμφωνηθεί πως θα βρίσκονται σε συνεχή επαφή για να συζητούν το συγκεκριμένο θέμα έτσι ώστε να υπάρξει θετική κατάληξη.

Σημείωσε ότι ανέλαβε ο ίδιος ο κ. Παρασκευόπουλος προσωπικά να επιδιώξει την επιτάχυνση της διαδικασίας απάντησης των αιτημάτων που βρίσκονται στην αρμοδιότητα του ελληνικού Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σε παρατήρηση ότι σε δήλωση του στη σημερινή έκδοση της “Καθημερινής” Αθηνών ανέφερε ότι από την Λίστα Λαγκάρντ εξετάζονται φορολογικά θέματα και ερωτηθείς κατά πόσο θα εξεταστούν και ποινικά θέματα που ενδεχομένως να προκύψουν, ο κ. Νικολάου είπε ότι επί του παρόντος η Λίστα Λαγκάρντ εξετάζεται στα πλαίσια των φορολογικών αδικημάτων από τον Έφορο Φορολογίας και πρόσθεσε ότι αν προκύψουν ποινικά θέματα, πέρα της παράλειψης φορολογικής δήλωσης ή δήλωσης εισοδήματος, θα σταλούν στην Αστυνομία για να ελεγχθούν.

“Αν προκύψουν ποινικά θέματα, θα ελεγχθούν”, τόνισε ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

Σε περίπτωση εμπλοκής πολιτικού προσώπου, ο κ. Νικολάου είπε στο ΚΥΠΕ ότι θα ακολουθηθούν οι νενομισμένες διαδικασίες, εξηγώντας ότι εάν είναι βουλευτής θα υποβληθεί αίτηση στο Ανώτατο Δικαστήριο για άρση της βουλευτικής ασυλίας και από εκεί και πέρα, όπως σημείωσε, θα ακολουθηθούν οι διαδικασίες ποινικής δικονομίας με τους ανακριτές να προβαίνουν σε ανάκριση.  

Δειτε Επισης

Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών
Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων-Αυξήσεις σε λαχανικά, αλλαντικά και όσπρια
Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»