Νέα συνάντηση Ι. Νικολάου - Ν. Παρασκευόπουλου

Νέα συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ελλάδας Νίκο Παρασκευόπουλο με τον οποίο θα συζητήσει τα αιτήματα της Κύπρου προς την Ελλάδα για δικαστική συνδρομή σε υποθέσεις που σχετίζονται με τις έρευνες για την οικονομία, θα έχει την ερχόμενη Τρίτη ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου.

Η συνάντηση, η οποία θα γίνει στο περιθώριο των εργασιών του Άτυπου Συμβουλίου Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (25-26/1/2016), που θα γίνει στο Άμστερνταμ, θα είναι συνέχεια της συνάντησης που είχαν οι δύο Υπουργοί στις 19 Ιανουαρίου, στην Αθήνα, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης του κ. Νικολάου στην ελληνική πρωτεύουσα.

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, ο κ. Νικολάου είπε ότι κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα συμφώνησε με τον Έλληνα ομόλογο του να συναντηθούν εκ νέου στο περιθώριο του Άτυπου Συμβουλίου Υπουργών της ΕΕ για να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις που ενδεχομένως να υπάρχουν στο αίτημα της Κύπρου για δικαστική συνδρομή σε σχέση με τις έρευνες για την κατάρρευση της οικονομίας.

Ανέφερε ότι, κατά τη συνάντηση, πέρα της ανταλλαγής απόψεων, θα ενημερωθεί από τον κ. Παρασκευόπουλο για τις ενέργειες που έγιναν από το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Ελλάδας, από την ημέρα επίσκεψης του κ. Νικολάου στην Αθήνα μέχρι σήμερα, σε σχέση με τα αιτήματα της Κύπρου που εκκρεμούν. Σημείωσε ότι έχει συμφωνηθεί πως θα βρίσκονται σε συνεχή επαφή για να συζητούν το συγκεκριμένο θέμα έτσι ώστε να υπάρξει θετική κατάληξη.

Σημείωσε ότι ανέλαβε ο ίδιος ο κ. Παρασκευόπουλος προσωπικά να επιδιώξει την επιτάχυνση της διαδικασίας απάντησης των αιτημάτων που βρίσκονται στην αρμοδιότητα του ελληνικού Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σε παρατήρηση ότι σε δήλωση του στη σημερινή έκδοση της “Καθημερινής” Αθηνών ανέφερε ότι από την Λίστα Λαγκάρντ εξετάζονται φορολογικά θέματα και ερωτηθείς κατά πόσο θα εξεταστούν και ποινικά θέματα που ενδεχομένως να προκύψουν, ο κ. Νικολάου είπε ότι επί του παρόντος η Λίστα Λαγκάρντ εξετάζεται στα πλαίσια των φορολογικών αδικημάτων από τον Έφορο Φορολογίας και πρόσθεσε ότι αν προκύψουν ποινικά θέματα, πέρα της παράλειψης φορολογικής δήλωσης ή δήλωσης εισοδήματος, θα σταλούν στην Αστυνομία για να ελεγχθούν.

“Αν προκύψουν ποινικά θέματα, θα ελεγχθούν”, τόνισε ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

Σε περίπτωση εμπλοκής πολιτικού προσώπου, ο κ. Νικολάου είπε στο ΚΥΠΕ ότι θα ακολουθηθούν οι νενομισμένες διαδικασίες, εξηγώντας ότι εάν είναι βουλευτής θα υποβληθεί αίτηση στο Ανώτατο Δικαστήριο για άρση της βουλευτικής ασυλίας και από εκεί και πέρα, όπως σημείωσε, θα ακολουθηθούν οι διαδικασίες ποινικής δικονομίας με τους ανακριτές να προβαίνουν σε ανάκριση.  

Δειτε Επισης

«Ενημέρωσα τη μητέρα μου ότι γέννησα από το ραδιόφωνο… Σε τρυφερή ηλικία εγκαταλείψαμε τους γονείς μας»
Επικοινωνία ΤΟΜ με ιδιοκτήτες οχημάτων Citroën που φέρουν ελαττωματικό αερόσακο Takata
Υπ. Ενέργειας: Αναμενόμενη αλλά προσωρινή η αύξηση των τιμών καυσίμων-Θα παρέμβουμε εάν ξεφύγουν οι τιμές
Ουρές στο λιμάνι Λεμεσού για επιβίβαση στο Crown Iris-Επαναπατρίζονται άλλοι 1600 Ισραηλινοί
Ακόμη τέσσερις Κύπριοι και οι οικογένειες τους έφυγαν από το Ιράν και επιστρέφουν στην Κύπρο
Παραίτηση Υφυπουργού Πρόνοιας ζητά η Ισότητα για κάμερες που κατέγραφαν ήχο
Κατέπλευσε εκ νέου στο λιμάνι Λεμεσού το «Crown Iris»-Μετέφερε 1.600 ξένους υπηκόους
Πραγματοποιούνται άλλες 15 πτήσεις από τη Λάρνακα προς Ισραήλ και Ιορδανία για επαναπατρισμό πολιτών
Στα ύψη ο υδράργυρος-Έρχονται βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες
Οι προκλήσεις της ΕΕ για απόκτηση στρατηγικής αυτονομίας, η παρουσία ΝΑΤΟ και ο ρόλος της Κύπρου